My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Potwory

Lag - 06-09-2007, 11:56
Temat postu: Potwory
Często (gdy gramy magiem) wychodzimy na pole, zaatakują nas jakieś potwory i mana spadnie. Czasami sie pech przydarza i zatnie sie net :-| Na wyższych levelach many mamy przeważnie na 3-4 ataki (nie mówie tu o lvl 70+) i gdy nie mamy pełnej many ktoś nas może zaatakować i nie pełna mana może przeważyć szale na strone przeciwnika. Proponuje zrobić tak żeby przy pierwszym ruchu z miasta nie atakują nas potwory... Przykład : :arrow: http://img294.imageshack....creenmfore8.jpg
Kactuzz - 06-09-2007, 12:03

To jak Ci sie net zacina to nie wychodź z miasta.
To zbyt duże ułatwienie dla anty.

Mysia - 06-09-2007, 12:03

Pomysł taki sobie ,magiem nie jestem więc nie wiem jak to jest .Nie sądzę jednak że to sie przyda. Jeśli jednak innym to potrzebne to można wprowadzić.
suv - 06-09-2007, 13:10

pomysl bez sensu - klikniecie 'ulecz sie' naprawde trwa sekunde zaraz po wyjsciu wiec nie wiem co za problem.. no chyba ze grasz z wlacoznym podgladam raportow z walk przeciwko potworkom.. ale to juz jest Twoja decyzja
Lag - 06-09-2007, 13:22

suv napisał/a:
klikniecie 'ulecz sie' naprawde trwa sekunde zaraz po wyjsciu wiec nie wiem co za problem..

Cytat:
Czasami sie pech przydarza i zatnie sie net

więc nie za bardzo wiem o co ci chodzi

suv - 06-09-2007, 15:50

jak Ci sie zatnie to klika sie 2x najwyzej stracisz 2 mixy ;x
Kactuzz - 06-09-2007, 17:53

suv napisał/a:
jak Ci sie zatnie to klika sie 2x najwyzej stracisz 2 mixy ;x

Jak już będziesz uleczony i klikniesz wylecz to nie stracisz następnych mikstur.

Crypton - 06-09-2007, 18:53

1. Zawsze możesz zawalczyć w podziemiach.
2. Ustawienie odpowiednich skryptów tak, aby po walce z potworem
została zużyta jak najmniejsza ilość many.

Potwory zawsze atakowały przed miastem, atakują i najprawdopodobniej
będą atakować.

Gold Player - 06-09-2007, 18:57

Byłem kiedyś magiem, ale zrobiłem resa i jestem wojem. Mi się nigdy taka sytuacja nie zdarzyła, aczkolwiek waktycznie walka z niepełną maną jest troszke nie fair, bo jeśli woja mag nie zdąży załatwić przed maną to woj przejmuje inicjatywe i tutaj tylko dobrze rozdane staty na szybkość mogą przesądzić oraz o szczęściu woja. Jeśli faktycznie net sięzacina i mana jest niepełna to jestem za.
Corso - 06-09-2007, 20:24

Jak mag ma odpowiednią ilość speeda na swój lvl (zakładając że adwersarz ma mniej) spokojnie poradzi sobie nawet z niepełną maną ;]

Jak grałem magiem również miałem lagi, ale zawsze zdążyłem kliknąć "wylecz postać" i walczyłem z pełną maną.

Jak dla mnie niepotrzebne :)

Sintui - 07-09-2007, 05:56

Hmm kolejne ułatwienie ?
nabij kilka lvl'i lub nie wychodź z miasta, lub ustaw inte tak, by brała manę już po 1 ataku ...
W ostateczności możesz zmienić neta g:P
W MFO liczy się refleks ... a jak jesteś wolny to Twój problem ... ;]

xJedix - 07-09-2007, 16:24

Mi jakoś się nigdy nie zdarzyło żebym nie zdążył dopełnić many przed atakiem innego gracza a neta nie mam zachwycającego... Tak czy inaczej nie robię tego za szybko a sie udaje.
Dionomites - 07-09-2007, 19:15

zla propozycja moim zdaniem za duz propozycji ulatwien jest tej gry
Bronkz - 07-09-2007, 19:22

Dionomites napisał/a:
zla propozycja moim zdaniem za duz propozycji ulatwien jest tej gry

W propozycjach raczej się proponuje, żeby coś zaproponować by ułatwić grę ;]
Zgadzam się z Czarnuchem Kactu(ss)em g:P Zbyt duże ułatwienie dla anty ;]
Ehh, jak masz problemy z netem, to nie nasz problem. Mówi się trudno ;] PECH :)

Na nie.