|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Prefixy i Sufixy w przedmiotach
Cloud_Strife - 11-06-2007, 16:10 Temat postu: Prefixy i Sufixy w przedmiotach -Przepraszam jeżeli to już było-
Mianowicie, można by umieścić w broniach/zbrojach Afixy i Sufixy (takie diablowate to, co nie ), czyli:
A: Złowrogi- (+5% do ataku w przypadku broni/obrony magicznej/obrony fizycznej)
Złowrogi Ettinowy Topór
Czyli atrybuty ettinówki w tym 5% zwiększony atak.
S: -Życia (+10 do szybkości)
Brązowe Rękawice Życia
To samo co z ettinówką, tyle że tym razem do speeda.
[to tylko przykłady, można je pozmieniać]
By zrobić coś Złowrogiego trzeba znaleść np. Złowrogą Perłe (przedmiot typu rare), która np. dzięki kowalowi (lub innej osoby) łączy się z danym przedmiotem.
Prosze o sensowne komentarze
Smuta - 11-06-2007, 16:13
yhym ehem
mi się Afixy i Sufixy nie kojarzą złowrogo tylko Sufix to sufin lub brzydki wyraz a Afix - może się juz nie wypowiem
Jakoś tego nie kumam możesz lepiej wyjaśnić? Tak? Nie?
Cloud_Strife - 11-06-2007, 16:15
Afix - przedrostek
Sufix - przyrostek (zarostek )
Wybacz jeżeli się mylę, to jest po prostu nazwa dodanych słów przed właściwą nazwę
Smuta - 11-06-2007, 16:18
Mi jakoś to na wątrobie leży. Może lepiej nie ocenie poczekam, niech ktoś inny coś przestawi to ja skopiuje jego wypowiedź
MiStrzU7777 - 11-06-2007, 16:25
O kowalu i ulepszaniu broni jest już na liście TODO Smuta napisał/a: | niech ktoś inny coś przestawi to ja skopiuje jego wypowiedź | Z tego co ja wiem, to forum służy do wyrażania własnych poglądów, a nie innych. Jak nie masz nic do powiedzenia, to najlepiej się nie wypowiadaj.
Yaoshi - 11-06-2007, 16:27
mnie sie nie podoba ta propozycja. chcesz miec wiecej inty,wytrzymalosci,speeda itd. kup sobie lepsze eq,gemy,pierscienie,atrybuty lub poprostu dodaj statystyki. a z reszta jest na liscie TODO ulepszanie broni u kowala.
Smuta - 11-06-2007, 16:27
MiStrzU7777 napisał/a: | O kowalu i ulepszaniu broni jest już na liście TODO Smuta napisał/a: | niech ktoś inny coś przestawi to ja skopiuje jego wypowiedź | Z tego co ja wiem, to forum służy do wyrażania własnych poglądów, a nie innych. Jak nie masz nic do powiedzenia, to najlepiej się nie wypowiadaj. |
dobrze przepraszam
Skoro jest na liście TODO to spoko, zmieniam zdanie, bardzo fajne ale chyba kowal to naprawiacz, twórca broni, może też czarodziej dający range swemu dziełu?
Cloud_Strife - 11-06-2007, 16:30
Napisalem że nie koniecznie kowal mialby dodawac Afixy/sufixy
Czytajcie dokladniej =='
Shentsu - 11-06-2007, 17:52
Gdyby broń przez "przedmiot typu rare" traciła na stałe slot to może nie było by to takie złe......
Cloud_Strife - 11-06-2007, 17:52
Shentsu, mi pasi xDDD
v_PoGrOmCa_v - 11-06-2007, 18:18
Po 1 Wymyślone przedmioty dodawaj w odpowiednim dla tego dziale.
Po 2 kowal jest na liście TODO.
Po 3 Cloud_Strife napisał/a: | komentaże | , żeby źle "komentarze" napisac ;/;/
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA!
Cloud_Strife - 11-06-2007, 18:24
A niech ci będzie, zamykajcie. I kolejny mój temat CLOSED
Pitazboras - 12-06-2007, 00:52
Cytat: | Afix - przedrostek
Sufix - przyrostek (zarostek ) |
Pomyliłeś afiks z prefiksem Afiks to ogólna nazwa wszystkich prefiksów, sufiksów, infiksów, interfiksów i cyrkumfiksów
Pomysł może i ciekawy, ale mało konkretny. Jak miałyby być dodawane te afiksy? U kowala? To na liście TODO jest. Trzebaby wymyślić jakiś inny sposób Może jakiś quest z tym związany? Ale trzeba to dobrze przemyśleć.
Cloud_Strife - 12-06-2007, 06:34
Pitazboras, zmieniłem. Ale co do tego questu to chyba bardziej sensowny pomysł niż kowal
Lucypher - 13-06-2007, 09:41
dla mnie pomysl.. nie najlepszy... chcesz miec wiekszy atak obrone itd... od tego sa gemy... nie stac cie.. to masz pecha..
|
|