|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Archiwum propozycji - Czachy, Stracony exp, Raporty i niesprawiedliwe ataki.
Zyga - 08-06-2007, 14:04 Temat postu: Czachy, Stracony exp, Raporty i niesprawiedliwe ataki. No to od nowa...
1.Czaszki
Kiedyś to proponowałem i nie wiem czemu nie weszło w życie ani na listę TODO chociaż pamiętam ,że nikt na ten pomysł nie narzekał.
Uważam ,że osoby które satysfakcjonuje zabijanie niższych lvli powinny ponosić większą karę.
Zabija 5 razy niesprawiedliwie to 5 razy padną, ale czemu inni maja tak samo cierpieć jak oni?
Straty przy śmierci:
White skull:
-Tracą 3% expa
-Tracą 15% złota
-Szansa ,że coś wypadnie zwiększa się o 30%
-Mogą wypaść nawet 2 rzeczy
-Ich statystyki podczas walki są o 3% mniejsze
Red skull:
-Tracą 5% expa
-Tracą 30% złota
-Szansa ,że coś wypadnie zwiększa się o 50%
-Wypadają 2 rzeczy a czasami nawet 3
-Ich statystyki podczas walki są o 5% mniejsze.
Osoby z czaszką nie mają prawa atakować niższych lvli przez tylke dni, ile razy niesprawiedliwie zabili.
Wydaje mi się coś takiego sprawiedliwe
2.Stracony exp.
Powinna być możliwość szczegółowego sprawdzenia utraconego expa w stosunku do traconego ranku.
Jeżeli ktoś zbija rank to robi tak, aby nie spaść z lvlem, ponieważ jest to widoczne.
Tylko nie wiem jak miałoby to wyglądać. Ale z pewnością jest to do wykonania
3.Raporty
Jak na mój gust to można by dodać (chyba nie ma co tłumaczyć?).
4.Niesprawiedliwe ataki.
Jeżeli kogoś z niższym lvlem zaatakujemy i zabijemy to dopiero wtedy jest to "niesprawiedliwy atak".
Jak dla mnie już przy samym ataku powinno to się do tego zaliczyć, nawet jeśli przegramy.
Usiłowanie zabójstwa a zabójstwo to prawie to samo i za obie rzeczy się karze (oczywiście w rl ;p )
No to się nakręciłem na te propozycje ^^
Taa..wiem, pewnie jest kilką językówek , ale pisze to drugi raz i na siłach za bardzo nie jestem
Bluski - 08-06-2007, 14:09
A co jesli ktos baaardzo lubi zabijac slabszych ktorzy uwazaja sie za silnych i/lub malo walcza i nosza przy sobie ciekawe cenne rzeczy? (np zloto albo ekw)
Czemu taki gracz ma cierpiec tez?
Wystarczy tak jak jest teraz...
Charlie - 08-06-2007, 14:10
1. Nom bardzo fajny pomysł
A co zo osobami co mają np wadę oczu i ciągle robiąmisscliki ? ;s
przydało by się też nietracenie expa przez słabszych leveli jak zaatakuje wyższy
2. Nierozumiem zbytnio oco chodzi ale tak czy siak 50/50 conajmniej bo ty masz zawsze fajne pomysły
3. Niezabardoz iwem oco chodzi bo dawno nie zabijałęm czaszek ;|
chodzi o to żeby przestawic ikonkę czaszki z lewo na prawo ? jeśli tak to mito lotto ;s a jeśli chodzi o to by czaszka była pokazywana przy przegranym to mi też lotto
4. eee tam to nie przesadzaj wkońcu zyski i tam ma broniący nie ? to jeszcze czego ;d można by było wprowadzic takie coś że remis = pół niesprawiedliwego ataku
@Edit
Co do pierwszego pkt zapomniałem że przy ataku słąbszego levela zaniedługo będzie wyskakiwac ostrzeżenie bynajmniej jest to na liście TODO
a co do trzeciego to thx za wytłumaczenie adi ;s przydało by się takie coś ;d
Zyga - 08-06-2007, 14:12
@Bluski
Czemu nie skomentowałeś każdego podpunktu? jesteś nowy na forum czy jak?
Oczywiście atakować można ,ale z umiarem ! Po to są limity choćby na miss-clicka.
ADIHC1 - 08-06-2007, 14:17 Temat postu: Re: Czachy, Stracony exp, Raporty i niesprawiedliwe ataki. 1. Co do czach wszystko mi jedno, ale wydaje mi sie, ze
wystarczyloby, zeby odebrac mozliwosc atakowania osobie
z czaszka. To zniecheci zawodowych czaszkarzy ; >
2. Domyslam sie o co chodzi - moze dodatkowe logi
doswiadczenia? Aktualizowane co walke? Troche by to
przymulilo serwer : \
3. Nawet przydatna rzecz - ostatnio zrobilem sobie wypad na
czaszki, chcialem poszukac w raportach normalnej walki, to
myslalem, ze oczoplasu dostane, ale znalazlem ; >
4. Niby logiczne ; >
Zyga - 08-06-2007, 14:21
Cytat: | 2. Domyslam sie o co chodzi - moze dodatkowe logi
doswiadczenia? Aktualizowane co walke? Troche by to
przymulilo serwer : \ |
dokladnie tak ; )
A od czego jest serwer? Żeby go zużywać
3-tu serio nie ma co tłumaczyc
4. to serio jest logiczne. Niesprawiedliwy atak to faktycznie niesprawiedliwy atak. Nie ważne czy jest wygrany czy przegrany.
v_PoGrOmCa_v - 08-06-2007, 14:25
Zyga jestem pod wrażeniem Twojej pracy nad tą grą I Chce pogratulować pomysłów :
1. Jest to dobry pomysł aby czachy ponosiły większą karę za swoje czyny , ale Zyga napisał/a: | -Szansa ,że coś wypadnie zwiększa się o 30%
-Mogą wypaść nawet 2 rzeczy | na moje oko zwiększyło by to nieregulaminowego przekazywanie itemów . Ogółem na TAK
2. Na TAK , ale trzeba wymyślić pomysł na jakiej podstawie to będzie się odbywało.
Chodzi Ci o poje ? Bo inaczej nie można oddać ranku nie tracąc exp . Można by zrobić takie coś , że jak walczymy o exp to i rank.
3. Tak ( nie musze komentować )
4. Tak to powinno wejść juz dawno:)
ADIHC1 - 08-06-2007, 14:25
Zyga napisał/a: | A od czego jest serwer? |
Moznaby to jakos zoptymalizowac, np. tworzenie takich
logow, tylko dla osoba z odpowiednim duzym rankiem,
bodz tym, ktorym rank zaczyna szybko rosnac ; >
Zyga - 08-06-2007, 14:28
Cytat: | na moje oko zwiększyło by to nieregulaminowego przekazywanie itemów . Ogółem na TAK |
Połowa tego co się traci rozpływa sie w powietrze
2 w 1... Likwiduje to nadmiar kasy w grze
Btw... sorki za taki spam : /
v_PoGrOmCa_v - 08-06-2007, 14:29
Trochę nie nie wiem o co kamman ... Zyga pisał , że trzeba zrobić coś jak ktoś rank zbija nie tracąc exp ( może tak zrobić tylko przez poje ) , więc po co dodatkowe logi . Chyba , że chodzi o coś innego ^^.
Zyga - 08-06-2007, 14:34
Chodziło mi o zbijanie expa bez tracenia ranku (robią tak rankerzy w początkujących miastach).
Widać je tylko wtedy gdy spada z lvlem ,ale oni się wycwanili i robią to tak żeby z niego nie spadać.
Więc powinny być bardziej szczegółowe logi co do tracenia expa w stosunku do ranku.
Aro - 08-06-2007, 15:26
1. Nawet spoko
2. Nie za bardzo kapuj
3. Bardzo fajne, ostatnio nie moglem znaleźć normalnej walki szukałem i wszystko zbijanie czach
4. Może być
mariossjex - 08-06-2007, 20:28
Bluski napisał/a: | A co jesli ktos baaardzo lubi zabijac slabszych ktorzy uwazaja sie za silnych i/lub malo walcza i nosza przy sobie ciekawe cenne rzeczy? (np zloto albo ekw) |
Takich co się "podniecają" że są silni też lubie bić.Ale takich aż tylu nie ma,wbrew pozorom.
Ale po kolei
1.Pomysł dobry ale to
Cytat: | -Szansa ,że coś wypadnie zwiększa się o 50%
-Wypadają 2 rzeczy a czasami nawet 3 |
bym usunął ;p I zwiększył straty w goldzie i złocie.20% golda,5 % expa.
2.GMom by się przydało.A że "stop oszustom" to na tak
3.Może,ale po co ?
4.Naprawde dobre !
W sumie wszędzie jestem na TAK.A pro po,nie wiem czemu ale
Cytat: | 2. Nierozumiem zbytnio oco chodzi ale tak czy siak 50/50 conajmniej bo ty masz zawsze fajne pomysły |
mnie rozwalilo
Hrogthar - 08-06-2007, 20:37
1. Tak - chociaż propnowałbym większe kary niż zaproponowałeś
2. Tak
3. Mi to lotto ale jak komuś potrzebne to może być
4. Tak - może jakby dostawali więcej czaszek to by sie oduczyli noobstwa
Sintui - 09-06-2007, 08:12
1. A więc zacznę tak ... Tępić Czachy !
Więc każdy pomysł dzięki któremu czachy dostaną po czterech literach jest dobry
2. Ciekawy pomysł ... mógłby wejść w życie tylko muliłoby serva ;/
3. Jak najbardziej na tak ; D.
Przyda się to szczególnie tym, którzy zabijają czachy, a potem szukają normalnej walki : > (Tępić czachy )
4. Też na tak ... za takie coś powinna być podwójna kara ... nie dość że atakuje mniejszego lvl'a to jeszcze wtopi - tacy ludzie mnie rozwalają.
|
|