My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - ilość graczy on-line na mapie

piteruss - 13-05-2007, 19:15
Temat postu: ilość graczy on-line na mapie
Mam propozycję - aby obok "graczy online" była liczba graczy on line na mapie na której przebywamy. Było by to przydatne w poruszaniu się po różnych podziemiach bo moglibyśmy wiedzieć w jakim stopniu jesteśmy bezpieczni przed ewentualnym atakiem.
Areen - 13-05-2007, 19:16

Nawet niezłe, choć to tylko taki mały duperel... ;) Mi by to było przydatne bo nie walczę z graczami i ich unikam ;]
tofica - 13-05-2007, 19:17

Jestem za.
Ponieważ już nieraz ktoś zaatakował mnie kilka kratek przed bossem.

mnietuniema - 13-05-2007, 19:23

nierealne :) jakby serwer miał śledzić zmiany pozycji 1000 postaci... to :573:

w jakimś stopniu pomocna jest szukajka (wg lvl i lokacji) chociaż nawet ona nie jest na bieżąco aktualizowana, ale o większą precyzję będzie raczej trudno...

piteruss - 13-05-2007, 19:27

mnietuniema napisał/a:

w jakimś stopniu pomocna jest szukajka (wg lvl i lokacji) chociaż nawet ona nie jest na bieżąco aktualizowana, ale o większą precyzję będzie raczej trudno...

Mi nie chodzi o to czy np ktoś obok gracza stoi, tylko po prostu ile graczy jest na mapie. To było by chyba tak samo trudne w wykonaniu jak licznik graczy on-line, no nie?

mnietuniema - 13-05-2007, 19:41

piteruss napisał/a:
mnietuniema napisał/a:

Mi nie chodzi o to czy np ktoś obok gracza stoi, tylko po prostu ile graczy jest na mapie. To było by chyba tak samo trudne w wykonaniu jak licznik graczy on-line, no nie?

jak to czy stoi obok?! a co to ma do rzeczy!? i jak to sprawdzić w szukajce??
wstukujesz w nią +/-3 lvl i wiesz czy kogoś masz się bać, jak ktoś na ciebie poluje to nieważne czy jest w konkretnej lokacji czy w najbliższym mieście.... ja nieraz przez całą mapę ganiałem jak kogoś sobie upatrzyłem ;) informacje których oczekujesz są tyle precyzyjne co mylące - co z tego że będziesz wiedzieć ile osób jest w dajmy na to podziemiach skoro czeka na ciebie ktoś w samym mieście?! za czasów noobów szczęściarzy część z nich logowała się dosłownie na kilka sekund po to tylko żeby sprawdzić czy jest jakaś ofiara dostępna.... :/
zresztą serwer przy oznaczaniu lokacji posługuje się nie mapką na której jesteś a miastem w którym ostatnio się było - tak więc może być że stoisz pod scythe a szukajka znajduje cię pod urkaden...
nie mówiłem że to zły pomysł, a po prostu w chwili obecnej - nierealny

pawiik - 13-05-2007, 20:13

J a na tak bo 3 razy z rzędu dedlem przez tego samego kolesia bo rozmawialem akurat z duchami
Anonymous - 14-05-2007, 07:12

Ja jestem za podoba mi się ten pomysł :mrgreen:
Dead Drafter - 14-05-2007, 09:15

Ja jestem na nie, nie przyjeło by się to, niepotrzebne obciążanie serwera
X-F - 14-05-2007, 17:27

A mi się ten pomysł w ogóle nie podoba,
bo oznacza dodatkowe obciążenie serwera db.

v_PoGrOmCa_v - 14-05-2007, 18:24

Każde obciążenie serwera jest złe! ( no może prawie zawsze;p ) oczywiście na nie ... JA zawsze sprawdzam czy ktoś jest online i juz ;)
Pitazboras - 14-05-2007, 18:46

Raczej na nie... Obciążenie serwera będzie raczej dosyć spore. A poza tym, jak już ktoś zauważył, takie coś nic nie daje. Jak ktoś będzie chciał cię dołapać, to i tak dołapie...
Mysia - 16-05-2007, 19:52

jestem za ponieważ często przed jakimś bossem lub jakimiś skrzyniami ciągle ktoś mnie atakuje
Smuta - 17-05-2007, 15:23

jestem za, 7/10
nawet fajnie, mniejsze ryzyko

xlolx64 - 17-05-2007, 16:22

Oczywiście popieram bo nieraz ostro się wnerwiłem jak padałem w ,,różnych" sytuacjach, przydałoby by się ale jest o wiele więcej ważniejszych żeczy do zrobienia niż tego typu popierdułki.