|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - wklejanie raportów na chacie
piteruss - 08-12-2007, 12:38 Temat postu: wklejanie raportów na chacie Propozycja uczynienia czata bardziej przejrzystym:
teraz gracze wklejają linki do raportów tak: (czerwony tekst to link)
http://s2.my-fantasy.net/battle_report.php?r_id=xxx komentarz
a powinno ty wyglądać tak:
Raport: komentarz
czyli tekst komentujący walkę byłby jednocześnie linkiem do tej walki, i dzięki temu mniej miejsca było by zajmowane. Słowo raport było by dodawane aby można było łatwiej odróżnić link do walki od innych tekstów.
gracz chcący wkleić raoport na chat umieszczał by taki tekst:
http://s2.my-fantasy.net/...rt.php?r_id=xxx komentarz
a system automatycznie zamieniał by tekst po pierwszej spacji na link do walki którą podał gracz, i dodawał przed linkiem słowo "raport".
bonus:
Można by też było umieścić obok czata przycisk który automatycznie umieszczał by w okienku wpisywania wiadomości link do ostatniej walki. (ok wiem ze to zaoszczędzie moze z
5 sekund, ale nikomu też nie zaszkodzi).
playcz - 08-12-2007, 13:58
mi się podoba, ale nie wiem o co biega z tym bonusem, możesz rozjaśnić tę sprawe??
Samaru - 08-12-2007, 14:05
Fajny pomysł ale przypuśćmy, że nacisne ten przycisk i co?
Dopisze mi może, do tego automatycznie: Wygrałem,Przegrałem^^ lol.
Ale tak na serio, to to fajny pomysł.
Ja na tak jeśli oto chodzi.
misiu mw - 08-12-2007, 14:10
myślę że jest to niepotrzebne ale fajny pomysł usprawniło by to czat , jeśli o mnie mowa to popieram
~Fret~ - 08-12-2007, 16:07
Czyli coś w stylu raportu lecz tu pod komentarzem krył by się Raport?Oczywiście że na tak ^^ No przecież od ilości tych raportów można oślepnąć czasami
JYN - 08-12-2007, 17:18
Fretka napisał/a: | Czyli coś w stylu raportu lecz tu pod komentarzem krył by się Raport?Oczywiście że na tak ^^ No przecież od ilości tych raportów można oślepnąć czasami |
Nic dodać nic ująć zgadzam się w 100%, Przez to dużo przejrzyściej czat by wyglądał
Oczywiście bonus też by mógł być ale jak się ktoś przyzwyczai to od razu podczas walki kopiuje linka Niemniej jednak fajny bajerek
Ogólnie pomysł na TAK.
Bart - 08-12-2007, 18:56
Pomysł mi się podoba. Kiedy są godziny szczytów graczy to w miastach takich jak Langeburg czy Urkaden roi się od raportów. Przejrzyściej by było. Oczywiście na TAK
playcz - 08-12-2007, 20:23
Pomysł dobry, ale ostatni Admin nie przebywa na forum (przynajmniej nie widziałem go ostatnio) a na serio by się przydał, bo jak jest 5 raportów pod rząd to można szału dostać
MichuL - 21-12-2007, 13:08
Fretka napisał/a: | Czyli coś w stylu raportu lecz tu pod komentarzem krył by się Raport?Oczywiście że na tak ^^ No przecież od ilości tych raportów można oślepnąć czasami |
a od masy tekstów
"ale walka"
"ale hit"
"noobstat"
"*****"
itp. nie pójdzie oślepnąć ?
jak dla mnie to jedynie drobna kosmetyczna zmiana, lepiej zająć się czymś pożyteczniejszym
karbon38 - 22-12-2007, 15:56
moim zdaniem powinno być tak jak wcześniej bo wtedy inni mogli by skopiować ten raport i pokazać innym w innym czsie
|
|