|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - zakladka "Pojedynki"
WarMag - 11-08-2007, 19:10 Temat postu: zakladka "Pojedynki" Propozycja:
Dodac w zakladce Pojedynki - tam gdzie sa niesprawiedliwe ataki i smierci - mozliwosc zobaczenia ostatnich 10-ciu walki z innymi graczami, obojetnie jaka walka: na mapie, pojedynek lub z turnieju.
Obok kazdego linku do walki byla by ikonka GM, zeby mozna bylo w razie czego raportowac podejzana walke.
W ten sposob gracze mogli by sami siebie kontrolowac, ograniczylo by to mocno przelewanie RGEI.
Jesli mialo by to spowolnic server to wolalbym zeby usunieto Niesprawiedliwe ataki/smierci z zakladki Pojedynki, a dodano te ostanie 10 lub nawet 20 walk.
Pewnie odezwa sie pseudo pr0 plejerzy w stylu: "glupi pomysl bo wszyscy zobacza moja super-hiper postac, jak walczy, jakie ma staty itp itd; i wcale nie chodzi mi o to ze lubie sobie przelac troche ranku z multi, aaaa poza tym spowolni to server"
Lag - 11-08-2007, 22:37
Po co Jak gracz chce sie pochwalić walkami sam wyśle na chat lub wstawi w prezentację... Wg mnie nie potrzebna praca dla Admina po za tym spowolni serv jak zresztą powiedziałeś A tak w ogóle powinni wykasowac tą zakładkę pojedynki bo jest nie potrzebna
Jestem na NIE
WarMag - 12-08-2007, 13:17
Widze, ze nie rozumiesz tego pomyslu. Nie chodzi ochwalenie sie, tylko o mozliwosc kontrolowania przez samych graczy siebie nawzajem. Jesli kazdy bedzie mogl zobaczyc ostatnich pare walk , to kolesie zastanowia sie mocno przed robieniem walkow.
Co do spowolnienie serva:
Jest zakladka Raporty, a tam kilkadziesiat naszych walk, mozna zrobic tak ze kazdy gracz bedzie mial wglad do np. ostanich 10 naszych walk z tej zakladki.
Pitazboras - 12-08-2007, 13:23
Możecie mi powiedzieć o jakim obciążeniu serwa mówicie? ;> Nie widzę tu nic, co by mogło obciążyć serwer, chyba że gracze masowo rzucą się do oglądania tych raportów ;>
Sir Dolek - 12-08-2007, 13:32
Pomysł dobry
I pomogło by to samym graczom;) Sprawdzić czy ktoś nie jest anty czy jakie dany gracz ma hity;] etc
Kakashi_Hatake - 15-08-2007, 11:15
jestem na nie bo jak ktoś chce zobaczyc walki wchodzi na walki z bosami po tym widzac wszystko a wogole cała ta zakładka pojedynki jest nie potrzebna
Jedi Bart - 15-08-2007, 14:13
W sumie to można by było takie coś dodać ale sie mogą niektóre osoby obrazić bo nie lubią walk pokazywać swoich...
WarMag - 16-08-2007, 12:26
Obrazic sie ? fajnie to napisales
Pewnie maja cos na sumieniu jesli nie chcieli by pokazywac walk.
Emitr69 - 22-08-2007, 16:11
Myślę że jeśli nie sprawiłoby problemu Adminowi to mogłoby coś takiego zaistnieć przynajmniej już nie byłoby przelewania EGIR w pojach
tofica - 23-08-2007, 01:05
WarMag napisał/a: | Obrazic sie ? fajnie to napisales
Pewnie maja cos na sumieniu jesli nie chcieli by pokazywac walk. |
ciekawe czy jakby ciebie jakiś tzw noobstat zabił czy byś tak samo śpiewał
co do pomysłu popieram w 100 %, mnie to się zdażyło parę razy
S_H - 23-08-2007, 08:05
Po co mają to widzieć gracze? Niech tylko GMi mają taką możliowość, oni już sami sobie poradzą bez wyżej wymienianej "wspólnej kontroli". Jak sobie nie ufacie to nie grajcie. PROSTE.
Majk - 23-08-2007, 12:02
Hmmm a czy to nie będzie ułatwienie ?
Sprawdzasz sobię styl gry przeciwnika
No nie wiem ...
50/50
S_H - 23-08-2007, 13:41
Dokładnie Majk... Będzą sprawdzali czy jesteś speederem, szcześciarzem lub anty... A jak się wie takie rzeczy to już się z takim gościem nie walczy...
Catwoman - 23-08-2007, 17:52
Na pewno osoba pierwsza w rankingu będzie biegła żeby się pochwalić a połowa innych domyśli się jakie ma staty ja jestem na nie ...
Gajos - 23-08-2007, 17:58
Ja jestem na nie. Wlasnie to sprawia za jak sie atakuje to sie czuje dreszczyk emocji bo do konca nigdy nie wiesz czy wygrasz
|
|