|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - bay bay spamerzy
playcz - 26-11-2007, 16:28 Temat postu: bay bay spamerzy Proponuję, aby zdjęto z GM'ów obowiązek nakładania kar za spam, ułatwiło by im pracę
Ale biega o to, że jak koleś napisze 3 podobne/takie same wiadomości, lub 2 razy użyje wulgaryzmu
(jak wyeliminować wulgaryzmy - http://s2.my-fantasy.net/...82508&vid=45769 Hasło i filrt)
na czat w ciągu minuty, to system sam automatycznie zablokuje mu czat na 5 dni, niby krótko, ale nie będzie tak, jak dotychczas, że koleś spamuje 2h zanim jakiś [GM] zareaguje, a to by wyeliminowało spam.
A dla serva aż takie obciążenie co korzyści by nie było
Rozważajcie
FeaR - 26-11-2007, 17:10
Przecież nie dawno taki Temat został założony
I to nie jest screen czy coś tam tylko walka?
Jestem ze tym że system automatycznie zabrania wysyłania wiadomości w ciągu max 30 sekund ale to wiąże sie z obciążeniem systemu...
`Patryk - 26-11-2007, 18:01
Wlasnie pomysl dobry , ale czy nie za mocno by obciazyl server ? czy by byly duze lagi ? tego na stowke nie jestesmy pewni (procz admina) co do pomocy GM'om to sie zgadzam bo i tak maja jej duzo. Pomysl dobry i na tak.
playcz - 26-11-2007, 18:09
FeaR napisał/a: | Przecież nie dawno taki Temat został założony
I to nie jest screen czy coś tam tylko walka?
Jestem ze tym że system automatycznie zabrania wysyłania wiadomości w ciągu max 30 sekund ale to wiąże sie z obciążeniem systemu... |
Nie taki temat, byś zobaczył na tę walkę to byś wiedział, że to jest odnośnik do tamtego tematu, a skoro za często system by musiał blokować i by się serv spowolnił, to można zrobić że blokuje na 14 dni
[ Dodano: 06-12-2007, 07:29 ]
To może jakiś [GM] & [Admin] się wypowie, czy by im odpowiadało, bo gracze jak widać są za, gdyż ostatnią ciągle jesteśmy świadkami jak koleś spamuje pod zamkiem przez pół godziny i ekran przewija, a GMów nie ma
Phantom - 19-12-2007, 22:25
Poruszę temat bo chyba warto go rozważyć.
Więc...
Moim zdaniem zbędne i nie potrzebne dlaczego ?
a dlatego bo już chybaby było lepiej jakby został wprowadzony tzw. Ignor na czacie, jak by to wyglądało ?
otóż widzimy spamera i co robimy ?
Krok:
1. Zgłaszamy do GM'a (za spam) [zgłoszenie nie zniknie a spamer tak czy tak zostanie ukarany]
2. Dajemy ignora i mamy spokój
Dlaczego poruszyłem temat ?
Poszedł w nie pamięć a admin mógł by w związku licznych spamów
wprowadzić ignor na czacie.
Tyle ode mnie.
Hate - 20-12-2007, 01:38
1. Napisz milion razy, i tak powstanie nowy (stary, ten sam) temat.
2. Ile razy wam pisać? Jacek ma kasę z MF nie tylko na swoje przyjemności, jeśli nie prawnie to bynajmniej moralnie zoobowiązuje go to do rozwijania gry. Więc nie piszcie "bo to obciąży serw", bo to świadczy o waszym upośledzeniu łamane przez lizodupstwo. Jest kasa z MF'ów to kup lepszy hosting Jacku
3. Spamer na chacie? zgłoś go [GM] i czekaj lub nie czytaj chata.
4. Używajta szukajki.
Bart - 20-12-2007, 06:44
Pomysł zbędny. Będzie ignor na czacie więc po co poruszać takie propozycje? Klikamy ikonkę GM a następnie dodaną opcję i mamy spokój. Spamer zostanie ukarany podobnie.
Zajęłoby tylko potrzebny czas na robienie fabuły gry. Są ważniejsze sprawy. My też możemy się potrudzić czasami.
Sosna - 20-12-2007, 09:39
Ja bym się na niego zgodził, gdyby była pewność, że lagów nie będzie bo tu chodzi o wykonywanie qestów expienie itp a nie użalanie się na spamerów, którzy są poprostu dziećmi neo i myślą, że są fajni
Afirion - 20-12-2007, 17:35
Mi tam nie przeszkadza banowanie spamerów i tych co bluzgają, czasami jakieś multi mają jeszcze wtedy dopiero się można opracować ^^
playcz - 20-12-2007, 21:54
okey, ale ostatnio często się zdarza, że koleś napisze kilkadziesiąt liter i przesuwa się okno z grą, przez co nie idzie grać
Phantom - 20-12-2007, 22:03
playcz napisał/a: | okey, ale ostatnio często się zdarza, że koleś napisze kilkadziesiąt liter i przesuwa się okno z grą, przez co nie idzie grać |
Tak wiem jest to irytujące i admin powinien coś z tym zrobić.
Tak wygląda przykład:
Cytat: | %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% |
Nie łączy się to w kilka linijek tak jak w normalnie:
Cytat: | %%%%%%%%%%%%
%%%%%%%%%%%%
%%%%% |
tylko leci po ciągłości
Moshuke - 21-12-2007, 11:52
Myślę, że jeżeli już jest filtr anty spamowy i nie obciaza on tak bardzo serwera to mozna by go ulepszyc. on dziala jezeli ktos wysle szybko kilka wiadomosci pod rzad. czemu by go nie ulepszyc do takiego stopni iz blokowal by także wysylanie dłuuuuugich wiadomości lub coś tam jeszcze jak ktos ma pomysl.... i nie na 1 min tylko 1 godz. za jedną godzine spamerowi na 100% odechce sie spamowac...
karbon38 - 22-12-2007, 15:59
Jak dla mnie jest to niepotrzebne nie można karać za to że ktoś chce sie pochwalić np; raportem i cały czas go wysyła ale jeśli ktoś przesadza że cały czas to robi to jest coś tu nie tak powinien być licznik jeśli ktoś wyśle więcej niż 20 wiadomości na czat to powinno mu zablokować czat na np; 2 minuty i wtedy sie uspookoi
ADIHC1 - 22-12-2007, 16:05
karbon38 napisał/a: | nie można karać za to że ktoś chce sie pochwalić np; raportem i cały czas go wysyła |
Właśnie to powinno być karane, bo to nic innego jak spam.
I poza tym kogo obchodzi jego walka? Zastanawia mnie jak
wiele osób ogląda te raporty, typu 'ale noob', 'cienias' czy
'dzięki za rank' (a tam ktoś wygra garść ranku i sie cieszy
jak Murzyn blaszką).
Cytat: | jeśli ktoś przesadza że cały czas to robi to jest coś tu nie tak powinien być licznik jeśli ktoś wyśle więcej niż 20 wiadomości na czat to powinno mu zablokować czat |
Dla mnie spam to już któraś z kolei wysłana ta sama wiadomość
(4-5 linków już traktuje jako spam) - a Ty o 20 piszesz? heheh..
Nikt jeszcze sie nie pochlastał ze względu na ban na czat. Więc tu
bym nie odpuszczał i sukcesywnie zabierał czat takim osobom..
|
|