My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Tępić czachy!

zzibi2 - 16-06-2007, 14:24
Temat postu: Tępić czachy!
Mam propozycje związaną z ludźmi, który mają czachę..
1. Aby w miejscu wyszukiwania osób z czachą pokazywało położenia czachy i odległość do niej, będzie łatwiej na nie polować.. / Lub na mapie mieli odrębny kolor aby ich łatwo można było dostrzec..
3. I dodatkowo nie mogli poruszać się szybciej jak 5 ruchów na minute. ;) Co by nie uciekali za szybko..
4. Albo atak drużynowy na cache, a co.. Niesprawiedliwie gra, wiec trzeba mu życie utrudnić, aby mu się odechciało polowania na graczy..

Co sądzicie o moich pomysłach?

Payg - 16-06-2007, 14:26

Tylko z tym sie zgadzam.
Cytat:
Lub na mapie mieli odrębny kolor aby ich łatwo można było dostrzec

Fortesque - 16-06-2007, 14:28

1,4. Nawet jeśli zaatakujesz czache jemu nic nie zrobisz. Oni grają po to żeby mieć medal za niesprawiedliwe ataki (ten pomysł jest głupi). Im nie zależy na lvl tylko na medalu. Już lepiej wprowadzić takie coś, żeby nie mogli atakować słabszych.
3. To by było nie fair w stosunku do graczy co omyłkowo atakowali słabszych np. zapomnieli że im lvl skoczył.

PS. A gdzie 2 ;)

Anonymous - 16-06-2007, 15:24

Ja jestem za tym kolerem tylko, bo to już lekka przesada, 5 ruchów na minute.Pomyśl o tych co mają skulla dość przypadkiem.Sam miałem wielokrotnie taki przypadek, że miałem miss click ;) i wyskoczył mi white skull.50/50 :mrgreen:
Sintui - 16-06-2007, 15:58

zzibi2 napisał/a:
1. Aby w miejscu wyszukiwania osób z czachą pokazywało położenia czachy i odległość do niej,

Zbyt duże ułatwienie = nie przejdzie.

zzibi2 napisał/a:
Lub na mapie mieli odrębny kolor aby ich łatwo można było dostrzec..

To mogłoby wejść ...

zzibi2 napisał/a:
3. I dodatkowo nie mogli poruszać się szybciej jak 5 ruchów na minute

To te nie przejdzie ... czacha to taki sam gracz jak każdy inny ... nie możemy im zmniejszać golda/ruchów itp. (choć sam jestem za wszystkim co ma na celu tępienie czach ; ) )

zzibi2 napisał/a:
Albo atak drużynowy na cache

To już przesada ... wystarczy, że każdy może czachę atakować ... 2 vs 1 to nieuczciwa walka :>

Zyga - 16-06-2007, 16:31

1.jak już Sin mówił za duże ułatwienie.
2.To z innym kolorem mi się nawet podoba... czasami nie szkoda mi ruchów to specjalnie łażę wokół całego lenedenburg na chybił trafił.
4.To też nie bardzo...

Ale czemu nie to:

Kod:
[size=24]1.Czaszki[/size]

[b]Kiedyś [/b]to proponowałem i nie wiem czemu nie weszło w życie ani na listę TODO chociaż pamiętam ,że nikt na ten pomysł nie narzekał.

Uważam ,że osoby które satysfakcjonuje zabijanie niższych lvli powinny ponosić większą karę.
Zabija 5 razy niesprawiedliwie to 5 razy padną, ale czemu inni maja tak samo cierpieć jak oni?

Straty przy śmierci:

:arrow: White skull:
-Tracą 3% expa
-Tracą  15% złota
-Szansa ,że coś wypadnie zwiększa się o 30%
-Mogą wypaść nawet 2 rzeczy
-Ich statystyki podczas walki są o 3% mniejsze

:arrow: Red skull:
-Tracą 5% expa
-Tracą 30% złota
-Szansa ,że coś wypadnie zwiększa się o 50%
-Wypadają 2 rzeczy a czasami nawet 3
-Ich statystyki podczas walki są o 5% mniejsze.

Osoby z czaszką nie mają prawa atakować niższych lvli przez tylke dni, ile razy niesprawiedliwie zabili.

Wydaje mi się coś takiego sprawiedliwe ;)

Jest to fragment tego tematu

Wiadome jest to ,że w nico dalszej przyszłości czaszki będą miały trochę ciężej.
Ale przesadzać nie możemy ;)

kaczy - 17-06-2007, 01:36

ja bym chcaił żeby usuneli czaszki :-P i bylo jak kiedys :-D nie zarcik
dobrze bybylo zeby usuneli czaszki ale zeby gracz mogl zaatakowac max 2x na dzien nizszy lvl a potem wlacza sie blokada i moze atakowac rownych sobie lub mocniejszych ;)

TheQuestion - 17-06-2007, 01:42

hehe z takimi zasadami to powodzenia w dalszej grze :] gwarantuje ze po kilku dniach by ci zbrzydlo atakowanie wiekszych leveli na ciebie :D non stop bys byl obijany za friko ^^ POWODZNIA xD

Werto3d

Anonymous - 17-06-2007, 02:15

kaczy napisał/a:
ja bym chcaił żeby usuneli czaszki :-P i bylo jak kiedys :-D nie zarcik
dobrze bybylo zeby usuneli czaszki ale zeby gracz mogl zaatakowac max 2x na dzien nizszy lvl a potem wlacza sie blokada i moze atakowac rownych sobie lub mocniejszych ;)

1.Ciekawe, czy byłbyś taki mądry jak by Ciebie te 2 razy ubili :twisted:
2.Zastanów się jak coś napiszesz :cool:

Majk - 17-06-2007, 11:37

Jak dla mnie najlepszy pomysł z tym kolorem ...
Osoby z czachą mogłyby się np. "świecić"
Zależnie od ilości czach mieliby inny kolor

kaczy - 17-06-2007, 12:03

heh z tym kolorem to niezle wymyslone ale swojego zdanie tez bede sie trzymal :mad: bo niezawsze jest tak ze jesli wyzyszy lv atakuje to slabszy przegrywa :evil:
Anonymous - 27-09-2007, 11:43

Cytat:
I dodatkowo nie mogli poruszać się szybciej jak 5 ruchów na minute. ;) Co by nie uciekali za szybko..

A co ty chcesz wygrywać tylko na postaciach z "Czaszkami"
Oni i tak mają kare za to że atakują słabsze lvl bo może ich atakować każdy g:bunny

Aiwaho - 27-09-2007, 12:04

Fortesque napisał/a:
1,4. Nawet jeśli zaatakujesz czache jemu nic nie zrobisz. Oni grają po to żeby mieć medal za niesprawiedliwe ataki (ten pomysł jest głupi). Im nie zależy na lvl tylko na medalu. Już lepiej wprowadzić takie coś, żeby nie mogli atakować słabszych.
3. To by było nie fair w stosunku do graczy co omyłkowo atakowali słabszych np. zapomnieli że im lvl skoczył.

PS. A gdzie 2 ;)

Większość osób tak, gra dla medalu, ale ja na przykład mam 9 zabójstw i czerwoną czachę i robię to tylko dla zabawy ;)

@ Pomysł dobry, więc proponuję wprowadzenie chociaż nie których twoich udoskonaleń.

`Patryk - 27-09-2007, 13:20

Tepic glupote xD z pomyslem sie zgadzam ale taki temat juz byl xD
nooby sa i beda nawet jak je bedziesz je tepic to i tak nie wybijesz ich xD

Kamilo169 - 27-09-2007, 18:11

To z kolorem to git, ale jak wcześniej wspomnieli czacha to też gracz i nie można mu odmawiać fukncji gry typu kroki itp.