My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Propozycja przy rozdawaniu statystyk

GraveYard - 10-09-2007, 17:16
Temat postu: Propozycja przy rozdawaniu statystyk
Na poczatek troszke teorii:

Gdy zresetujemy statystki i chcemy je rozdac to dajemy w sile inteligencje itp. ale jest cos co ciezko obliczyc a mianowicie: Gdy dodajemy w Zywotnosc pokazuje sie ile mamy HP gdy dodamy np. 20 pkt. ale jezeli ktos chce miec 7000hp to daje tyle pkt. az dojdzie to tylu wlasnie HP (z tym sie zgadzam).

Praktyka :P :

Otóż gdy chcemy miec te 7000HP i mamy gemy HP plus to nie wiemy ile trzeba dodac w zywotnosc zeby otrzymac 7000 wiec popatrzmy: Jezeli mamy bonus z Gemow hp plus 100% to jeżeli damy 3500 w HP powinnismy otrzymac 7000, ale tak nie jest! Wiec proponuje żeby obok tego jak pokazuje ile mamy hp przy rozdawaniu bylo napisane w nawiasie ile HP bedziemy mieli z gemem wspomagajacym lub poprawienie tego co wyzej.

To co mi sie przydarzyło:

Byl darmowy reset statystyk po tym Updacie wiec zresetowalem dalem xx ilosc pkt w hp aby otrzymac 4500 i bonus z gemu hp plus (100%) co daje jeszcze jedne 4500 czyli razem 9000. Rozdalem inne statystyki, zapisalem i co sie okazalo ze po zapisaniu mialem cos okolo 6000.

Dziękuję to bylo na tyle prosze o komentarze.
Mozliwe, ze juz taki temat byl jezeli tak to prosze o usuniecie tego tematu.

Sintui - 10-09-2007, 17:33

Jak dla mnie to jest to niepotrzebne ... nigdy nie miałem takiej sytuacji, żeby mi się coś nie zgadzało ... musiałeś nie mieć aktywnych 5 HP plusów ***** ...
Najlepiej jest rozdawać staty po trochu ... a gdy dochodzimy do granicy docelowej to klikać lewym przyciskiem, żeby widzieć na bieżąco co się zmienia ...

xJedix - 10-09-2007, 17:52

Rób tak jak Sin bo punkty statystyk ci nie uciekną g:> a co do tego rozdania to chyba nie możliwe z 5 na *****. Może miałeś mniej albo nie wszystkie na full'u. Bo HP Plus z natury daje dużo szczególnie jak sie ma sporo hp w statach i na 5 gwiazdce.
GraveYard - 10-09-2007, 18:14

Juz mowie mialem 5hp plusow na ***** i wszystkie zalozone nawet zdejmowalem i zakladalem jeszcze raz a rozdawanie statystyk "po trochu" to sposob nie dla mnie wole wsyzstko rozdac za jednym razem nie powinno tak byc!!
xJedix - 10-09-2007, 18:16

Hmm... W sumie można by było zrobić tak żeby pokazywało staty z gemami od razu. Może być. ;)
Ku_Zi - 10-09-2007, 18:18

Pomysł sam w sobie jest ciekawy. Może jeszcze zrobić, żeby pokazywało efektywność ataków i obron od razu podczas rozdawania? g:P
GraveYard - 10-09-2007, 18:20

Chcialem tez o tym wlasnie napisac ale nie jestem pewien czy nie pokazuje juz tego jesli nie to wporzadku ;]
Crypton - 10-09-2007, 19:52

GraveYard napisał/a:
Jezeli mamy bonus z Gemow hp plus 100% to jeżeli damy 3500 w HP powinnismy otrzymac 7000, ale tak nie jest!

Są 2 wyjścia:

• Posiadałeś ekwipunek dodający do HP + 158 początkowe.
• Innej możliwości nie ma.

GraveYard napisał/a:
Rozdalem inne statystyki, zapisalem i co sie okazalo ze po zapisaniu mialem cos okolo 6000.

Kolejne niewyjaśnione zjawisko ...

GraveYard napisał/a:
Juz mowie mialem 5hp plusow na ***** i wszystkie zalozone nawet zdejmowalem i zakladalem jeszcze raz

Tutaj twierdzisz, że miałeś aktywowane owe gemy ...

Mogło to wynikać z przeciążenia serwerów.
Wtedy miewaliśmy różne dziwne rzeczy. :)
Zniknięcia aukcji, wszelkiego rodzaju mikstur, ekwipunku etc.

Pomysł jest całkowicie zbędny.
Umiejętność rozdawania statystyk to czysta matematyka.
System nie powinien wszystkiego za nas odwalać.

To tyle z mojej strony.

GraveYard - 11-09-2007, 09:39

Justice napisał/a:
Są 2 wyjścia:

• Posiadałeś ekwipunek dodający do HP + 158 początkowe.
• Innej możliwości nie ma.

Otóż, że nie posiadałem ekwipunku początkowego. To teraz sie okazuje ze zmarnowalem darmowy reset statystyk.

Justice napisał/a:
Mogło to wynikać z przeciążenia serwerów.
Wtedy miewaliśmy różne dziwne rzeczy. :)
Zniknięcia aukcji, wszelkiego rodzaju mikstur, ekwipunku etc.

Zrobilem jeszcze raz reset na drugi dzien za moje pkt mf. wiec pomyslalem tak: jak dalem 4500 i mialem ok. 6000 to dam 7500 to powinno wyjsc 9000 tym spopsobem (prawidlowym sposobem powinno wyjsc 15000hp) zapisalem okazuje sie ze mam 12000hp i nie wiem co robic help ! ;(

189kuba - 11-09-2007, 22:09

Mogłeś zrobić tak jak ci wyżej radzono czyli:
Jak np. do 9000HP jest potrzebne x HP, to powinieneś dodać 20punktów i zapisujesz. Znów 20 i znów zapisujesz. I tak do końca aż ci wyjdzie twoje wymarzone 9000HP :D No a jeśli jeszcze nie rozdałeś stat to możesz spróbować dać mniej w wiatala i intele, żeby to ci się mniej więcej wyrównało.

GraveYard - 12-09-2007, 11:43

spoko rozumeim Cie ale to czasochłonne a chcialem na szybko rozdac dobre staty (bradzo dobre) i zle wyszlo chcialem szybko dlatego zeby przechodzic update a teraz nici mnie juz na reseta nie stac
Endry - 12-09-2007, 12:30

15min Cie zbawi?... przeciez to chwila moment
GraveYard - 12-09-2007, 18:03

wiesz ja wole rozdac staty za 1 razem a nie po trochu i nie sadze ze jakbys rozdal staty za 1 razem i bys zle dostal to bys sie nie wkurzyl przeciez nigdzie nie pisze ze staty najlepiej rozdawac po troszku zeby widziec ile sie ma np. hp itp. to chyba blad jesli tak to lepiej bedzie jak sie go pozbedzie bo stracile darmowy reset i moje 35pkt ;/