|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Propozycje - Ograniczenie dotyczące turniejów
xyzzy - 23-06-2016, 20:39 Temat postu: Ograniczenie dotyczące turniejów Po połączeniu światów s1, s2 i s4, a także dzięki możliwości zakupu dodatkowego slota, niektórzy gracze mają więcej niż jedną postać. Proponuję wprowadzenie ograniczenia w turniejach polegającego na tym, że w jednym przedziale poziomowym może znaleźć się tylko jedna postać gracza. Moim zdaniem posiadanie większej liczby postaci w jednej grupie turniejowej jest nieuczciwe wobec graczy mających tylko jedną postać i może prowadzić do nadużyć (przelewy).
Daraz96 - 23-06-2016, 21:43
Jestem za, jest to nie w porządku wobec innych graczy. Albo ograniczenie do 1 postaci w 1 przedziale albo jesli ktos ma 2 postacie w danym przedziale w 1 turze musi walczyc miedzy swoimi kontami
Rencar - 23-06-2016, 22:08
Wspominałem o tym tutaj:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=468139&highlight=#468139
Daraz96 - 24-06-2016, 12:17
Ciekawie czy cos z tym zrobia
MiT - 24-06-2016, 14:11
Czasem zdarzają się przypadki kiedy to drugie konto decyduje o wystartowaniu grupy turniejowej. Została wprowadzona usługa "dodatkowa postać" dla osób które nie załapały się przy łączniu światów aby spełniły swoje oczekiwania wobec gry. Na dobrą sprawę "nadużycia" w/w można śmiało zgłaszać, to że osoba ma dwa czy trzy konta nie powinno dawać jej możliwości przelewu w turnieju, jeśli macie jakieś przypadki to czekam na PW albo "Kto skarży nie błądzi", sprawdzę od ręki z dokładnością
xyzzy - 24-06-2016, 16:21
Daraz96 napisał/a: | jesli ktos ma 2 postacie w danym przedziale w 1 turze musi walczyc miedzy swoimi kontami | Z tym się nie zgodzę. Daje to możliwość przelewu punktów rankingowych i pewność przejścia jednej postaci gracza do następnej rundy turnieju.
MiT napisał/a: | Czasem zdarzają się przypadki kiedy to drugie konto decyduje o wystartowaniu grupy turniejowej. | Ale jaki jest sens takiego turnieju, gdzie na cztery postaci, dwie należą do tej samej osoby. Przy trzech premiowanych miejscach ma ona pewne darmowe punkty MF. MiT napisał/a: | Na dobrą sprawę "nadużycia" w/w można śmiało zgłaszać, to że osoba ma dwa czy trzy konta nie powinno dawać jej możliwości przelewu w turnieju, jeśli macie jakieś przypadki to czekam na PW albo "Kto skarży nie błądzi", sprawdzę od ręki z dokładnością | A czy każdą walkę między postaciami jednego gracza w turnieju można uznać za przelew? Moim zdaniem, tak.
Pan i wladca - 24-06-2016, 16:27
Może ktoś wyjaśnić w jaki sposób posiadanie dwóch postaci w jednym turnieju jest nieuczciwe wobec innych graczy? Bo jak na razie brak konkretnych argumentów.
Rencar - 24-06-2016, 16:51
Jeden, bardzo prosty. Gracz zwiększa swoje szanse na wygraną w turnieju. Czym ma więcej postaci, tym większe szanse, przecież to oczywiste.
xyzzy - 24-06-2016, 17:27
Niedawny przykład. 6 postaci w turnieju, dwie najwyżej rozstawione należą do jednego gracza, wchodzą one od razu do półfinałów. Tam gracz układa sobie statystyki pod konkretnych rywali, dochodzi obydwoma postaciami do finału i podkłada się jedną z nich.
MiT - 24-06-2016, 18:09
xyzzy napisał/a: | Z tym się nie zgodzę. Daje to możliwość przelewu punktów rankingowych i pewność przejścia jednej postaci gracza do następnej rundy turnieju. |
Chętnie sprawdzę takie walki jak wspomniałem wcześniej.
xyzzy napisał/a: | Ale jaki jest sens takiego turnieju, gdzie na cztery postaci, dwie należą do tej samej osoby. Przy trzech premiowanych miejscach ma ona pewne darmowe punkty MF. |
Są tylko dwie grupy turniejowe które startują w 80% przypadków przy 4 uczestnikach, jest to przedział 231-260 + 261-300. Nie zauważyłem jeszcze aby doszło do w/w przypadku. Więc uznajmy że jeden problem z głowy.
xyzzy napisał/a: | A czy każdą walkę między postaciami jednego gracza w turnieju można uznać za przelew? Moim zdaniem, tak. |
Tak
Rencar - 24-06-2016, 23:05
MiT napisał/a: |
Chętnie sprawdzę takie walki jak wspomniałem wcześniej.
|
Sprawdź temat, który podesłałem. Obecnie jest to legalne, nawet jeśli gracz podłoży jedną z postaci. Ostatnio skończyło się to cofnięciem bana (czego do dzisiaj nie rozumiem) i zaledwie upomnieniem dla gracza. Poza tym nie ma o tym wzmianki ani w regulaminie, ani w wykazie kar, więc albo zostanie wprowadzone takie ograniczenie, albo tacy gracze będą podlegali jakiejś karze, albo zostanie jak jest.
xyzzy - 24-06-2016, 23:16
http://w1.mfo2.pl/battle_report.php?r_id=190412718
http://w1.mfo2.pl/battle_report.php?r_id=190374965
http://w1.mfo2.pl/battle_report.php?r_id=190224397
Mam informacje, że konta Jihad i Skidrow mają jednego właściciela (do potwierdzenia przez GMa). Jednak i bez tego widać, że walki były ustawione, wystarczy porównać je z innymi walkami postaci Skidrow w tych turniejach.
MiT - 27-06-2016, 22:44
Załatwione
|
|