|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Drużyna
Bronkz - 25-09-2007, 19:52 Temat postu: Drużyna Dobra, to ja jako fachowy pan od krótkich propozycji atakuje
W zakładce "Drużyny" jak jesteśmy szefem mamy :
-Wyzwania
-Pojedynki
Czy jak jakiś team nam wyśle poja drużynowego i nie poinformuje nas o tym na PW, to nie lepiej, by jak taki team wysyła komuś poja drużynowego wyświetlała się ta żółta kropeczka
Sam przeglądałem z nudów all w swoim teamie i w postaci, patrze a tu 3 wyzwania drużynowe
Jak było to zamknąć.
Lag - 25-09-2007, 19:56
W sumie to nigdy sie nad tym nie zastanawiałem Ale gdzie sie będzie ta żółta kropka wyświatlać ? w drużynach czy w pojach ? Co do pomysłu to jestem ZA bo tak jak wspomniałeś rzadko tam zaglądamy i nawet nie wiemy czy coś tam sie pałęta
Crypton - 25-09-2007, 20:00
Teoretycznie kropka powinna się pokazywać, gdy otrzymamy zaproszenie
do drużyny. W praktyce sami wiecie jak jest ...
Wracając do sedna propozycji, to coś w rodzaju komunikatu, czy niezawodnej
żółtej kropeczki powinien otrzymywać sam lider drużyny.
Bronkz - 25-09-2007, 20:02
Raelag napisał/a: | W sumie to nigdy sie nad tym nie zastanawiałem Ale gdzie sie będzie ta żółta kropka wyświatlać ? w drużynach czy w pojach ? Co do pomysłu to jestem ZA bo tak jak wspomniałeś rzadko tam zaglądamy i nawet nie wiemy czy coś tam sie pałęta |
W "Drużyny" poza tym można by wprowadzić takie coś, że na przykład
Drużyna X wysyła mojej drużynie Y poja drużynowego.
Teraz mamy dylemat. Jak jest poj na 16 a my siedzimy jeszcze w budzie, to skąd mamy wiedzieć, że ta drużyna weźmie jakiegoś high-lvl'a i dostanie pkt rank. (mój team ma 3mln więc to całkiem sporo na s2) więc takie wahanie jest...
Jeżeli mielibyśmy walczyć X vs. Y to moja drużyna jak i drużyna Y nie mogły by zabierać do teamu graczy o 3 lvl'e większego od naszego najsłabszego zawodnika w teamie.
Lag - 25-09-2007, 20:09
Bronkz napisał/a: | Raelag napisał/a: | W sumie to nigdy sie nad tym nie zastanawiałem Ale gdzie sie będzie ta żółta kropka wyświatlać ? w drużynach czy w pojach ? Co do pomysłu to jestem ZA bo tak jak wspomniałeś rzadko tam zaglądamy i nawet nie wiemy czy coś tam sie pałęta |
W "Drużyny" poza tym można by wprowadzić takie coś, że na przykład
Drużyna X wysyła mojej drużynie Y poja drużynowego.
Teraz mamy dylemat. Jak jest poj na 16 a my siedzimy jeszcze w budzie, to skąd mamy wiedzieć, że ta drużyna weźmie jakiegoś high-lvl'a i dostanie pkt rank. (mój team ma 3mln więc to całkiem sporo na s2) więc takie wahanie jest...
Jeżeli mielibyśmy walczyć X vs. Y to moja drużyna jak i drużyna Y nie mogły by zabierać do teamu graczy o 3 lvl'e większego od naszego najsłabszego zawodnika w teamie. |
dobry pomysł powinno być też tak w pojach 1vs1 że np 11 lvl wysłał poja 13 levelowi i ten 11 lvl może nabić lv TYLKO do 13 lv a ten 13 nie może nabić wyższego jeżeli nabił lv exp mu sie odkłada do czasu rozegrania pojedynku
`Patryk - 25-09-2007, 20:16
Pomysl dobry i troszke go wzbogace
Robione na szybkiego ale by moglo by byc cos takiego :
potem wchodzimy w druzyni i mamy
albo
Na TAK
Bronkz - 25-09-2007, 20:18
Nie chciało mi się tego robić Shaki, thx za wyręczenie.
Źle! W wyzwaniach a nie w pojedynkach
PW to twój pomysł i jest dobry, choć jak by była kulka to po co PW
Majk - 25-09-2007, 20:29
Ta ja jestem za tym powiadomnieniem ...
Czy to kropka czy PW zawsze będzie powiadomienie i napewno się przyda
Gold Player - 26-09-2007, 07:50
Mi to wisi czy kropka ma być na PW czy na Pojedynkach czy na drużynie, byle w ogóle była jakaś kropka. Do tych zakładek zaglądamy rzadko więc pomysł dobry. Drugi pomysł Bronkza też popieram. Gdy pojedynek jest już ustalony nie powinno być w drużynach żadnych wielkich zmian.
Dionomites - 26-09-2007, 11:48
Kropka powinna sie znajdowac . Tu masz racje. Tylko ze to kropki zawodzą przy wilu rzeczach np. dostajesz zapa do druzyny to sie pokazuje po 30 minutach lub czasami godzinie. Tu apeluje do adminow aby cos z tym zrobili.
Kamilo169 - 26-09-2007, 17:49
No fakt za mało tych kropeczek jest, pozatym one się wyświetlają tylko jak się całą stronę odświeży a jak się tylko stoi pod miastem i odświeża graczy to już nic nie wiadomo ja osobiście wolałbym wprowadzenie dźwięków typu GG
|
|