|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Pojedynki
Cornel - 24-04-2007, 17:26 Temat postu: Pojedynki Lubię walczyć w pojedynkach...ale gdy wchodzę na grę po pojedynku i jest remis
Co sądzicie o tym żeby przed wysłaniem pojedynku napisać ile rund miał by trwać lub by była zasada walk turniejowych kto wygra?? Co o tym sądzicie
~Fret~ - 24-04-2007, 17:28
...Przekazywanie expa stało by się za proste.
Na nie.
psychowico - 24-04-2007, 17:30
hm? A jakby to miało ułatwić przekazywanie expa/ranku czy czegoś tam, bo nie kumam?
ADIHC1 - 24-04-2007, 17:31
_Fretka_ napisał/a: | ...Przekazywanie expa stało by się za proste. |
Przekazywanie czegokolwiek nie ma tu nic do rzeczy - bo i w tej chwili mozna
to robic.. A co do pojedynkow o dowolnej ilosci rund, czy wrecz bez ograniczen,
to nawet mi sie podoba. Nie wiem jak to wplynie na kondycje serwera, bo nie
znam sie na tym, ale opcja godna uwagi..
@down
Cornel napisał/a: | ale macie racje przekazywanie ranka/expa było by za proste |
Nie wiem co sie czepiliscie tego oddawania. Co, teraz nie mozna? Mozna..
Cornel - 24-04-2007, 17:32
no chciałem poprotu zmienić liczbę remisów w pojedynkach...
ale i tak jak ktoś chce oddać ranking to i tak odda zmieni inte i zdejmie eq
~Fret~ - 24-04-2007, 17:36
No wiesz.Jeśli chodzi o walke kto jest lepszy to tak.Ale mamy taka sytulacje:
Koleś ma woj/maga(obojętne) na 20lvlu ale uznaje że mu źle idzie bo jest anty wojem/magiem.Więc robi nową postać u kolegi i posyła na starą postać pełno pojów o wszystko na zasadzie turnieju.Woj by wkońcu go zabił ale mag nie.Np Taki Zahir mógł by sie zmieżyć w takiej walce z IGL'em na zasadzie turnieju bo jak by walczyli na statach gdzie zaden by nie dawał hitów powyżej 50% hp ani nie robił double to by był remis.Chodzi też o walki o nic.Wtedy można powalczyć bardzo długo i zobaczyć jakie szanse sie ma w turnieju.
To na tyle.
psychowico - 24-04-2007, 17:39
nadal nie rozumiem jak to zwiększy możliwości przekazywania ranku/expa/złota.
Jeśli chcesz kantować przecież normalnie teraz możesz też wysyłać pojedynki silniejszej postaci, zdejmując z niej najpierw staff. I wyłączając inte chociażby.
~Fret~ - 24-04-2007, 17:42
A doliczyłeś do tego staty?Bo ja tak.I otóż na 70 Inty z gemu Ogień 1** obrywasz po 70-80 więc magiem nie tak łatwo ale wojem banalnie.tylko duuużo siły i masz upragniony expik.Jak dalej tego nie rozumiesz to ja tym bardziej.
ADIHC1 - 24-04-2007, 17:43
psychowico napisał/a: | nadal nie rozumiem jak to zwiększy możliwości przekazywania ranku/expa/złota. |
Nie przejmuj sie - nie tylko Ty, ja tez nie kumam Ich toku myslenia
Teraz mozna przekazywac, wiec ten pomysl na pewno nie zwiekszy
skali tego procederu. I nie ma co wiecej o tym wspominac, bo pomysl
nie ma z tym nic wspolnego, a jest godny uwagi. Ciekawe co na to inni
gracze powiedza, czy im sie spodoba. I co na to Admin
_Fretka_, ale nadal niski poziom nie rozwali wysokiego, nawet jesli
bedzie duzo rund, a jesli komus zalezy na przelaniu wszystkiego z jednej
postaci na druga, to robi reset na tej wyzszej i przelewa..
@down
Najpierw gracze musza pokazac, ze chca tego..
Cornel - 24-04-2007, 17:45
Najwięcej do powiedzenia ma Admin
psychowico - 24-04-2007, 17:51
dokładnie. można zrobić reset, albo dać wojowi do ręki gem najsłabszy i całą intę na manę mu wpakować jak się uprzesz to zawsze zrobisz przekręt.
Zahir - 24-04-2007, 17:52
Zgadzam sie z Fretka, ze przekazywanie expa/zlota/ranku/przedmiotow, bedzie ulatwione. Ludzie beda kantowali tak jak teraz i jeszcze im dacie prezent. Przyklad: jeden koles wie kiedy z drugim przegrywa (np. po 13 rundach). Umawiaja sie na 13 rund i exp/zloto/rank/przedmioty lecia jak sie patrzy.
Co jest wam zle. To juz nie moze byc remisu? Dziwni jestescie. W zyciu tez zdarzaja sie sytuacje nierozstrzygniete. Oprocz czerni i bieli sa jeszcze szarosci i trzeba sie do tego przyzwyczaic.
Gold Player - 24-04-2007, 17:56
psychowico napisał/a: | dokładnie. można zrobić reset, albo dać wojowi do ręki gem najsłabszy i całą intę na manę mu wpakować jak się uprzesz to zawsze zrobisz przekręt. |
Tylko, że wtedy trzeba bardziej się pomęczyć. Ja na pomysł się zgadzam, bo dam przykład.
"Jestem podniecony. Walcze z gościem, z którym dostałem na turnieju. Zmieniłem staty, prawie wszystko i na 100% na lepsze. Teraz ja wygram JA JA JA !.... Co?! Remis?! Ludzie, a ja tak się starałem, tak bardzo oczekiwałem." Niektórzy z tych powodów MF walą.
Cornel - 24-04-2007, 17:57
Zahir napisał/a: | Zgadzam sie z Fretka, ze przekazywanie expa/zlota/ranku/przedmiotow, bedzie ulatwione. Ludzie beda kantowali tak jak teraz i jeszcze im dacie prezent. Przyklad: jeden koles wie kiedy z drugim przegrywa (np. po 13 rundach). Umawiaja sie na 13 rund i exp/zloto/rank/przedmioty lecia jak sie patrzy.
| Ale jak ktoś chce oddać walke to i tak to zrobi.
ADIHC1 - 24-04-2007, 17:59
Zahir napisał/a: | Przyklad: jeden koles wie kiedy z drugim przegrywa (np. po 13 rundach). Umawiaja sie na 13 rund i exp/zloto/rank/przedmioty lecia jak sie patrzy. |
Jesli przegra w 13rundach, to tym bardziej w 30, chyba, ze ja czegos nie kumam
|
|