|   | 
								My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 | 
								  | 

Śmietnik - Spam 

vanitas - 28-10-2007, 15:12 Temat postu: Spam Chciałabym zaproponowac jakies ograniczenie wprowadzania tekstu na chat...Poniewaz 1 osoba spamuje caly chat np jakas aukcja i non stop wkleja i wkleja...Wiec mam taka propozycje zeby to w jakis sposob ograniczyc.Dziekuje
												 Crypton - 28-10-2007, 15:14
  W jaki sposób chcesz to ograniczyć?

Masz na myśli możliwość wysłania maxymalnie 

iluśtam wiadomości przykładowo na minutę?
												 vanitas - 28-10-2007, 15:16
  Dokladnie tak, lub ograniczyc ilosc wysylanych takich samych wiadomosci wraz z ograniczeniem czasowym
												 ~Fret~ - 28-10-2007, 16:33
  Jeżeli ktoś tak Spamuje klikasz guzik [GM] i reportujesz dziada  
												 Crypton - 28-10-2007, 17:58

| Fretka napisał/a: | 	 		  Jeżeli ktoś tak Spamuje klikasz guzik [GM] i reportujesz dziada    | 	  

Zanim zostanie zbanowany, zdąży "zagłuszyć" cały chat na 

długi okres czasu (jeśli jest dość uparty)
												 Fanatyko - 28-10-2007, 18:40
  No to dodać przycisk przy tym waszym cudownym przycisku "Kapuś"

Który nazwalibyście sobie jak se chcecie.. a chodzi mi tylko o jego zadanie..

"Nie pokazuj wiadomości od tego gracza" - (przycisk przy wypowiedzi danego Usera)
												 Shark - 31-10-2007, 15:28
  A ja powiem tak.Wiem z własnego doświadczenia,że jeśli wyśle się dość dużo wiadomości naraz to wyświetla ci się "Nie możesz wysyłać wiadomości przez np.17 sekund." I to nie był żaden ban na czat  
												 cochiloco - 31-10-2007, 15:47

| Shark napisał/a: | 	 		  A ja powiem tak.Wiem z własnego doświadczenia,że jeśli wyśle się dość dużo wiadomości naraz to wyświetla ci się "Nie możesz wysyłać wiadomości przez np.17 sekund." I to nie był żaden ban na czat    | 	  

te rozwiazanie co proponujesz jest do bani

co by bylo gdy szybko piszesz i chcesz sobie z kims pogadac??

ta propozycja jest według mnie bardziej sensowna    https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16096

@DOWN

sory Shark niedoczytałem
												 Shark - 31-10-2007, 16:36
  cOcHiLoCo ja nic nie proponowałem.Po prostu kilka razy spotkałem się z takim czymś na MF.

Właśnie dlatego,że za szybko pisałem.
												 ~Fret~ - 01-11-2007, 08:50
  Przemyślałem sprawe    Można było by wprowadzić ograniczenie wysyłania wiadomości co 10 Sekund...Zatrzymało by to w pewnym sensie Spam    Można było by też wprowadzić takie coś że każda wiadomości Musiała by się od siebie różnić (Jeżeli taka na czacie już się znajduje)

Tyle ode mnie ; >
												 Shark - 01-11-2007, 10:28
  Nie za bardzo rozumiem    

Jak gracz XX pyta sie :"Solo?",a gracz XXX pyta sie kogoś innego :"Solo?" to wtedy jedna wiadomość nie wysyła się?Lepsze by było,że jakby 5 naszych wiadomości zapełniło czat wtedy sie robi ta blokada 10 sekundowa.Ja kilka razy tak dużo napisałem,że ta blokada zwiększyła mi się do 3 minut   
												 Q.U. - 01-11-2007, 11:10

| Cytat: | 	 		  | Można było by też wprowadzić takie coś że każda wiadomości Musiała by się od siebie różnić | 	   

Wtedy będą pisać 

"Solo?"

"Solo??"

"Solo?.."

"Solo??..."

itd.

| 

|