|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Pakty (ale na serio)
koshiba - 28-06-2007, 16:14 Temat postu: Pakty (ale na serio) Witam. Wpadłem na pomysł (nie znalazłem żadnego pkt. zakazującego tego tematu). A mianowicie, pakty na serio. Wiele razy mamy z kimś pakt, ale jak to u noobów bywa łamią te pakty. Więc można to zmienić. W interfejsie po lewej była by opcja pakty. Wpisywalibyśmy tam nick osoby, z którą chcemy mieć pakt i wysyłamy. Jeśli ta osoba, do której wysłaliśmy propozycję paktu kliknie na nie to mówi się trudno, ale jeśli kliknie się na tak to mamy z tą osobą pakt i już nigdy więcej nie moglibyśmy z nią walczyć (tylko przez pojedynki). Na mapie zamiast atak lub ochrona pisałoby "pakt".
Comment please
Simon08 - 28-06-2007, 16:18
było nie przeszło jak chcesz miec z kims pakt to przestrzegaj jak nie to nie nasza sprawa
Drain - 28-06-2007, 16:18
Po co pakt?
Pakty sa by je łamać,myslisz że ktos z 8 levelem bedzie patrzec kogo atakuje?
A pozniej PW z bluzgami bo mielismy pakt
(moj kumpel mial dzis taka sytuacje )
NIE!
Charlie - 28-06-2007, 16:18
mnie się to podoba...pamiętam jak wylogowalem się przed miastem i gostek z którym miałem pakt zaatakował mnie ponad 10 razy i gdy wkońcu wygrał napisał mi pw Że zrywa pakt...ale można by było np takie pw by wysylało do gracza : czy chcesz przyjąc pakt ? Tak Nie a jak chceliśmy zerwac to podobne pw
Anonymous - 28-06-2007, 16:19
W zasadzie może być, ale:
pakt można anulować:
- obydwaj gracze anulują pakt
- jeden graczanuluje pakt, ale do drugiego jest wysyłana informacja o tym i dopiero po 3 lub 7 dniach rzeczywiście pakt jest anulowany, aby nie było zaskoczeń typu "przecież miałem z tobą pakt!!!". No chyba że obydwie strony się zgodzą to może być natychmiastowy.
Ogólnie: bardziej za niż przeciw
koshiba - 28-06-2007, 16:21
Drain, a nie wkurzyłbyś się jakby jakiś gość co masz z nim pakt zaatakował cię, a ty byś miał gdzieś z 10k ranku i by cię zabił?? Straciłbyś 1k ranku, bo ten noob miał kaprys i cię zaatakował.
EDIT
Mapy, mógł by być anulowany pakt, jakby się zgodziły 2 osoby. Wtedy byłby gites
Diablica chodzi ci o to, że ta wiadomość miałaby 10 dni ważności?? Fajne
Diablica - 28-06-2007, 16:30
Propozycja ciekawa. Ale moim zdaniem jeśli chcialoby sie anulowac pakt.. tam prawda przychodzi wiadomosc ze gracz xxx chce anulowac pakt czy wyrazasz zgode ? i jesli gracz nie nacisnalby ani nie ( nic by nie nacisnal) to pakt by sie sam anulowalam np. po 10 dniach
Majk - 28-06-2007, 16:40
Z tych propozycji co padły podczas tematu to chyba najlepsza jest Diablicy ...
Przychodzi PW o zrywaniu paktu wyrażasz zgode ? tak to wszystko jasne nie to niech tamta osoba się martwi
Co do samego pomysłu to 50/50
Pitazboras - 28-06-2007, 16:45
Niee, w tym pomyśle chodzi o to, żeby było do wyboru tylko 'tak' - i wtedy możesz zerwać pakt od razu. Jak nie przyciśniesz na 'tak' to pakt zerwie się sam po 10 dniach. Wydaje mi się, że to jest sensowne rozwiązanie i nie widzę powodów, żeby go nie wprowadzić.
No, może poza dwoma:
- obciążenie serwera
MichuL napisał/a: | a ja pakty mam gdzieś, bo tylko leszcze chca paktów |
koshiba - 28-06-2007, 16:48
Pit, ale co to za sens, że nie można było by odmówić paktu? To przecież każdy by mógł go "zerwać"
fnatic - 28-06-2007, 16:54
jak chcesz miec pakt to bdziesz go przestrzegal a jak nie to juz Twoj wybor ktos Cie zjedzie a mieliscie pakt ? bywa -.- na NIE x D
Dario - 28-06-2007, 16:54
A mi to rybka <>< i jest 6 na rybke 5 na tak no bo po co to ? heh jak sie boisz to nie atakuj albo szybko biegaj.... tzn. klikaj myszke ...
Pitazboras - 28-06-2007, 16:58
koshiba, myślę, że lepiej byłoby, gdyby pakt zawsze dało się zerwać. Na przykład masz z kimś pakt, a ten ktoś zrobił ci jakąś świnię i chcesz się odegrać. No i nie możesz. Dlatego taka opcja byłaby przydatna.
zzibi2 - 28-06-2007, 18:47 Temat postu: Re: Pakty (ale na serio)
koshiba napisał/a: | Witam. Wpadłem na pomysł (nie znalazłem żadnego pkt. zakazującego tego tematu). A mianowicie, pakty na serio. Wiele razy mamy z kimś pakt, ale jak to u noobów bywa łamią te pakty. Więc można to zmienić. W interfejsie po lewej była by opcja pakty. Wpisywalibyśmy tam nick osoby, z którą chcemy mieć pakt i wysyłamy. Jeśli ta osoba, do której wysłaliśmy propozycję paktu kliknie na nie to mówi się trudno, ale jeśli kliknie się na tak to mamy z tą osobą pakt i już nigdy więcej nie moglibyśmy z nią walczyć (tylko przez pojedynki). Na mapie zamiast atak lub ochrona pisałoby "pakt".
Comment please |
Po co pakty to raz, a dwa nie można nigdy więcej już nie zawalczyć bo t ogłupota. Ta gra opiera się na walce właśnie. Równie dobrze jak by to było to można by było zerwać i to samo co bez tego.. Zamiast tego wolałbym mieć PRZYJACIÓŁ, których jak dodam, to zmiast miecza walki to by pisało frensd czy coś..
Jestem na nie.
Drain - 28-06-2007, 19:09
koshiba napisał/a: | Drain, a nie wkurzyłbyś się jakby jakiś gość co masz z nim pakt zaatakował cię, a ty byś miał gdzieś z 10k ranku i by cię zabił?? Straciłbyś 1k ranku, bo ten noob miał kaprys i cię zaatakował.
|
Nie bo walcze przez poje tylko x ]
|
|