|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Artefakty
TheQuestion - 11-06-2007, 14:53 Temat postu: Artefakty Wpadłem dzis na pomysł ze do MF mozna dodac jeszcze jedna rzecz. Mianowicie cos takiego jak Artefakt... Przyklad:
Kostki Szczęścia:
Szczęście: +90
Karty Celności:
Celność: +90
Sakiewka Sprytu:
Uniki: +90
Takie dodatkowe "uzbrojenie" Ktore podczas walki trzymalibysmy blisko siebie Występowały by żadko i nie mialyby ograniczenia levelowego. Najlepiej jak dostawało by sie takie 'cacko' w ramach nagrody za medale. 10 Medali = Prezent Gratis Bo w koncu za medale (ciezko zarobione) cos sie nalezy (oprocz samej satysfakcji ze jest sie w czyms najlepszym). Wiem ze troszke malo powiedzialem ale pomysl mozna bardziej rozbudowac. Prosze o komentarz.
Werto3d
Zahir - 11-06-2007, 14:57
I moze te kostki szczescia wykorzystywalyby jeszcze funkcje "random" i czasem szczescie dawaly, a czasem odbieraly
ADIHC1 - 11-06-2007, 14:58
Jesli chodzi o sam fakt Artefaktow, to nie mam nic przeciwko, ale DONKILLER napisał/a: | nie mialyby ograniczenia levelowego |
Odpada, chyba nie musze tlumaczyc dlaczego?
DONKILLER napisał/a: | Najlepiej jak dostawało by sie takie 'cacko' w ramach nagrody za medale |
A co z 'przyslowiowym' IGLem czy Zahirem? Oni non stop maja medale..
Yaoshi - 11-06-2007, 15:00
Ja na NIE bo tak jak ADIHC1 powiedzial co z Zahirem i IGL'em ? Oni by mieli tego najwiecej.
TheQuestion - 11-06-2007, 15:08
No tak z tym ze bez ograniczenia lev to troszke zafantazjowalem A zapomnialem dodac ze dostaje sie to jednorazowo (kazdy medal byl by zliczany i jak ktos nabije 10 dostaje prezent... Po jednym prezencie koniec )
Majk - 11-06-2007, 15:15
To może jeżeli " Zahir i IGL" mieliby tego za dużo to takie "cacko" dostawałoby się tylko raz i za np. 3 złote medale w ciągu swojej całej gry ... (lub więcej chodzi o medale)
breiniack - 11-06-2007, 15:19
Acha, czyli ktoś na 5 lev. dostanie medal i w bonusie artefakt. I po zainkasowaniu sporej premii do statów zaczyna lać wszystkich na około ?
ADIHC1 - 11-06-2007, 15:28
Dobra, nie ma sie co czepiac, tego co napisal - czyli za
medale i ze bez ograniczen poziomowych.. Mniejsza z
tym, bo wiadomo, ze jesli mialoby byc cos takiego, to
tak jak reszta eq bedzie mialo limit poziomu. Do zdobycia
w questach, badz jako nagrody w turniejach (tych oficjalnych)..
A co w ogole myslicie o wprowadzeniu artefaktow? Jakies pomysly, przyklady?
Smuta - 11-06-2007, 15:30
Było już coś takiego i raczej ocena była negatywna
TheQuestion - 11-06-2007, 15:37
No niewiem... mi sia tam podoba moj pomysl, ale wiadomo... o gustach sie nie dyskutuje
Smuta - 11-06-2007, 15:40
Tobie to się chyba wszystko podoba, może jeszcze artefakt dający 20,000hp od 5lv wyobraź sobie walke
5lv atakuje 6lv zadał 130
6lv ilosc hp 20,262 przykładowo, taka walka trawała by kilkaset tur a gdyby jeszcze miał elixirki
No ale gdybanie zostawny specjalistom, nawet jeśli będą takowe Artefakty to nie będą dla małych leveli i nie takie super
TheQuestion - 11-06-2007, 15:45
omg a czy ja mowilem ze maja dawac odrazu 20k HP jakies drobne nagrody no i stosowny lev tez powinno sie posiadac...
EDIT: O! Zahir jak bardzo chcesz to mogłby by dzialac w obie strany +/- to by byla masakra hehehe.
Marvelous - 11-06-2007, 16:18
Jak dla mnie artefakty to nawet fajny pomysł. Najlepiej jak takie "cacka" dostawałoby się za jakieś qesty nieobowiązkowe, ale za to bardzo trudne do wykonania ( np. jakieś zagadki logiczne + jacyś trudni bossowie + nie wiem co... ). Oczywiście z ograniczeniami levelowymi, bo inaczej to juz widze te przekręty na targu.
Smuta - 11-06-2007, 16:22
Zahir napisał/a: | I moze te kostki szczescia wykorzystywalyby jeszcze funkcje "random" i czasem szczescie dawaly, a czasem odbieraly |
Mhhh Random, skąd to wytrzasnołeś? pracowałeś na jakimś programie gdzie jest funkcja random?
Pascal Delphi
Czy poprostu ze swojego angielskiego wyciągnołeś
Logiczne questy to dobry pomysł ale nagrody EQ
Cloud_Strife - 11-06-2007, 16:23
Marvelous, ma racje. Jak artefakty to tylko tak jak mówił
|
|