|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - woj czy mag
Kulfon i Monika - 24-08-2007, 00:31 Temat postu: woj czy mag duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:
1. wiecej kasy za gem
2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo
mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie,
albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi)
moze to byc nielogiczne dla niektorych i nie wykonalne, wiec proze o komentarze
wybieramy maga gramy magiem a nie sprzedajemy wszystko i mamy ponad 2500G na wykupienie tylko grac dalej nie zmieniajac sie na woja
to tyle
GrUbY MiSzCzU - 24-08-2007, 00:50 Temat postu: Re: woj czy mag
Kulfon i Monika napisał/a: | duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:
1. wiecej kasy za gem
2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo |
A przeszkodza Ci to? bo mi wcale
Kulfon i Monika napisał/a: |
mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie, |
To by było dobre dla graczy kturzy grają 1 raz w MFo. NIe raz się spotkałem z graczami na 20 lvlu którzy mieli dane po 50 punktów statystyk w magie i siłe
albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi) |
Dlatego weszły wymaganie poziomów dla mikstur leczących
wybieramy maga gramy magiem a nie sprzedajemy wszystko i mamy ponad 2500G na wykupienie tylko grac dalej nie zmieniajac sie na woja
to tyle |
Ja dalej nie rozumiem dlaczego jesteś tak za tym żeby nie zmieniać profesji ?
No ale karzdy może być magiem czy wojem i nikt nikomu nie zabroni
Sintui - 24-08-2007, 07:54
Ten temat był już wałkowany kilka razy ... i co? No własnie ... NIC.
Cytat: | duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:
1. wiecej kasy za gem
2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo |
To źle, że są sprytni i próbują uzyć głowy by mieć lżej na początku?
Kulfon i Monika napisał/a: | mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie, |
A teraz coś Ci powiem ... w MF podoba mi się własnie to, że każdy rozdaje staty jak mu się podoba.
Wewnętrzny Regulamin Działu "Propozycje"
Cytat: | 10. Ograniczania statystyk (np: żeby szczęście nie dawało tyle do uników, siła do ataku...itd)/ (modyfikacje narzucające jakiekolwiek rozdanie statów, ograniczniki obrony/HP) |
Jedziemy dalej ...
Kulfon i Monika napisał/a: | albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi) |
To źle, że woj używa leczenia? Ma remisy to jego problem ... a jak ci to przeszkadza to sama sobie kup taki gem.
Majk - 24-08-2007, 07:59
Kulfon i Monika napisał/a: | duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:
1. wiecej kasy za gem
Sprytne bestie
Tego im niezabronisz
Kulfon i Monika napisał/a: | mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie, |
No dobra masz już tam jakiś wysoki lvl i zaraz wpada Ci pomysł o zresetowaniu statystyk ... hmh ... a może teraż być magiem czy wojem ?
I w takim przypadku taka sytuacje nie jest możliwa ...
Kulfon i Monika - 24-08-2007, 12:59
Cytat: | A teraz coś Ci powiem ... w MF podoba mi się własnie to, że każdy rozdaje staty jak mu się podoba. |
zle mnie zrozumiales poraz kolejny jak inni gracze... ja nie zabraniam rozdawac jak si podoba, lecz ktos wbiera maga na poczatku sprzedaje gem ognia i ma 2500, i moze wszystko wykupic, lub tez zabronic sprzedawania pierwszych przedmiotow jakie sie dostaje od Solidiusa
Majk napisał/a: | No dobra masz już tam jakiś wysoki lvl i zaraz wpada Ci pomysł o zresetowaniu statystyk ... hmh ... a może teraż być magiem czy wojem ?
I w takim przypadku taka sytuacje nie jest możliwa ... |
ja sama zaczynam grac na swiatach nie 1 moze drugim moze trzecim, i to jest dlamnie z gorki a nie ktorym pod, niektorzy na to umieja wpasc, aci co graja pierwszy raz morduja sie z tym i nie umieja, wiec powinno byc tak by ci co graja ktorys raz z rzedu i ci co graja pierwszy raz byli tak samo madrzy i miei rowno kasy na wydanie jej
PS to tylko propozycja, jesli jest niesluszna wg was to niech ktos zamknie
Sintui - 24-08-2007, 13:49
Źle się zrozumieliśmy.
W MF wybranie maga na początku oznacza, że bierzemy przedmioty potrzebne dla maga na początek.
A nie, że będziemy grać postacią typu mag.
A to jest różnica
Mogę powiedzieć Solidusowi, że będę magiem.
A po dłuzszym zastanowieniu wybiorę woja.
I nikt mi tego nie zabroni :]
Były już propozycje by zablokowac sprzedawanie przedmiotów, dostawanych w wiosce i jakoś nie trafiło to na todo ...
Kulfon i Monika - 24-08-2007, 15:42
Sintui, wlasnie o ot mi chodzilo tez ze mozna sie rozmyslec, ale niektorzy robia to clowo w celu miec wiecej kasy za gem, bo np jak wybieramy woja na poczatku gry powinien dostac tez cos, a dostaje tylko palke, a maga jak wybieramy dostaje rozdzke i gem ognia 1, czyli o 1 rzecz wiecej niz woj, zgodzilabym sie na to by woj dostal juz te leczenie 1 wtedy byloby na rowno po wybraniu klasy woja jak i maga
Batan - 26-08-2007, 10:01
Temat poruszany już był wielokrotnie i zapewne i za tym razem skończy się tak samo... w MFO jest to fajne, że nawet magiem można fizycznie zawalczyć... tylko po co... niektórzy są po prostu sprytni i nie możesz chyba im tego zabronić ... a jeśli chodzi o to nieszczesne leczenie, co Ci przeszkadza, że remisuje?? jego sprawa... po za tym lepiej chyba, że ma remisy niż przegrane co nie??
|
|