My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Walki automatyczne

mariossjex - 26-08-2007, 11:11
Temat postu: Walki automatyczne
Często były pomysły o walkach manualnych z ludźmi
To ja troche inaczej...
Co powiecie na walke automatyczną z...bossami ?
Nie znam całej fabuły,nie wiem co tam się dzieje,ale wg. mnie mógłby być boss który występował by tak jak inny gracz.Tj. tak samo stał by na polu i było by np.

Ifryt lv.[tutaj lvl zawsze o 3 większy od Twojego :P ] Atakuj!.
I była by walka.
Choć można było by ten pomysł rozwinąć (pare potworków tego typu rozstawionych po świecie) to jednak pytanie-co sądzicie o tym pomyśle ?

Majk - 26-08-2007, 11:45

Oczywiście na NIE !
W walce z bossami wole kontrolować przebieg walki krok po kroku ;)
Co by było gdyby limit mikstur się skończył ?

Sintui - 26-08-2007, 11:48

No wiadome, że na nie ...
to było już proponowane ...
Powody:

-> pomyśl, ten boss musiałby byc straaasznie słaby ... zobacz sobie jak trudne sa walki manualne z bossami, a co dopiero automatyczne

-> od tego jest boss, żeby mozna z nim bylo walczyć manualnie

-> z graczami masz baaaardzo duzo walka automatycznych wiec po co ma ich byc jeszcze wiecej?

mariossjex - 26-08-2007, 11:50

Majk napisał/a:
Co by było gdyby limit mikstur się skończył ?

Był by nieco większy+bossowie nie mieli by aż tyle hp i nie byli tak silni jak ci teraz
Taki przerywnik :P Pare rozrzuconych po świecie potworków w automatycznej do pobicia,tak by się od gracza nie różnili
Taki w sumie mały dodatek by "wypocząć" :P

MichuL - 26-08-2007, 13:23

limit mikstur w takiej walce mógłby być zlikwidowany g:P

"obacz sobie jak trudne sa walki manualne z bossami"
i co, 3 dni po upie nie minęły a już niektórzy mieli wszystko załatwione, a tak to byłoby trudniej g:zla
wg mnie pomysł jest dobry oraz warty urozmaicenia, wprowadziłoby to ciekawe utrudnienia, owszem dla ok. 80-90 lvl up jest trudny ale to nie jest maksymalny lvl w grze g;)

wg mnie walka z bossem na auto powinna wyglądać podobnie do zwykłej, nie atakujemy go na mapie, lecz jest wstawka jak do każdego bossa, lecz walczymy jak z innym graczem, możemy sobie przyśpieszyć i w ogóle g:zla

ps."od tego jest boss, żeby mozna z nim bylo walczyć manualnie "
wg mnie boss ma być utrudnieniem w grze

"z graczami masz baaaardzo duzo walka automatycznych wiec po co ma ich byc jeszcze wiecej?"
a ja słyszałem, że większe lvle narzekają na brak walk z graczami g:P

edit:
ale żeby tylko niektóre bossy (np. z questów pobocznych a nie tych z fabuły) walczyły na automacie g;)

Geminius - 26-08-2007, 13:23

Pomysł mi się nie podoba ze względu na jego bezsens lub też niezrozumienie autora chodzi ci oto że boss stał by pod miastem między garczami, beznadziejne, na nie !!
Corso - 26-08-2007, 14:23

Można by wprowadzić (jednak moja intelka do walki z bossami sie nie nadaje). Tylko określ dokładnie siłę takiego stworka żeby sie później nie okazało że jest słabszy od potworków przed miastem albo za silny na bossa z którym nawet w walce manualnej nie dajemy rady.

Ale np. byłoby to coś takiego:

W świątyni niebieskiego smoka mogłyby być lodowe demony :D
a na polanie zielonego smoka... hmmm... duchy lasu xD

mariossjex - 26-08-2007, 14:37

Corso napisał/a:
W świątyni niebieskiego smoka mogłyby być lodowe demony :D
a na polanie zielonego smoka... hmmm... duchy lasu xD

Tj. chodzi mi o to że wiesz.Chodzisz po mapie i zauważasz dziwną postać w jakimś miejscu "odległym od wszystkiego".Podchodzisz tam a tu np. "Ifryt 36lvl ATAKUJ".No i let's dance.Taki by dawał więcej niż potworki,ale jego zaletą byłaby szansa 1 do 2 że wyleci coś :P

Corso - 26-08-2007, 15:19

Mnie tam sie bardziej podoba wersja MichuLa czyli chodzimy po mapie, animacja jakaś i walka.
martin900 - 04-02-2011, 17:40

ja tam wole żeby była walka graczy manualnie :mrgreen: