|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Boty
MISTRZ MAGOW2 - 14-07-2007, 12:37 Temat postu: Boty Gracze gdy sie wyzywają na czatach a gm niema w grze gdyby tak zrobic boty
które by pilnowały kultury na czacie a przycisk gm niebył by wtedy potrzebny
1 bot przy jednym mieście
Ashiro - 14-07-2007, 12:44
0.o
Powiedz mi co on by robił. Hehe może głupio to zabrzmi ale pierwszy raz się z takim czymś spotykam, by zamiast GM były jakieś boty. Wyjaśnij bardziej bo nie kumam.
koshiba - 14-07-2007, 12:45
I jakby taki bot przyłapał kogoś to co wlepił by mu karę? A potem gracze będą wysyłać zażalenia do botów
MISTRZ MAGOW2 - 14-07-2007, 12:45
kiedyś stali gm i pilnowali porządku teraz by umieścili boty na 1 lvlu .
boty by pilnowały cenzury.
qrees - 14-07-2007, 12:57
MISTRZ MAGOW2 napisał/a: | kiedyś stali gm i pilnowali porządku teraz by umieścili boty na 1 lvlu .
boty by pilnowały cenzury. | Bot, to postać która ma zachowaniem naśladować człowieka. A tutaj nie chodzi wam o bota, tylko o automatyczne wykrywanie wulgaryzmów. Obawiam się, że to się nie sprawdzi, bo gracze zamiast DUPA będą pisać D*U*P*A itp. a to jeszcze bardziej utrudni pracę GM.
Ponadto na pewno są jakieś logi z czatów itp. więc nie ma potrzeby żeby jakiś bot tego pilnował.
Krótko mówiąc, jeżeli komputer będzie pilnował porządku, to BARDZO szybko znajdzie się metoda na ominięcie go.
BARTOSh - 14-07-2007, 12:58
ja widzę same minusy takiego rozwiązania....
1. jak niby wyobrażasz sobie zasadę działania tego bota ? sprawdzanie każdej wiadomości pod względem zawartości słów?
2. potrzebne są długie testy aby takkiego bota stworzyć i zmusić do bezproblemowego działania
3. jak już ktoś wspomniał, byłyby sytuacje, kiedy ktoś kłóciłby sie, że jego post na czacie wcale nie był obraźliwy/ nie namawiał do wysłąnia SMSa itd ...
na NIE
nikt nie zastąpi człowieka
Ziomusiq - 15-07-2007, 12:02
BARTOSh napisał/a: | ja widzę same minusy takiego rozwiązania.... | nie będe zaprzeczał...
BOTy są łatwe do "obejścia" zawsze można zrobić jakąś "nie żeby specjalnie ale zupełnie przez przypadek" literówkę i bot nie wykryje
a tak w ogóle...
filtry są od tego, antyspamy itd, ja tu żadnego zastosowania dla botów nie widzę...
MISTRZ MAGOW2 - 15-07-2007, 13:20
TEMAT do zamknięcia wiadomo żę nieprzjdzie
Kakashi_Hatake - 15-07-2007, 13:29
Jak tu wcześniej napisali to sie nie sprawdzi
Do zamknięcia
Medkubo - 18-07-2007, 00:30
HEHE a Ja proponuje Coś innego przeklinasz? np. KURWA=KOCHAM CIĘ + 1 godzina BANA na CZAT
Automatycznie Zmieniające się teksty + BAN
A GM'owie SĄ i BĘDĄ najwyżej się zmienią
Pozdro I miłego Grania
Solerin19 - 18-07-2007, 00:53
co do bot'a :
to nie jest zły pomysł...
a jak to zrobic ? proste
robi sie postac i ustawia sie ją jako bot'a...daje sie mu pewne zezwolenia na dawanie ostrzezen/banow...wpisuje sie slowa zakazane, przeklenstwa, tresci smsow np.TC.mfo bo kazdy sms sie tak zaczyna i jak ktos uzyje tego slowa na czacie/SB to automatycznie bot przyznaje mu ostr/bana
taką technike możecie zobaczyć na:
www.my-fantasy.info na SB
|
|