|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Walki manualne z graczami
Zyga - 03-03-2007, 12:55 Temat postu: Walki manualne z graczami 10 min szukałem w magicznej opcji szukaj i nic pomimo usilnych starań nieznalazlem
A wiec przechodze do rzeczy Byłbym za wprowadzeniem walk manualnych dla graczy. Ale nie na mapie(świat/podziemia itp... ) tyko na tak jakby arenie, moglo by to wygladac jak karcza lub inaczej. wchodzili by tam gracze ktorzy oczekiwaliby na przeciwnika z ktorym moga zawalczyc tylko że 'recznie'. Wtedy rezultaty walk z pewnoscia byłyby lepsze bo inteligencja z kazdym graczem idealna nie jest =)
Oczywiscie byłoby ograniczenie używania mixturek(bo bez mozna to ciagnac w nieskonczonosc/do ostatniego mixa).
Acha... jeżeli gracz niepodejmowałby ruchu przez jakis czas (np.30 sec.) jego postac juz do konca walczy automatycznie/wg tego jak ustawił inteligencje
Ten pomysl z pewnoscia mozna/trzeba dopracowac ale wydaje mi sie ,że zły nie jest
Oceniajcie(pozytywnie i nie w 2 slowach)
SaPeRe AuDe - 03-03-2007, 13:03
A więc tematów takich było już bardzo dużo i żaden sie nie spodobał.
Może dlatego że były zbyt ogólnikowe ty dałeś nam konkretne fakty.
Kiedyś chyba Tomi mówił że jak zostanie ukończona gra to jest pomysł wprowadzenia indywidualnych turniejów. Że gracz zbiera sobie ekipe do turnieju, wykłada kase na nagrody i organizuje sobie wewnętrzny turniej. Ale nie mam pewności czy to on... wiem że ktoś tak mówił
Więc skoro ma tak być to chyba twój pomysł jest zbędny
ADIHC1 - 03-03-2007, 13:03
Tu byl podobny temat - walka manualna podczas pojedynkow..
Twoj pomysl jest nieco inny (specjalne miejsce spotkan takich graczy),
szczerze mowiac to z ciekawosci bym chcial zawalczyc manualnie z
kilkoma osobami wiec moze jakims cudem kiedys to wejdzie..
Zyga - 03-03-2007, 13:10
wiesz... nie jestem plagiarzem-jezeli pomyslales sobie ze to od Ciebie ten pomysl sciagnolem to przepraszam ale w 100 by ME >>
i taz bym chetnie z niektorymi zawalczyl oko w oko na manualu :]
Trzeba miec nadzieje...i mOooOo...ze kiedys zostanie cos podobnego wprowadzone >
ale pomysl nie jest w 100% zbedny(wypraszam sobie )
breiniack - 03-03-2007, 13:49
1. Co jak co ale strasznie by to serwer obciążało.
2. Walka manualna a taka na skrypcie wiele by się nie różniła.
Pitazboras - 03-03-2007, 14:08
Też mam wątpliwości co do sensowności pomysłu z racji na obciążenie serwera. Propozycja jak propozycja - jedni na pewno by chcieli, innym by nie przeszkadzało, chyba że by właśnie spowolniło grę. Jestem raczej przeciw.
saharoza - 03-03-2007, 14:20
to jeśli boimy sie o obciążenie serwera to morze 1 walka na dajmy na to 12 godzin to by załatwiło obciążrenie serwera i byłoby w profilu napisasne czas pozostały do morzliwości stoczenia walki manualnej, a co do ograniczeń to morze tak w walce manualnej 50 tur. podsumowując mamy załatwioną sprawe z serwerem oraz walki manualne. co wy na to??
Zyga - 03-03-2007, 14:22
Hmm...czy mi sie wydaje czy ostatnio 2server wyszedl?
Czy wy wiecie co przewazie obciaza server? Avatary i prezentacje w szczególnosci
to mozna powiedziec jest dodatek a nie jakas wielka rzeacz w grze bez ktorej jej przejsc niemozna, z tym mozna poczekac ale fajnie jakby cos takiego weszlo w zycie
Pitazboras - 03-03-2007, 14:32
saharoza, przepraszam, że się czepiam, ale jak widzę taki post to nie mogę się powstrzymać. "Może", "możliwości" przez "ż"!!!
Zyga napisał/a: | Hmm...czy mi sie wydaje czy ostatnio 2server wyszedl? |
Wydaje mi się, że nie drugi, a trzeci.
Zyga napisał/a: | Czy wy wiecie co przewazie obciaza server? Avatary i prezentacje w szczególnosci |
Hmmm... Nie wydaje mi się. Avatary są prawdopodobnie cachowane, poza tym podobnie jak prezentacje, nie są chyba wyświetlane relatywnie często. Sądzę, że serwer najbardziej obciążają najpopularniejsze zapytania - czyli ruchy graczy i tym podobne. Oczywiście mogę się mylić.
luke - 03-03-2007, 15:48
walki manualne pomiędzy graczami na tak! ale tylko w specjalnych smotkaniach(nie pojedynkach) np Arena graczy, wchodzi sie w arene graczy i są podane nicki graczy przebywającyh w takim miejscu, wystarczy sie umówić i można walczyć manualnie... Ale by nie było żadnych oszustw to sie nic nie zyskuje w takich walkach... może tylko powiedzmy 1 pkt rankingowy za wygraną i minus 1 za przegraną... i jeszcze np limit do 15walk co 24h... co myślicie o moim pomyśle
czakos - 03-03-2007, 17:38
1. taki temat juz byl jest taka opcja szukaj (dlaczego ludzie jej nie uzywaja!!!!!!!!!!!)
2. jestem za nie poniewaz taki przeciwnik np poszedl by na obiad (:P) i trzeba by bylo dlugo na niego czekac glupota
Pitazboras - 03-03-2007, 17:46
czakos napisał/a: | 2. jestem za nie poniewaz taki przeciwnik np poszedl by na obiad (:P) i trzeba by bylo dlugo na niego czekac glupota |
Widać, że nawet nie czytałeś tematu, albo nie zrozumiałeś zdania
Zyga napisał/a: | Acha... jeżeli gracz niepodejmowałby ruchu przez jakis czas (np.30 sec.) jego postac juz do konca walczy automatycznie/wg tego jak ustawił inteligencje |
czakos - 03-03-2007, 17:52
no to sory nei doczytalem po z tym czasem to niezly pomysl
Zyga - 03-03-2007, 18:21
Dj_demoneks napisał/a: | fajnie by było zeby walczyć z graczami na manualu |
Nie ma co ^^ ...super wypowiedz : D ...tyle to ja tez wiem.
Cytat: | czakos napisał/a:
2. jestem za nie poniewaz taki przeciwnik np poszedl by na obiad (:P) i trzeba by bylo dlugo na niego czekac glupota
Widać, że nawet nie czytałeś tematu, albo nie zrozumiałeś zdania
Zyga napisał/a:
Acha... jeżeli gracz niepodejmowałby ruchu przez jakis czas (np.30 sec.) jego postac juz do konca walczy automatycznie/wg tego jak ustawił inteligencje |
dzieki za poprawienie
Pomysł może kiedys wejdzie w zycie ale watpie zeby tak raz dwa =)
Wkońcu popatrzcie ile samo konczenie gry trwało a co dopiero takie wykonczenia żeby w pełni zadowolić graczy ?
Trzeba być cierpliwym i sie niepoddawac, moze admin kiedys admin wykorzysta pare pomyslów z dzielu 'Propozycje'
saharoza - 03-03-2007, 19:27
1.Pitazboras masz racje czepiasz sie
2.Proponowałbym załączyć taką funkcje w następnym upadte
|
|