|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Moje propozycje
Kamilo169 - 06-10-2007, 19:54 Temat postu: Moje propozycje 1 Jak wiadomo jeśli rozpoczniemy aukcje klienci mogą się pojawić już po chwili, tak więc dajmy na to ktoś nam zalicytuje cenę wstępną ale wiadomo aukcja kończy się następnego dnia, a na przykład na targu widzimy drogi item a nie mamy na niego kasy a jego aukcja kończy się wcześniej niż my otrzymamy kasę z naszej aukcji tak więc proponuję opcję korzystania z pieniędzy targowych które i tak dostaniemy nazajutrz wiecie o co mi kaman ? mam nadzieję
2 Przy walce z bossem mamy wstępne intro jak wiemy przy niektórych bossach jest więcej tego klikania a więc proponuję pominięcie intro jeśli na bossa idziemy któryś raz kolei począwszy od drugiego podejścia
3 Pojedynki partyjne, podobne do drużynowych ale np. 2vs2 chodzi oto że Gracz1 i Gracz 2 chcą się zmierzyć z Graczem 3 i Graczem 4 i takie małe pojedynkowanie 2vs2
Proszę o obfite komentarze
Lag - 06-10-2007, 20:55
Kamilo169 napisał/a: | Jak wiadomo jeśli rozpoczniemy aukcje klienci mogą się pojawić już po chwili, tak więc dajmy na to ktoś nam zalicytuje cenę wstępną ale wiadomo aukcja kończy się następnego dnia, a na przykład na targu widzimy drogi item a nie mamy na niego kasy a jego aukcja kończy się wcześniej niż my otrzymamy kasę z naszej aukcji tak więc proponuję opcję korzystania z pieniędzy targowych które i tak dostaniemy nazajutrz wiecie o co mi kaman ? mam nadzieję |
chodzi o to żeby nie czekać do końca aukcji na pieniądze ? Jestem na NIE. . . a co jesli ktoś tego gościa przebije ?
Kamilo169 napisał/a: | Przy walce z bossem mamy wstępne intro jak wiemy przy niektórych bossach jest więcej tego klikania a więc proponuję pominięcie intro jeśli na bossa idziemy któryś raz kolei począwszy od drugiego podejścia |
zbawi cie 3-4 kliknięcia ? Nie. Więc nie wiem jaki w tym sens
Kamilo169 napisał/a: | Pojedynki partyjne, podobne do drużynowych ale np. 2vs2 chodzi oto że Gracz1 i Gracz 2 chcą się zmierzyć z Graczem 3 i Graczem 4 i takie małe pojedynkowanie 2vs2 |
masz pojedynki teamowe
mnietuniema - 06-10-2007, 21:14
1. ach co za pole do popisów dla przekręciarzy! jakie? wprawka z wyobraźni, ja tematu nie rozwijam
ale przede wszystkim do końca licytacji masz tylko sprzedawany item, a gacze którzy licytują - tylko swoje pieniądze
no i aukcja może być anulowana więc to "na pewno"...
2. załatw sprawę za pierwszym podejściem i po sprawie
3. jeśli 1,2 są z jednego teamu a 3 i 4 z drugiego - problemu nie ma
jak cała czwórka jest z tego samego - to cóż... niech 1 i 2 staną pod jednym miastem a 3 i 4 - pod innym i będą poje takie mniejsze i większe
Gold Player - 07-10-2007, 18:23
1. Przeciw. A skąd wiesz czy nie zaatakuje cię wtedy kilka graczy i stracisz tą sumkę ? Lepiej nie ryzykować zadłużenia się.
2. Przeciw. Była już kiedyś lepsza propozycja nawet całkiem nie dawno.
3. Przeciw. Tylko zamuli serwer, a takie pojedynki i tak są nie potrzebne.
W kilka słów powiem że każda propozycja jest down.
Bronkz - 07-10-2007, 23:29
Cytat: | 1 Jak wiadomo jeśli rozpoczniemy aukcje klienci mogą się pojawić już po chwili, tak więc dajmy na to ktoś nam zalicytuje cenę wstępną ale wiadomo aukcja kończy się następnego dnia, a na przykład na targu widzimy drogi item a nie mamy na niego kasy a jego aukcja kończy się wcześniej niż my otrzymamy kasę z naszej aukcji tak więc proponuję opcję korzystania z pieniędzy targowych które i tak dostaniemy nazajutrz wiecie o co mi kaman ? mam nadzieję |
Easy Man
Ktoś już wspomniał, że możesz stracić tą sumę...
Owszem, może ją jeszcze przekazać i to szybko więc NIE
Cytat: | 2 Przy walce z bossem mamy wstępne intro jak wiemy przy niektórych bossach jest więcej tego klikania a więc proponuję pominięcie intro jeśli na bossa idziemy któryś raz kolei począwszy od drugiego podejścia |
No nie wiem, z tego intra można wiele wywnioskować ^^ albo się nauczyć
Przykład? Słowa Thanarga do nas w pewnych podziemiach
Może mogła by być opcja pominięcia intra dla tych, którzy tego chcą w profilu?
Cytat: | Kamilo169 napisał/a:
Pojedynki partyjne, podobne do drużynowych ale np. 2vs2 chodzi oto że Gracz1 i Gracz 2 chcą się zmierzyć z Graczem 3 i Graczem 4 i takie małe pojedynkowanie 2vs2
masz pojedynki teamowe |
A jak są bez teamów? Co do pomysłu, raczej na nie.
Przekręty, przekręty, przekręty
Zyga - 09-10-2007, 17:34
1. Idealny sposób na przekręty...
2. Mnie nie przeszkadza intro gdy przechodzę bossa po raz 2... 3... 4... 10.
Ja bym dodał co innego... Prot (~1min) podczas rozmowy z bossem/NPC,
na pewno nie jeden z was w tym momencie został zaatakowany.
3. https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=11934
/Chyba Tomi zapomniał dać na TODO ^^
secze - 21-10-2007, 20:08 Temat postu: Turnieje prywatne Mam na myśłi to że jeżeli ktoś tworzy turniej to niech ma morzliwośc Zrobienia Grup w tym swoim turnieju.Moim zdaniem bardzo by to pomoglo bo bez sensu jest jak gracz np z 50 lvl(ja :] ) walczy z graczem który ma 70 lvl to jasne ze jestem skazany na przegraną i traci tylko zloto ranking i exp
Anonymous - 21-10-2007, 22:53
1.(Przekręt) Dajmy na to gracz xx wystawia dany ekwipunek , gracz yy licytuje go za dajmy na to 20mln i już w tej chwili gracz xx ma 20 mln na koncie-po czym wydaje całą sumę. Nazajutrz dostaje kare od GM -18mln gracz xx ma w tej chwili -18.000.000 i sytuacja się powtarza w kółko póki nikt mu już nie pomoże bądź będzie miał strasznie wielką sumą na minusie.
Jestem na nie.
2.Czy intro jest naprawdę takie długie (nie przesadzajmy;])
Niepotrzebne.
3.Bez komentarza-zdecydowanie na nie.
Majk - 22-10-2007, 13:57
1.A co jeśli pieniądze z targu są przekrętem ?
Chodzi mi o np. skóry dzika - ktoś je licytuje i wtedy Twoja propozycja ... ale okazuje się,że GM wycofał aukcję ...
2.Czasem warto lepiej przeczytać kilka razy
3.Chodzi Ci 2 vs 2 między Twoim teamem ?
To taki rodzaj treningu - jeżeli o to chodzi to jestem ZA
hisay - 22-10-2007, 15:21
1. Było by za dużo przekrętów;]
2.Jest teraz spoko;]
3.<bez komentarza>;]
SkunTHC - 27-10-2007, 19:53
Za dużo zamieszania , niech jest tak jak teraz jest dobrze
blasstomer - 02-11-2007, 21:41
moim zdanie pierwsze zresetowanie statystyki powinno być za free bo to za dużo kasy sie na to wydaje!! zresetowanie statystyk szystkich kosztuje 10zł a powinno byc pierwsze być za freee...
Shark - 02-11-2007, 21:55
1.Moi przedmówcy sporo o tym napisali.Za dużo przekrętów.
2.Jestem za.Myślę,że nie obciążyło bo ty bardzo serwera.Koło rozmowy z bossem byłby taki przycisk: "SKIP". I po sprawie.
3.Raczej nie.Załóżmy,że będzie taka drużyna na ranking.I jeden ma 130 lvl,drugi 40lvl,3 80lvl i 4 100lvl.Bez sensu.Ale można by było zrobić coś takiego.Oprócz teamów powstawałyby duety.I wtedy by były walki 2 vs 2.Oczywiście,nie chodzi mi o pary(bez przesady).Pewnie powiecie,że przecież mogą stanąć przed miastem 2 osoby z jednego teamu i 2 z drugiego.Ale na wyższych lvl mało jest teamów,które stoją po 4 przed miastem.
Skomentujcie.
Hate - 03-11-2007, 11:21
Hmmm.... mniej więcej zgadzam się z przedmówcami.
Ewentualnie mógłbym być za jeśli chodzi o powiedzmy "przycisk- pomiń intro".
Pomysł z targiem trochę poroniony.
Kosiarzyk - 03-11-2007, 11:35
Cytat: | 1 Jak wiadomo jeśli rozpoczniemy aukcje klienci mogą się pojawić już po chwili, tak więc dajmy na to ktoś nam zalicytuje cenę wstępną ale wiadomo aukcja kończy się następnego dnia, a na przykład na targu widzimy drogi item a nie mamy na niego kasy a jego aukcja kończy się wcześniej niż my otrzymamy kasę z naszej aukcji tak więc proponuję opcję korzystania z pieniędzy targowych które i tak dostaniemy nazajutrz wiecie o co mi kaman ? mam nadzieję | to ok mi tam to wisi ale moglo by wejsc CZyli na Tak
Cytat: | 2 Przy walce z bossem mamy wstępne intro jak wiemy przy niektórych bossach jest więcej tego klikania a więc proponuję pominięcie intro jeśli na bossa idziemy któryś raz kolei począwszy od drugiego podejścia | - to tak jak wyzej ^^ (ale mnie denerwuje te ciagle klikanie )
Cytat: | 3 Pojedynki partyjne, podobne do drużynowych ale np. 2vs2 chodzi oto że Gracz1 i Gracz 2 chcą się zmierzyć z Graczem 3 i Graczem 4 i takie małe pojedynkowanie 2vs2
| ok przyda sie jak ktos wkurza
|
|