|   | 
								My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 | 
								  | 

Śmietnik - woj czy mag 

Kulfon i Monika - 24-08-2007, 00:31 Temat postu: woj czy mag duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:

1. wiecej kasy za gem

2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo

mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie, 

albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi)

moze to byc nielogiczne dla niektorych i nie wykonalne, wiec proze o komentarze

wybieramy maga gramy magiem a nie sprzedajemy wszystko i mamy ponad 2500G  na wykupienie tylko grac dalej nie zmieniajac sie na woja

to tyle  
												 GrUbY MiSzCzU - 24-08-2007, 00:50 Temat postu: Re: woj czy mag
  	  | Kulfon i Monika napisał/a: | 	 		  duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:

1. wiecej kasy za gem

2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo | 	  

A przeszkodza Ci to? bo mi wcale

| Kulfon i Monika napisał/a: | 	 		  

mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie,  | 	  

To by było dobre dla graczy kturzy grają 1 raz w MFo. NIe raz się spotkałem z graczami na 20 lvlu którzy mieli dane po 50 punktów statystyk w magie i siłe

albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi) | 	  

Dlatego weszły wymaganie poziomów dla mikstur leczących

wybieramy maga gramy magiem a nie sprzedajemy wszystko i mamy ponad 2500G  na wykupienie tylko grac dalej nie zmieniajac sie na woja

to tyle    | 	  

Ja dalej nie rozumiem dlaczego jesteś tak za tym żeby nie zmieniać profesji ?

No ale karzdy może być magiem czy wojem i nikt nikomu nie zabroni  
												 Sintui - 24-08-2007, 07:54
  Ten temat był już wałkowany kilka razy ... i co? No własnie ... NIC.

| Cytat: | 	 		  duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag:

1. wiecej kasy za gem

2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo  | 	  

To źle, że są sprytni i próbują uzyć głowy by mieć lżej na początku?   

| Kulfon i Monika napisał/a: | 	 		  | mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie,  | 	  

A teraz coś Ci powiem ... w MF podoba mi się własnie to, że każdy rozdaje staty jak mu się podoba.

Wewnętrzny Regulamin Działu "Propozycje"

| Cytat: | 	 		  | 10. Ograniczania statystyk (np: żeby szczęście nie dawało tyle do uników, siła do ataku...itd)/ (modyfikacje narzucające jakiekolwiek rozdanie statów, ograniczniki obrony/HP)  | 	  

Jedziemy dalej ...

| Kulfon i Monika napisał/a: | 	 		  | albo tez od kiedy woj uzywa magi, woj walczy mag czaruje, to dlaczego wojowie uzywaja leczenia, ograniczyloby to remisy, znam kolesia ktory na poczatku gry mial 1 porazke przezemnie:evil: 100 wygranych i 100 remisow, to nie normalne(ta porazka byla na poczatku gry jak zawsze gram, to t postac sie z awsze pojawi)  | 	  

To źle, że woj używa leczenia? Ma remisy to jego problem ... a jak ci to przeszkadza to sama sobie kup taki gem.
												 Majk - 24-08-2007, 07:59

| Kulfon i Monika napisał/a: | 	 		  duza wiekszosc graczy na poczatku wybiera profesje jako mag: 

1. wiecej kasy za gem 

2. kase z sprzedanego gemu moga po updacie wykupic cale eq potrzebne na ten 1 lvl bo strasznie stanialo  | 	    

Sprytne bestie   

Tego im niezabronisz    

| Kulfon i Monika napisał/a: | 	 		  | mi glownie chodzi o to gdy jak sie wybiera maga na poczatku bylo sie magiem, i nie dawalosie nic w sile, albo gdy wybieramy woja nie mozemy dawac w magie,  | 	    

No dobra masz już tam jakiś wysoki lvl i zaraz wpada Ci pomysł o zresetowaniu statystyk ... hmh ... a może teraż być magiem czy wojem ?

I w takim przypadku taka sytuacje nie jest możliwa ...
												 Kulfon i Monika - 24-08-2007, 12:59

| Cytat: | 	 		  | A teraz coś Ci powiem ... w MF podoba mi się własnie to, że każdy rozdaje staty jak mu się podoba.  | 	  

zle mnie zrozumiales poraz kolejny jak inni gracze... ja nie zabraniam rozdawac jak si podoba, lecz ktos wbiera maga na poczatku sprzedaje gem ognia i ma 2500, i moze wszystko wykupic, lub tez zabronic sprzedawania pierwszych przedmiotow jakie sie dostaje od Solidiusa

| Majk napisał/a: | 	 		  No dobra masz już tam jakiś wysoki lvl i zaraz wpada Ci pomysł o zresetowaniu statystyk ... hmh ... a może teraż być magiem czy wojem ?

I w takim przypadku taka sytuacje nie jest możliwa ... | 	  

ja sama zaczynam grac na swiatach nie 1 moze drugim moze trzecim, i to jest dlamnie z gorki    a nie ktorym pod, niektorzy na to umieja wpasc, aci co graja pierwszy raz morduja sie z tym i nie umieja, wiec powinno byc tak by ci co graja ktorys raz z rzedu i ci co graja pierwszy raz byli tak samo madrzy i miei rowno kasy na wydanie jej

PS to tylko propozycja, jesli jest niesluszna wg was to niech ktos zamknie
												 Sintui - 24-08-2007, 13:49
  Źle się zrozumieliśmy.

W MF wybranie maga na początku oznacza, że bierzemy przedmioty potrzebne dla maga na początek.

A nie, że będziemy grać postacią typu mag.

A to jest różnica   

Mogę powiedzieć Solidusowi, że będę magiem.

A po dłuzszym zastanowieniu wybiorę woja.

I nikt mi tego nie zabroni :]

Były już propozycje by zablokowac sprzedawanie przedmiotów, dostawanych w wiosce i jakoś nie trafiło to na todo ...
												 Kulfon i Monika - 24-08-2007, 15:42
  Sintui, wlasnie o ot mi chodzilo tez ze mozna sie rozmyslec, ale niektorzy robia to clowo w celu miec wiecej kasy za gem, bo np jak wybieramy woja na poczatku gry powinien dostac tez cos,  a dostaje tylko palke, a maga jak wybieramy dostaje rozdzke i gem ognia 1, czyli o 1 rzecz wiecej niz woj, zgodzilabym sie na to by woj dostal juz te leczenie 1 wtedy byloby na rowno po wybraniu klasy woja jak i maga
												 Batan - 26-08-2007, 10:01
  Temat poruszany już był wielokrotnie i zapewne i za tym razem skończy się tak samo... w MFO jest to fajne, że nawet magiem można fizycznie zawalczyć... tylko po co... niektórzy są po prostu sprytni i nie możesz chyba im tego zabronić    ... a jeśli chodzi o to nieszczesne leczenie, co Ci przeszkadza, że remisuje?? jego sprawa... po za tym lepiej chyba, że ma remisy niż przegrane co nie??

| 

|