My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Czy nie za dużo ?

ar55 - 05-09-2007, 18:58
Temat postu: Czy nie za dużo ?
Moim zdaniem w My-Fantasy jest zbyt dużo rzadko spotykanych przedmiotów, a one mają staty takie, dzięki którym można wygrywać prawie wszystkie walki. Niektórzy mają szczęście i trafi im się taki przedmiot w walce z bossem, ale nie jest to łatwe i przez to robią się za duże różnice w statach z ekwipunkiem między graczami i coraz mniej w grze liczy się to, jak kto staty rozłoży. Wszystkie z tych unikalnych przedmiotów są zgarniane na targu przez graczy z top 50 w złocie i nigdy się nie ma szans ich kupić, co znacznie obniża nasze szanse podczas walki. Np. jakiś gracz kupi sobie anielską szatę (chodzi bardzo drogo na targu i ma najlepsze staty ze zbroi na maga) za załóżmy 99 milionów. Później założy turniej z osobami o kilka Lv słabszymi i będzie wymiatał. Tak samo Piracki Pierścień znacznie przewyższa w statach inne pierścienie, a bardzo cieżko go dostać. Takich przykładów można by wymieniać wiele. Co sądzicie o tym, żeby administratorzy zmniejszyli ilość takich przedmiotów w My-Fantasy Offline, bo nieco psują one radość rozdawania dobrze statystyk. Czekam na wasze opinie.
mariossjex - 05-09-2007, 19:01

By mieć kase na to trzeba zapracować
Czemu nie można nagrodzić prace innych tym że są lepsi ?
na nie

pacibum - 05-09-2007, 19:01

Też kiedyś uważałem że to niesprawiedliwość ale ktoś mi wytłumaczył że przedmiot z bossa to jest taki bonus od życia. Możesz dostać coś dobrego albo i nie. To zależy od szczęścia jak w totolotku. Jestem na NIE
ar55 - 05-09-2007, 19:05

Tak, tylko że na waszych levelach nie ma jeszcze takich przedmiotów, więc zaczniecie się martwić jak awansujecie gdzieś o 50 w górę.
TheQuestion - 05-09-2007, 19:07

Będę szczery. Ar ma rację... zdecydowanie za dużo jest unikalnych itemów.
A co do pirackiego pierścienia to jest on ogólnodostępny.
Nie będę zdradzał gdzie, ale powiem że można go zdobyć od razu po ubiciu Servantesa.

Yondaime - 05-09-2007, 19:08

Hmmm po części się z Tobą zgadzam... bo obiektywnie na to patrząc na ten najrzadsze "artefakty" schodzą masakrycznie duże sumy pieniędzy. No ale z drugiej strony, przypomnijmy sobie wcześniejsze update'y. Zawsze były jakieś rzadsze przedmioty, które miały wyjątkowo dobre statystyki i schodziły drożej niż inne.. dam przykład Brązowych Rękawic lub wcześniej Zamkniętego Hełmu i Sękatego Pierścienia.... Tak było od dawien dawna i to pociągało graczy do zarabiania i odkładania sum pieniężnych aby taki ekwipunek zakupić.... a szczęśliwy posiadacz na tym zyskiwał.... Więc podsumowując, pomimo lekkich wątpliwości jestem na nie...
ar55 - 05-09-2007, 19:14

Rzeczywiście też kiedyś były przedmioty, jak np. Brązowe Rękawice, które chodziły bardzo drogo na targu, ale było ich zdecydowanie mniej niż jest teraz. Kilku graczy miało te rękawice, a reszta była dość często spotykana, więc ktoś, kto je posiadał był do pokonania, a teraz ktoś np. na 166 Lv sobie kupi Anielska szatę i kilka innych przedmiotów i spokojnie po kilku turniejach będzie mógł dojść do top 8.
Yondaime - 05-09-2007, 19:27

Zaraz zaraz... jeśli schodzimy do kwestii turniejów to nikt nie każe zaproszonym do niego przyjmować tego zaproszenia... Jeśli mam 90 lvl i widzę że zaprasza mnie na turniej Pan/Pani z lvl ok 130. Patrzę na jego logi i widzę anielską szatę i inne bajery... Więc oczywiście nie przyjmuje zapa. A jeśli przyjmuję to robię to tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność. Jeśli chodzi więc o turnieje, a wiem kogo masz tu na myśli, to nie ma to większego sensu

PS.. Zapomniałem. Jeśli mówisz/piszesz o turniejach normalnych rozgrywanych co miesiąc to jest dokładnie to samo. Jedna osoba ma Anielską Szatę... w porządku, ale napewno niebawem pojawią się inne osoby z tą szatą więc rywalizacja będzie normalna

~Fret~ - 05-09-2007, 19:28

Że myślicice od dupie marynie zamiast posiedzieć troche na targu to nie nasz wina >< Ja na 40lvlu mam 2mln więc pomyślcie co wy na 110+ możecie mieć...Narzekacie że nie macie kasy a możecie ją bardzo szybko zarobić...Oczywiście na nie.
ar55 - 05-09-2007, 19:33

Cytat:
Ja na 40lvlu mam 2mln więc pomyślcie co wy na 110+ możecie mieć...

No powiedz, co możemy niby mieć na levelu 110 + ?? Kasę rzeczywiście można szybko zarobić, ale ekwipunek na targu jest dużo droższy i o wiele większa jest konkurencja niż jak ty walczysz o 100 sztuk mikstur życia lv3, które nie są aż tak potrzebne graczom jak Anielska Szata lub Miecz Mocy.

~Fret~ - 05-09-2007, 19:52

Cytat:
No powiedz, co możemy niby mieć na levelu 110 +

Na pewno kasę na Anielską szatę ;] I mylisz się mixów lv 3 nie kupowałem od dawna i za niedługo mam zamiar kupować rzeczy o które biją się najbogatsi g:>

Cytat:
Kasę rzeczywiście można szybko zarobić, ale ekwipunek na targu jest dużo droższy

To dopóki nie z kompletujesz całego ekwipunku nie walcz ;] Proste?

@Down

Ta wiem g:P Zapewne mam dysleksje ;]

Kactuzz - 05-09-2007, 19:52

Miecz Mocy możesz kupić dużo taniej niż na targu od pewnego nieznajomego ;)

Ps
Oj fretka ćwicz ortografie bo kiepsko u Ciebie.

mnietuniema - 05-09-2007, 20:00

hmmmmm..... kiedyś był temat o brąz rękawiczkach....
tak ogólnie chodziło o to że jest ich za MAŁO i że mają za duży bonus, większość chciała żeby takich dobrych itemków było więcej bo przez to wzrasta szansa na ich zdobycie
no to są.... i też jest źle (ale to już widać taka nowa świecka tradycja na mfo.... :cool: )
a kasa? żaden problem, zwłaszcza teraz... :mrgreen:

Majk - 05-09-2007, 21:00

Jak co updat jest jakaś rzecz bardziej wartościowa i to raczej się nie zmieni ;)
Zawsze jest coś co należy do rzeczy droższych i tańszych
Tutaj np. kiedyś brązowe rękawice obecnie anielska szata czy spartańska zbroja ...
W życiu tz. w realu też są rzeczy , na które mogą pozwolić sobię osoby bogate ;)

Crypton - 05-09-2007, 21:24

Nie wiem czy zauważyliście, lecz jesteśmy zaledwie 2 tygodnie po update.
Ceny znacznie pójdą w dół, zapewne nastąpi to już niebawem.
Za samą sprzedasz przedmiotów ze skrzynek można zarobić w granicach 30-50 mln,
które następnie możemy zainwestować.

Takie "grube" przedmioty pozwalają na zażegnanie problemu nadmiaru kasy w grze.