Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: MapY
17-12-2009, 13:57
WIELKI NARODOWY TEST ZNAJOMOŚCI MFO!!!
Autor Wiadomość
Phantom 
Użytkownik


Wiek: 32
Dołączył: 04 Gru 2007
Wysłany: 05-01-2008, 15:17   

KamilPZmc napisał/a:
A nie mógłbyś się pospieszyć skoro udało ci zrobić 8 pytań to tak trudno resztę a nie tylko gadasz że za tydzień za miesiąc za rok

Taki jesteś mądrala ?
to proszę zrób sam w tydzień.
Chętnie zobaczymy jak zrobiłeś.

____
Edit
Bronkz napisał/a:
Takie posty są nie na miejscu. Chcesz mu tak powiedzieć ? Masz PW !

Takie jak jego są ?
Co jest na miejscu a co nie to ja dobrze wiem, i tak by ktoś mu zwrócił uwagę.
Ostatnio zmieniony przez Phantom 05-01-2008, 15:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bronkz 
Użytkownik



Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wiek: 28
Dołączył: 20 Lip 2007
Wysłany: 05-01-2008, 15:19   

Marcin napisał/a:
KamilPZmc napisał/a:
A nie mógłbyś się pospieszyć skoro udało ci zrobić 8 pytań to tak trudno resztę a nie tylko gadasz że za tydzień za miesiąc za rok

Taki jesteś mądrala ?
to proszę zrób sam w tydzień.


Takie posty są nie na miejscu. Chcesz mu tak powiedzieć ? Masz PW !
TEST zostanie przygotowany wkrótce g:>
_________________
dla starych znajomych
https://www.facebook.com/kuba.owsian.3
dodawać miśki :d
 
 
Phantom 
Użytkownik


Wiek: 32
Dołączył: 04 Gru 2007
Wysłany: 06-01-2008, 00:59   

Odejmowanie czasu następuje po 6 próbach oszukiwania, powinno już odejmować po 2.
Ktoś może rozwinąć wszystkie odpowiedzi zapamiętać i szybko uzupełnić.
 
 
ADIHC1 
Junior Admin
Game Master




Level: 132
Dołączył: 30 Paź 2006
Wysłany: 06-01-2008, 02:29   

Znowu zdażyło mi się wyjechać poza obszar testu. I już wiem czemu. Checkboxy
w odpowiedziach są za blisko lewej krawędzi - przydałoby się to trochę w prawo
przesunąć.

Przy zadaniu otwartym klepnąłem w Enter i wysłało wyniki. Przydałoby się zablokować
tą możliwość, bo ktoś może zakończyć (nieświadomie) test wcześniej i nie będzie raczej z
tego zadowolony. Obok pola gdzie wpisujemy mogłoby być pole do kliknięcia 'Potwierdź' -
choć to nic koniecznego ; >

Ten żółty wali po oczach, auć ; P
Przydałoby się zrobić to w bardziej stonowanych kolorach. Wiem, że to dopiero wersja
testowa. Może to co obecnie jest żółte zrobić w jaśniejszym kolorze MF? Np. tak: tło z
b5b5c0 na b5b5cc, a b5b5cc (i to co później jest żółte) na c8cede albo e2e5ee.
_________________
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
 
 
Ku_Zi 
Tester



Level: 194
Wiek: 29
Dołączył: 18 Maj 2007
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 06-01-2008, 08:19   

Po ostatnim pytaniu miałem psikusa g:P
Nie mogłem kliknąć na 'Wyślij wyniki', bo wyskakiwało ostrzeżenie o nieoszukiwaniu g:P
Dopiero za trzecim razem mi się udało g:P
_________________
Offtopy SĄ fajne.
 
 
Krakk18 
Użytkownik


Profesja: Mag
Nick: Krakk
Level: 130
Dołączył: 29 Wrz 2006
Wysłany: 06-01-2008, 14:37   

Gdy odpowiem juz na wszystkie 8 pytan i najedzie sie przez przypadek na : Aktualnie brak wiecej pytan to jest to traktowane jak oszustwo i jest kara
 
 
Pitazboras 
Użytkownik



Profesja: Wojownik
Level: 220
Wiek: 21
Dołączył: 05 Sty 2007
Skąd: Kraków
Wysłany: 06-01-2008, 14:42   

Jak najeżdżam na podpowiedzi formularza też wyskakuje, żebym nie oszukiwał :D
 
 
MapY 
Użytkownik


Profesja: Mag
Level: 218
Wiek: 95
Dołączył: 26 Lis 2005
Wysłany: 06-01-2008, 15:23   

Niestety te wszystkie opisane przez każdego z was niecelowe oszustwa nie są efektem zamierzonym, ale to już wina przeglądarki inrenetowej. Skrypt dostosowywłem po najlepszą aktalnie przeglądarkę zgodną ze standardami - Opera 9.2x. W FF 2.x działa też prawie wszystko dobrze, a w IE to nawet nie sprawdzam :)
 
 
ADIHC1 
Junior Admin
Game Master




Level: 132
Dołączył: 30 Paź 2006
Wysłany: 06-01-2008, 15:32   

Problem z Enterem czy odpowiedziami przy samej krawędzi
to problem wszystkich przeglądarek. Choć tym razem nie
wyjechałem poza pole, ale nie każdy 'trenował' tyle, hehe.
_________________
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
 
 
Zyga 
Użytkownik Roku 2007!



Profesja: Wojownik
Nick: Andachiel
Level: 199
Wiek: 29
Dołączył: 23 Kwi 2006
Skąd: Gliwice
Wysłany: 06-01-2008, 15:56   

Cytat:
3. Podaj nazwe ostatniego dostępnego miasta na Swiat: (1 pkt.)


Nie wiadomo czy chodzi o Swiat (czyli kontynent1) czy Salamandrie, bo przy dalszym pytaniu jest napisane:

Cytat:
6. Ostatnia zdlonosc która otrzymujemy na Swiat (1 kontynent) to??(1 pkt.)
_________________
 
 
MapY 
Użytkownik


Profesja: Mag
Level: 218
Wiek: 95
Dołączył: 26 Lis 2005
Wysłany: 06-01-2008, 16:12   

Z tym enterem to zablokowałem przycisk wysylania, i trzeba najpier go odblokowac, i enter wtedy nie wysyla wynikow (FF, O). Ale jesli odblokujemy go, to enter wysyla wyniki... i jest problem. Moze ktos wie (ma pomsl) jak ktoś zna sie na JavaScript jak coś takiego zrobić - blokada wysylania enterem w formularzu po wpisaniu danych do input type=text.
 
 
Kactuzz 
Tester



Profesja: Wojownik
Wiek: 29
Dołączył: 23 Cze 2006
Wysłany: 06-01-2008, 19:00   

Teścik już wygląda lepiej, ale teraz po przejściu do następnego pytania schodzi na sam dół i trzeba przewijać do góry a to troche denerwujące.
_________________
Najnowszy MF3 trailer!
 
 
MapY 
Użytkownik


Profesja: Mag
Level: 218
Wiek: 95
Dołączył: 26 Lis 2005
Wysłany: 06-01-2008, 22:58   

Wprowadziłem następujące zmiany/poprawki:
• Od teraz już nie powinno być przypadkowych i nie celowych "prób oszustwa"
• Zmienio praktycznie całkiem kolorystyke, wygląd, style itp. całego testu
• Poprawiono wygląd informacji, która pojawia się podczas prób oszukiwania
• Dodano możliwość wyłączenia oraz miany położenia zegara odliczającego czas do końca testu
• Wiele poprawek w działaniu i poprawki drobnych błędów

Teraz oczekuję na wasze opinie, głównie:
• czy dobra kolorystyka, style, wygląd itp.
• czy są jakieś problemy z działaniem, czy są nie celowe próby oszustwa itp.
• każda inna rzecz, którą uważacie za błędną/złą itp.

LINK: http://pach.dmkproject.net/marcin/test_mfo
 
 
KamilPZmc
Użytkownik



Profesja: Wojownik
Level: 122
Dołączył: 03 Gru 2007
Wysłany: 06-01-2008, 23:10   

No brawo Mapy dla mnie wszystko ok oprócz tego zjeżdżania na dół o który mowa wyżej
_________________
www.kamilpzmc.jun.pl - MojeForum zapraszam tam znajdziesz wszystko
 
 
MapY 
Użytkownik


Profesja: Mag
Level: 218
Wiek: 95
Dołączył: 26 Lis 2005
Wysłany: 06-01-2008, 23:20   

Ale co Wam zjeżdża na dół? To po tym jak klikniecie żeby pokazało się następne pytanie? Jeżeli tak to, to jest zamierzone, bo nastepne pytanie sie pokazuje na dole, i trzeba by było przewijać, a po co tracić czas? W ostateczności moge zrobić opcje, aby sie nie przewijało...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme MyFantasy created by Phantom