My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Powrót do miasta

Corso - 05-09-2007, 19:40
Temat postu: Powrót do miasta
Wiem że była taka propozycja jednak dotyczyła potworków... mnie chodzi o bossów g:>

Wiadomo że czasem dojście do bossa zabiera dużą ilość ruchów więc na powrót raczej nie ma szans (no chyba że bilet do miasta od potworków). Wiadomo jednak że czasem nawet bez intelki można poradzić sobie z potworami (ja mając 11 lvl zabijałem 2 tygrysy pięściami bez intelki) albo po prostu w takim miejscu nie ma potworków lub są trochę dalej od bossa (np. Raps, Leech King).

Ale o co chodzi - po przegranej z bossem dostawalibyśmy wiadomość z pytaniem czy chcemy wrócić do miasta. O wiele łatwiej wtedy przegrać.

Czemu ?
1. Nie dajemy rady bossowi, a na powrót nie mamy ruchów
2. Expiliśmy na stworach, nie mamy ruchów, a boss jest przy nas dając możliwość powrotu

To chyba na tyle g:P Komentować

Cytat:
Wystarczy zdjąć inte.Z 3 ruchy bez leczenia i jesteś w mieście

Akurat ><

mariossjex - 05-09-2007, 19:43

Wystarczy zdjąć inte.Z 3 ruchy bez leczenia i jesteś w mieście :P
na nie

Endry - 05-09-2007, 20:16

mariossjex napisał/a:
na nie

wyobraz sobie ze masz przy sobie 50m albo wieksza ilosc gotowki... wtedy tez dajesz sie zabijac potworom?

Bronkz - 05-09-2007, 20:18

Jak ja padam a mam 7,5mln (38lvl) g:P to trace 350k :/ a to sporo siana. Jestem na tak :)
mariossjex - 05-09-2007, 20:43

Endry napisał/a:
wyobraz sobie ze masz przy sobie 50m albo wieksza ilosc gotowki... wtedy tez dajesz sie zabijac potworom?

w życiu takiej kasy nie widziałem ;)
ja jestem na nie bo to psuje"realizm"
choć w sumie,fabuła tu biedna,a nawet w Zeldzie coś takiego jest...
wiecie co ? Tak zmieniam zdania ale jednak jestem na tak :P

Majk - 05-09-2007, 21:02

Hmmm ja mógłbym być na tak ale :
Np. droga do bosa zabiera nam np. z 150 ruchów ... zostaje nam jakieś 100 i wiemy,że nie damy rady dojść ... nie chcemy zostawiać postaci na polu więc przenosimy się do miasta ale nasza pozostała ilość ruchów zeruje się :>

mnietuniema - 05-09-2007, 21:04

Endry napisał/a:
mariossjex napisał/a:
na nie

1. czasem wystarczy jeden ;)

2. jak masz niedużo ruchów a mimo wszystko chcesz iść na bossa to są nieraz tu opisywane sposoby na zabezpieczenie gotówki :cool:

Corso - 05-09-2007, 21:05

Majk napisał/a:
Hmmm ja mógłbym być na tak ale :
Np. droga do bosa zabiera nam np. z 150 ruchów ... zostaje nam jakieś 100 i wiemy,że nie damy rady dojść ... nie chcemy zostawiać postaci na polu więc przenosimy się do miasta ale nasza pozostała ilość ruchów zeruje się :>

To ja już wole żeby mnie potworki wyfilowały i nadal będę miał 100 ruchów

Wtedy taki pomysł stanie sie nieopłacalny

Majk - 05-09-2007, 21:14

Corso napisał/a:
Wtedy taki pomysł stanie sie nieopłacalny

Coś za coś :>
Wolisz zostawić swoją postać na polu i zaryzykować stratę expa,golda,ranku - Twój wybór :P
Nie może być tak łatwo ... muszą być jakieś dobre i złe strony ...

Kactuzz - 06-09-2007, 12:05

Wybieraj się na bossa jak masz full ruchów.
Mysia - 06-09-2007, 12:10

Jestem na tak i na nie
Tak:Często zdarza mi się pójść na bossa z niepełna ilością ruchów i on mnie pokonuje i wtedy nici z powrotu a potworki są za słabe żeby mnie ubić<po zdjęciu wszystkiego>
Nie:Tu rada od Kactuzza :
kactuzz napisał/a:
Wybieraj się na bossa jak masz full ruchów.

suv - 06-09-2007, 13:13

a ja to widze tak - przegrana z bossem = przegrana z potworkiem i obie koncza sie teleportem do miasta. Bez zadnych pytan itd :p
Corso - 06-09-2007, 13:41

suv napisał/a:
a ja to widze tak - przegrana z bossem = przegrana z potworkiem i obie koncza sie teleportem do miasta. Bez zadnych pytan itd :p

I taka była pierwotna forma pomysłu. Jednak dodałem to pytanie gdyż gdy mamy np. 30 lvl i idziemy na serafina (tu raczej nie ma problemu z ubiciem) jednak coś sie nie udaje i przegrywamy. Trzeba maszerować od nowa - niezbyt to przyjemne bo zabiera trochę ruchów które możemy wykorzystać w inny sposób.

suv - 06-09-2007, 15:48

no wlasnie dodajesz sobie ulatwienie ze to niby Ty wybierasz czy sie wrocisz czy nie, a co to jest koncert zyczen? ;d
padasz = powrot do miasta.. dziwie sie ze w ogole tak nie ma tylko sie zostaje pod bossem bez sensu ;d

Corso - 06-09-2007, 21:38

Cytat:
a co to jest koncert zyczen? ;d

Nie, to dział "Propozycje" a dokładniej temat o powrocie do miasta po przegranej z bossem :mrgreen:

Cytat:
padasz = powrot do miasta

Padasz na potworkach - wracasz padasz. Na bossie - zostajesz (jak na razie)

Dziwi mnie jedno - czemu po przegranej z bossem znowu mamy animacje g:> ? To sie już wydarzyło więc nasz bohater cofa sie w czasie g:galy ?

Myślę że niektórzy nie zrozumieli (albo zapomnieli) - po przegranej z bossem też tracimy kasę więc nie będzie sie to różnić od przegranej z potworem (tylko mały szczegół - walka manualna :-P ).