|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - oznaczenie anty?
Squirrel - 29-11-2007, 19:30 Temat postu: oznaczenie anty? Mam pewną koncepcję na oznaczanie graczy anty. Gra pokazywała by po prostu procent wygranych walk z magami i wojownikami (profesja rozpoznawana by była po prostu po tym czy gracz używa gema czy miecza) i gdy powiedzmy 80% wygranych było by z magami, to w profilu taki gracz bylby automatycznie oznaczany jako antymag.
Majk - 29-11-2007, 19:36
Chyba sam nie wiesz co piszesz co ?
Każdy ma swój styl gry i po co druga osoba ma o tym wiedzieć ...
Wystarczy,że wie czy jest magiem czy wojem ...
Pomysł ogólnie do 4 liter ...
`Patryk - 29-11-2007, 19:40
I czego jeszcze dusza pragnie ?? Choc pomysl nieglupi latwo bylo by ich uniknac
Choc co do tych oznaczen to moglo by sie darowac wystarczylo by ile % wygranych walk z magami i wojami. TO bylo by na tyle. Na tak
Squirrel - 29-11-2007, 19:41
Pan Majk prawdopodobnie sam jest anty i dlatego mu się ten pomysł nie podoba
Majk - 29-11-2007, 19:43
Dziękuje Ci że zwracasz się do mnie na PAN ale możesz odpuścić
Nie niestety nie jestem anty ... mam staty na bosów i nie walcze pvp
Pitazboras - 29-11-2007, 19:43
Ta, najlepiej jeszcze podawać ilość szybkości, żeby było wiadomo czy nie speeder i specjalnie oznaczać graczy bez inty i ze sporym atakiem jako "noobstat" ;p
Chcielibyście, żeby było za prosto
Kactuzz - 29-11-2007, 19:45
Pomysł nie taki głupi.
Procent walk z magmi i wojami może być, oznaczać anty nie trzeba, z procentu samo to wyniknie
Mnie się pomysł podoba
Ps
Mimo, że anty jestem
mnietuniema - 29-11-2007, 19:46
to niewiele by pomogło.... do łask powróciłoby polowanie na czachy o pożądanej profesji i statystyka byłaby zafałszowana...
Squirrel - 29-11-2007, 19:47
No problem - wygrane na czachach nie były by wliczane do statystyk procentowych.
`Patryk - 29-11-2007, 19:52
mnietuniema napisał/a: | to niewiele by pomogło.... do łask powróciłoby polowanie na czachy o pożądanej profesji i statystyka byłaby zafałszowana... |
Squirrel napisał/a: | No problem - wygrane na czachach nie były by wliczane do statystyk procentowych. |
Pomysl dobry choc trza by bylo go dobrze dopracowac co do tego co napisal Pits to wystarczylo by oznaczenie tylko anty . Wiele osob duzo chce , ale nie wszystko mozna miec. I np mozna by bylo dodac to starej tabeli z walkami wygranymi i przegranymi np.
Wygrane walki : xxx
Wygrane walki z wojami : xxx
Wygrane z magami - xxx
Remisy : xxx
Przegrane : xxx
Przegrane z magami - xxx
Przegrane z wojami - xxx
Ps. Slowo "PAN" postarza a Majk ty jeszcze stary nie jestes do Pita predzej z textem "PAN" mozna by bylo wyjechac
cochiloco - 29-11-2007, 20:12
prosty sposób na obejscie tego
przez 1 miecha jestem anty magiem
przez 2 jestem anty wojem
drugi sposób na obejscie tego podal mnietuniema
wiec to jest nie potrzebne bo latwo ta statystyke sfalszowac
Squirrel - 29-11-2007, 20:18
Na to też jest sposób - oprócz procentu wszystkich wygranych walk z magiami/wojami, można by też pokazywać procent dla danego miesiąca. Co do czaszkowego sposobu to już się wypowiadałem.
ADIHC1 - 29-11-2007, 20:23
Z poczatku pomysl nie podobal mi sie, ale coraz bardziej to do mnie przemawia.
Ignorowanie walk z czaszkami i branie pod uwage walk tylko z ostatniego miesiaca
- mogloby to dac w miare trafny obraz preferencji gracza. Coraz ciekawiej ; >
mnietuniema - 29-11-2007, 20:52
jak gdzieś pisałem - anty z pewnych powodów bywają hmmm... denerwujący...
miesiąc to na niskich levelach mało - można zrobić sporo lvli a że wybór itemków niewielki - to nawet rozkładając staty na hybrydkę - jest się raz antymagiem raz antywojem...
pomysł ciekawy acz po prostu trudny do wprowadzenia.... no i oczywiście przy resie statów byłby i reset licznika walk
na najwyższych lvlach jest inny problem - mało walk...
Lag - 29-11-2007, 20:59
50/50. Z jednej strony to dobrze, bo gdyby byłoby widać czy ktoś jest 'anty' to trzeba by wymyślić jakąś specjalną technikę na walkę z nim. Z 2 strony przez to niektórzy gracze byliby zbyt przewidywalni i przez to nie byłoby już takiego dreszczyka emocjii.
|
|