My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Propozycja do "Propozycji"

Singami - 11-08-2007, 11:20
Temat postu: Propozycja do "Propozycji"
Czy można byłoby ustawić na forum takiego moda, by w propozycjach za każdym razem gdy piszemy temat wyświetlała się ankieta "Dobry pomysł? tak/nie/średnio". Taka ankieta byłaby niewidoczna z poziomu forum, tylko w podglądzie tematu.Bardzo by to ułatwiło wyszukiwanie adminom dobrych pomysłów, bo zamiast przekopywać się przez tony postów z "na tak" i "na nie", mogliby po prostu zobaczyć ankietę.

Sry że pisze tu, a nie w "Forum", ale myślę że lepiej to napisać tu niż w "Forum" :)

Galwa - 11-08-2007, 11:28

dobre GM by zawsze miał mniej pracy a więcej odpoczynku :-D
Kawu_ - 11-08-2007, 11:31

Cytat:

Uwazam ze wypowiedzi userow ktorzy nie wiedza nawet o co chodzi w tym temacie sa zbedne. Mysle, ze wladze 'Propozycji' odpowiednio nagrodza kazda kolejna osobe ktora wypowie sie w tym temacie, a nie bedzie wystarczajaco kompetentna.

@down:

Moze zrobimy test IQ na forum i ustalimy pewien poziom od ktorego bedzie mozna sie wypowiadac? g:D>

BARTOSh - 11-08-2007, 11:33

a ja dodatkowo proponowałbym możliwość pisania w propozycjach dopiero po spełnieniu pewnych norm przez użytkownika... czasowych, lub postowych
Crypton - 11-08-2007, 11:55

Po co od razu ankieta?

Lepiej by było, gdyby tacy moderatorzy oznaczali tematy warte na
poświęcenie uwagi administratora.
Opierałoby się to na zasadzie "zaznacz tematy jako przeczytane".

Z tym testem na IQ nie jest aż takie głupie... :D
¼ użytkowników forum nie przeczytała regulaminu pisząc propozycję.
Może zanim ktoś coś napisze musiałby zaakceptować regulamin?

Jeśli złamie któryś punkt po akceptacji wylatuje z forum...
Bądź dostaje 2 ostrzeżenia.

Pitazboras - 11-08-2007, 12:04

Obawiam się, że
Justice napisał/a:
Lepiej by było, gdyby tacy moderatorzy oznaczali tematy warte na
poświęcenie uwagi administratora.
Opierałoby się to na zasadzie "zaznacz tematy jako przeczytane".

jest niemożliwe do wprowadzenia. Forum jest oparte na phpBB, które AFAIK nie ma takiej technicznej możliwości. Chyba żeby modzi przyklejali wszystkie dobre tematy... ale to by chyba tylko zamieszanie robiło.

v_PoGrOmCa_v - 11-08-2007, 12:18

Dobry pomysł ^^ Przynajmniej by nie było xx setnej propozycji. Można by zrobić jak ktoś napisze propozycje : Czy na pewno sprawdziłeś , ze tej propozycji nie było?
Jeżeli napisze , a była 2ostry.

Można by zrobić też wzór np.

Jesteś na TAK/NIE ?
Dlaczego tak sądzisz ?
Co to by wniosło to gry ?

Etc. :)

+ Ankieta to by było ułatwienie dla góry w moim mniemaniu :)

Crypton - 11-08-2007, 12:40

W takim razie można by stworzyć temat niewidoczny dla
zwykłych użytkowników, gdzie podawałoby się linki do sensownych
tematów.

~Fret~ - 11-08-2007, 12:45

Pewnie by się przydało bo Admini muszą sie przekopywać przez xxx tematów które są durne i nie potrzebne a tak tylo otworzą te które maja dobrą "opinie"

Cytat:
a ja dodatkowo proponowałbym możliwość pisania w propozycjach dopiero po spełnieniu pewnych norm przez użytkownika... czasowych, lub postowych

Jestem za ^^

Cytat:

Ale Gm'i nie mają modów(tylko paru ma) więc nie wiem o co ci chodzi 0o

Majk - 11-08-2007, 18:34

BARTOSh napisał/a:

Np. po 2,3 miesiącach lub po uzyskaniu obywatela :>
Ozywiście mogłoby być inaczej ;)

v_PoGrOmCa_v napisał/a:

Można by zrobić też wzór np.

Jesteś na TAK/NIE ?
Dlaczego tak sądzisz ?
Co to by wniosło to gry ?

Wtedy raczej głupich odpowiedzi by niebyło
Jeżeli niestosujesz się do szablonu i napiszesz zwykłe TAK lub NIE najpierw upomnienie , a potem ostr :>

Pitazboras - 11-08-2007, 18:38

Obawiam się, że jeśli decydowałaby o tym liczba postów, to zwiększyłby się spam w pozostałych działach. Zresztą są osoby doświadczone forumowo, które rzadko zabierają głos, ale za to zawsze w sposób bardzo przemyślany.

Majk napisał/a:
Jeżeli niestosujesz się do szablonu i napiszesz zwykłe TAK lub NIE najpierw upomnienie , a potem ostr :>

Już teraz jest za to od razu ostr :>

Majk - 11-08-2007, 18:44

Pitazboras napisał/a:
Już teraz jest za to od razu ostr :>

Ta wiem , wiem :>
No ale możnaby było jakoś to "zmodyfikować" ;)

Kactuzz - 11-08-2007, 18:45

Zbędne.
Lepiej pobawić się chwilke i zrobić moda, który będzie pytał nowych użytkowników w tym dziale, podczas zakładania nowego tematu, czy takowy już nie był i czy nie znajduje się na liście tematów zakazanych.

Ps
Kozak hehe co tak rzadko bywasz? ;P

Singami - 11-08-2007, 19:07

kactuzz napisał/a:
Zbędne.

Nieprawda, potrzebne.
kactuzz napisał/a:
Lepiej pobawić się chwilke i zrobić moda, który będzie pytał nowych użytkowników w tym dziale, podczas zakładania nowego tematu, czy takowy już nie był i czy nie znajduje się na liście tematów zakazanych.

Przecież ktoś taki od razu założy, że nie ma ani takich tematów, ani nie jest on na liście zakazanych. Myślisz że newbie wchodząc w "propozycje" nie widzą tematu "tematy zakazane"? Widzą... Ale czytać im się nie chce.
kactuzz napisał/a:
Kozak hehe co tak rzadko bywasz? ;P

No bo ja nie siedzę na forum 3 godziny jak np. Pit, tylko wchodzę co 30-60 minut na chwilkę, sprawdzić i skasować tematy.

Afirion - 11-08-2007, 19:17

to może narzucić obowiązek tworzenia nowych tematów w formie ankiety 2 wyborów ( Tak i Nie) :roll: