|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Propozycja do "Propozycji"
Singami - 11-08-2007, 11:20 Temat postu: Propozycja do "Propozycji" Czy można byłoby ustawić na forum takiego moda, by w propozycjach za każdym razem gdy piszemy temat wyświetlała się ankieta "Dobry pomysł? tak/nie/średnio". Taka ankieta byłaby niewidoczna z poziomu forum, tylko w podglądzie tematu.Bardzo by to ułatwiło wyszukiwanie adminom dobrych pomysłów, bo zamiast przekopywać się przez tony postów z "na tak" i "na nie", mogliby po prostu zobaczyć ankietę.
Sry że pisze tu, a nie w "Forum", ale myślę że lepiej to napisać tu niż w "Forum"
Galwa - 11-08-2007, 11:28
dobre GM by zawsze miał mniej pracy a więcej odpoczynku
Kawu_ - 11-08-2007, 11:31
Cytat: | dobre GM by zawsze miał mniej pracy a więcej odpoczynku |
Uwazam ze wypowiedzi userow ktorzy nie wiedza nawet o co chodzi w tym temacie sa zbedne. Mysle, ze wladze 'Propozycji' odpowiednio nagrodza kazda kolejna osobe ktora wypowie sie w tym temacie, a nie bedzie wystarczajaco kompetentna.
@down:
Moze zrobimy test IQ na forum i ustalimy pewien poziom od ktorego bedzie mozna sie wypowiadac?
BARTOSh - 11-08-2007, 11:33
a ja dodatkowo proponowałbym możliwość pisania w propozycjach dopiero po spełnieniu pewnych norm przez użytkownika... czasowych, lub postowych
Crypton - 11-08-2007, 11:55
Po co od razu ankieta?
Lepiej by było, gdyby tacy moderatorzy oznaczali tematy warte na
poświęcenie uwagi administratora.
Opierałoby się to na zasadzie "zaznacz tematy jako przeczytane".
Z tym testem na IQ nie jest aż takie głupie...
¼ użytkowników forum nie przeczytała regulaminu pisząc propozycję.
Może zanim ktoś coś napisze musiałby zaakceptować regulamin?
Jeśli złamie któryś punkt po akceptacji wylatuje z forum...
Bądź dostaje 2 ostrzeżenia.
Pitazboras - 11-08-2007, 12:04
Obawiam się, że
Justice napisał/a: | Lepiej by było, gdyby tacy moderatorzy oznaczali tematy warte na
poświęcenie uwagi administratora.
Opierałoby się to na zasadzie "zaznacz tematy jako przeczytane". |
jest niemożliwe do wprowadzenia. Forum jest oparte na phpBB, które AFAIK nie ma takiej technicznej możliwości. Chyba żeby modzi przyklejali wszystkie dobre tematy... ale to by chyba tylko zamieszanie robiło.
v_PoGrOmCa_v - 11-08-2007, 12:18
Dobry pomysł ^^ Przynajmniej by nie było xx setnej propozycji. Można by zrobić jak ktoś napisze propozycje : Czy na pewno sprawdziłeś , ze tej propozycji nie było?
Jeżeli napisze , a była 2ostry.
Można by zrobić też wzór np.
Jesteś na TAK/NIE ?
Dlaczego tak sądzisz ?
Co to by wniosło to gry ?
Etc.
+ Ankieta to by było ułatwienie dla góry w moim mniemaniu
Crypton - 11-08-2007, 12:40
W takim razie można by stworzyć temat niewidoczny dla
zwykłych użytkowników, gdzie podawałoby się linki do sensownych
tematów.
~Fret~ - 11-08-2007, 12:45
Pewnie by się przydało bo Admini muszą sie przekopywać przez xxx tematów które są durne i nie potrzebne a tak tylo otworzą te które maja dobrą "opinie"
Cytat: | a ja dodatkowo proponowałbym możliwość pisania w propozycjach dopiero po spełnieniu pewnych norm przez użytkownika... czasowych, lub postowych |
Jestem za ^^
Cytat: | dobre GM by zawsze miał mniej pracy a więcej odpoczynku |
Ale Gm'i nie mają modów(tylko paru ma) więc nie wiem o co ci chodzi 0o
Majk - 11-08-2007, 18:34
BARTOSh napisał/a: | a ja dodatkowo proponowałbym możliwość pisania w propozycjach dopiero po spełnieniu pewnych norm przez użytkownika... czasowych, lub postowych |
Np. po 2,3 miesiącach lub po uzyskaniu obywatela
Ozywiście mogłoby być inaczej
v_PoGrOmCa_v napisał/a: |
Można by zrobić też wzór np.
Jesteś na TAK/NIE ?
Dlaczego tak sądzisz ?
Co to by wniosło to gry ? |
Wtedy raczej głupich odpowiedzi by niebyło
Jeżeli niestosujesz się do szablonu i napiszesz zwykłe TAK lub NIE najpierw upomnienie , a potem ostr
Pitazboras - 11-08-2007, 18:38
Obawiam się, że jeśli decydowałaby o tym liczba postów, to zwiększyłby się spam w pozostałych działach. Zresztą są osoby doświadczone forumowo, które rzadko zabierają głos, ale za to zawsze w sposób bardzo przemyślany.
Majk napisał/a: | Jeżeli niestosujesz się do szablonu i napiszesz zwykłe TAK lub NIE najpierw upomnienie , a potem ostr |
Już teraz jest za to od razu ostr
Majk - 11-08-2007, 18:44
Pitazboras napisał/a: | Już teraz jest za to od razu ostr |
Ta wiem , wiem
No ale możnaby było jakoś to "zmodyfikować"
Kactuzz - 11-08-2007, 18:45
Zbędne.
Lepiej pobawić się chwilke i zrobić moda, który będzie pytał nowych użytkowników w tym dziale, podczas zakładania nowego tematu, czy takowy już nie był i czy nie znajduje się na liście tematów zakazanych.
Ps
Kozak hehe co tak rzadko bywasz? ;P
Singami - 11-08-2007, 19:07
kactuzz napisał/a: | Zbędne. |
Nieprawda, potrzebne.
kactuzz napisał/a: | Lepiej pobawić się chwilke i zrobić moda, który będzie pytał nowych użytkowników w tym dziale, podczas zakładania nowego tematu, czy takowy już nie był i czy nie znajduje się na liście tematów zakazanych. |
Przecież ktoś taki od razu założy, że nie ma ani takich tematów, ani nie jest on na liście zakazanych. Myślisz że newbie wchodząc w "propozycje" nie widzą tematu "tematy zakazane"? Widzą... Ale czytać im się nie chce.
kactuzz napisał/a: | Kozak hehe co tak rzadko bywasz? ;P |
No bo ja nie siedzę na forum 3 godziny jak np. Pit, tylko wchodzę co 30-60 minut na chwilkę, sprawdzić i skasować tematy.
Afirion - 11-08-2007, 19:17
to może narzucić obowiązek tworzenia nowych tematów w formie ankiety 2 wyborów ( Tak i Nie)
|
|