|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Hyde Park - Wiedźmin
Lag - 11-11-2007, 17:32 Temat postu: Wiedźmin Wielu z was zapewne słyszało o tej grze lub nawet ją ma. Czy wg. was jest ona polskim hitem czy polskim niewypałem Ja uważam, że to wspaniała gra (nie jest moją ulubioną). Jej zaletami jest na pewno :
-Rozbudowana fabuła
-Świetna grafika
-Grywalność
Wadami mogą być :
-Zajmuje strasznie dużo miejsca na dysku (8 GB)
-Ciągle powtarzające sie postacie (np. Od i podróżnicy)
-Sporo wulgaryzmów
Gra mimo złudzeń nie jest nudna i wciąga Chciałbym, żebyście się wypowiedzieli o tej grze.
ADIHC1 - 11-11-2007, 17:39
Raelag napisał/a: | Czy wg. was jest ona polskim hitem czy polskim niewypałem |
Nie gralem jescze, ale sadzac po ocenach jakie zbiera w
polskiej i zagranicznej prasie branzowej, to nie tylko polski
hit, ale produkcja swiatowej klasy. Mam nadzieje, ze to nie
ostatni hicior ze stajni CDP Red..
Moj egzemplarz Wiedzmina lezy na polce i czeka na upgrade kompa ; >
MichuL - 11-11-2007, 18:46
nie grałem jeszcze, ale zapowiada się ciekawie, ma dobre oceny w zagranicznych serwisach/prasie, mam nadzieję, że grywalność będzie naprawdę świetna, a nie (jak w przypadku wieeelu nowszych gier) super grafika, dźwięki etc. ale grywalność do kitu...
Mój egzemplarz Wiedźmina leży na półce w sklepie i czeka na upgrade dysku twardego (40GB już nie starcza na wszystko tak jak 5 lat temu...)
Mardok - 11-11-2007, 19:53
Grałem troszkę u kumpla. Gra zrobiła na mnie dobre wrażenie. Gra jest na 100% lepsza niż film. To właśnie "Wiedźmin" może być pionierem który otworzy dla polskich gier rynek zachodni.
Raelag napisał/a: | Wadami mogą być :
-Zajmuje strasznie dużo miejsca na dysku (8 GB)
-Ciągle powtarzające sie postacie (np. Od i podróżnicy)
-Sporo wulgaryzmów |
Zalęzy jak się na te wady patrzy;
(8GB)-to jest niestety zło koniecznie
powtarzające sie postacie - wymyśliłbyś imiona/przezwiska dla setek postaci?
wulgaryzmy - jak dla mnie to właśnie dodaje uroku gry, są teksty (wulgarne) przez które można spaść z krzesła ze śmiechu
Podsumowując; jak tylko będę miał nowego kompa "Wiedźmin" znajdzie sie na mojej półce
ADIHC1 - 11-11-2007, 20:10
Mardok napisał/a: | To właśnie "Wiedźmin" może być pionierem który otworzy dla polskich gier rynek zachodni |
To nie prawda, przed Wiedzminem nie powstaly w Polsce gry swiatowej
klasy. Painkiller (rozgrywki w PK na WCG), Call of Warez rowniez zbieral
dobre recenzje za granica. Jest tego jeszcze wiecej, ale nie chce mi sie
tego wypisywac. Wiedzmina nazwalbym pierwszym hiciorem ze stajni
CDP Red, a nie pierwszym polskim hiciorem ; >
Singami - 11-11-2007, 20:15
Mardok napisał/a: | powtarzające sie postacie - wymyśliłbyś imiona/przezwiska dla setek postaci? |
Mu chodzi o modele, a tych naprawde jest niewiele.
U mnie Wiedźmin już wgrany, ale mnie z leksza zawiódł. Po pierwsze: strasznie długo się wczytuje. Do drugie: Potężne przerwy pomiędzy kolejnymi częsciami dialogu, co sprawia, że gra czasem przynudza. Ale moja ocena...5/6, i spokój.
Lag - 11-11-2007, 20:39
Kozak napisał/a: | strasznie długo się wczytuje |
to zalezy jakiego masz kompa ja mam akurat "średniego" i świat mi sie wczytuje w ok. 7-10 sek.
mnietuniema - 11-11-2007, 21:06
u mnie na półce nie leży bo półkę zdjąłem
a jakie ta gra ma realne wymagania sprzętowe? - nie pytam o to co jest na pudełku tylko o to co jest potrzebne żeby dało się grać
Lag - 12-11-2007, 14:28
mnietuniema napisał/a: | a jakie ta gra ma realne wymagania sprzętowe? - nie pytam o to co jest na pudełku tylko o to co jest potrzebne żeby dało się grać |
Ciężko będzie podać jakieś konkretne wymagania, bo na pudełku ani nigdzie indziej nie ma podanych wymagań. Ale jeśli chcesz zeby ci sie nie przycinał nie możesz mieć pierwszego lepszego kompa
ADIHC1 - 12-11-2007, 15:01
http://nvision.pl/forum/i...ic=18663&st=720
Na nvision jest temat o Wiedzminie - oczywisicie sa tam rowniez
kweste, jak gra chodzi na niektorych konfiguracjach (userow nv) -
szczerze mowiac nie chce mi sie w tym szperac, ale tam pewnie
znajdziecie odpowiedz nt. na jakim sprzecie da sie grac ; >
Z tego co rzucilo mi sie w oczy, to jeden z nich gra na GeForce
7600GS, a to na dzisiajsze standardy karta ponizej sredniej -
oczywiscie on gra na full, ale nie pamietam jaka rozdziwlczosc ; >
Kores - 13-11-2007, 08:26
A pójdzie ta gra na 512 Mega ramu ??
Gryphon - 13-11-2007, 12:52
Sądze,że to fajna gra,
kumpel mi mówił,że gra cały czas i nie może sie odciągnąć.
Ale ja mam chyba zaslaby komputer na takie cos.
No czyli według mnie to jest Dobrą grą, która ma jednak troche do poprawienia.
ρøzd®ø
ADIHC1 - 13-11-2007, 13:20
Kores napisał/a: | A pójdzie ta gra na 512 Mega ramu |
Jakos pewnie pojdzie, ale to do przyjemnego grania nalerzec nie bedzie..
Gryphon napisał/a: | ρøzd®ø |
; D
MichuL - 13-11-2007, 15:56
czy na 512 pójdzie i będzie ciężko działać ? oj trochę bym polemizował czy w ogóle jest to wystarczająca pamięć do uruchomienia tej gry
minimalne wymagania:
Pamięć RAM: 1024 MB RAM w przypadku Microsoft ® Windows ® XP / 1536 MB dla Microsoft ® Windows ® Vista
tak więc 512 to za mało aby w ogóle uruchomić grę
aczkolwiek jest pewien tekst z największego, nieoficjalnego serwisu wiedźminskiego:
"Panowie z CD Projekt RED Studio pisali również, że gra testowana była na słabszych komputerach - 1.7 GHz i 512 MB RAM. Podobno działa całkiem ładnie.
Oczywiscie nie traktujcie tych informacji jako pewnik, raczej jako światełko w tunelu;) A może uda się jednak gre odpalić?"
szczerze w to wątpię, aby gra działała "całkiem ładnie"
niestety nie ma na razie wersji demo tej gry (aby sprawdzić czy zadziała), tak więc spróbuj może najpierw na piracie, jeśli zadziała kasuj, i kupuj oryginał, jeśli nie, to kasuj i graj w co innego...
Majk - 13-11-2007, 19:39
Cytat: | niestety nie ma na razie wersji demo tej gry (aby sprawdzić czy zadziała), tak więc spróbuj może najpierw na piracie, jeśli zadziała kasuj, i kupuj oryginał, jeśli nie, to kasuj i graj w co innego... |
ehm MichuL wiesz,że chyba raczej mało kto by tak zrobił co nie ?
|
|