My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - ostatnia walka z bossem

piteruss - 10-12-2007, 20:12
Temat postu: ostatnia walka z bossem
Oprócz możliwości obejrzenia ostatniej walki z potworem, powinna być możliwość obejrzenia ostatniej (przegranej) walki z bossem. Po to aby można było ją sobie przeanalizować, aby ustalić w jakie przedmioty, gemu lub statystyki zainwestować aby z tym bossem następnym razem wygrać.
Winix - 10-12-2007, 20:19

Tak to jest bardzo dobry pomysł. Wiele razy nie wiem w jakie EQ się ubrać (jak już przegram walkę), jakie Gemy uaktywnić itd. Jest to przydatne. Małe, ale jakoś tam cieszy. :) Myślę, że pomysł przynajmniej powinien się znaleźć na liście TODO. Ale jednak niech Admin na to spojrzy i niech inni Userzy forum się wypowiedzą.
Soft - 10-12-2007, 20:25

Ale chyba jak my walczymy to wiem co powinniśmy dać :P
Winix - 10-12-2007, 20:29

Soft napisał/a:
Ale chyba jak my walczymy to wiem co powinniśmy dać :P

Nie zawsze... Czasami nie wiemy jak (po ile obrażeń?) w nas będzie bił jakiś Boss i co wtedy? Przegrywamy i nie mamy tej walki, a chcielibyśmy ją przeanalizować jak to powiedział piteruss. I właśnie w tym momencie przyda się pomysł piteruss'a. Przeanalizujemy tego Boss'a i wiemy już co dodać na następnym lvl'u, jakie EQ ubrać następnym razem, jak Gemy pozmieniać itd. Teraz już rozumiesz?

~Fret~ - 10-12-2007, 20:37

A co skleroza męczy w tak młodym wieku he? ;) Co za problem zapamiętać Hity, co ile double etc?Można sobie na karteczce zapisać ^^ Na nie ; >
Corso - 10-12-2007, 20:45

Zgodzę sie pod jednym warunkiem - będzie to pod "ostatnią walkę z potworem" g:P

Zobaczymy ile osób przejrzy raport w mieście (czyli w drodze powrotnej nie spotka żadnego stworka g:P )

Analizuje sie podczas walki g;) Potem nie ma na to czasu

NA NIE

JYN - 10-12-2007, 20:45

Fretka napisał/a:
A co skleroza męczy w tak młodym wieku he? ;) Co za problem zapamiętać Hity, co ile double etc?Można sobie na karteczce zapisać ^^ ...

Zgadzam się z tym. Średnio potrzebne, bo z reguły się pamięta (przynajmniej ja pamiętam) ;p
Ale mogło by być, mi by to nie przeszkadzało :)
Ogólnie na TAK.

piteruss - 10-12-2007, 20:45

Corso napisał/a:
Potem nie ma na to czasu

NA NIE

A czymże takim będziesz potem zajęty?

Corso - 10-12-2007, 20:50

Nabijaniem lvl g:| Proste...

Większość analizuje walkę w trakcie jej trwania i sobie radzą g:) tylko te 3/4 może nie posiadają tej umiejętności ale cóż... TRUDNO !

Jeszcze niech sie wyświetlają staty bossa, ok ? Wtedy będzie wam łatwiej ?

Cytat:
Przeanalizujemy tego Boss'a i wiemy już co dodać na następnym lvl'u, jakie EQ ubrać następnym razem, jak Gemy pozmieniać itd. Teraz już rozumiesz?

Wow... jak wali doubla to w speeda, jak za duży hit to w witke/inteligencje, EQ - woj, mag
Gemy - mnie tam wszystko jedno jakie mam

~Fret~ - 10-12-2007, 20:59

Nie którzy użytkownicy Forum powalają inteligencją postów ; )

Cytat:
Większość analizuje walkę w trakcie jej trwania i sobie radzą g:) tylko te 3/4 może nie posiadają tej umiejętności ale cóż... TRUDNO !

Te 3/4 to dzieci poniżej 10 roku życia :lol: Jeszcze pisać nie umieją pewnie ^^ Więc karteczka i długopis im nie pomoże ^^

Cytat:
Wow... jak wali doubla to w speeda, jak za duży hit to w witke/inteligencje, EQ - woj, mag
Gemy - mnie tam wszystko jedno jakie mam

No coś ty? :o Jak wali Doubla to w szczęście a jak za duże hity daje to w siłę :lol:

Cytat:
A czymże takim będziesz potem zajęty?

Ty zapewne nabijaniem postów ;) Ja będę zajęty pisaniem na Forum w Gospodzie i Arenie ;) A że wy nie umiecie znaleść chwilki czasu podczas walki żeby spisać sobie na głupią karteczkę to co się dzieje podczas walki to już nie wina nasza ani naszych bliskich :lol:

misiu mw - 11-12-2007, 14:44

Fretka ma rację mi nie jest to potrzebne ja analizuję podczas walki i wtedy myślę co mi jeszcze, potrzeba takie to trudne czy co??
Phantom - 13-12-2007, 02:47

piteruss
Cytat:
Oprócz możliwości obejrzenia ostatniej walki z potworem, powinna być możliwość obejrzenia ostatniej (przegranej) walki z bossem. Po to aby można było ją sobie przeanalizować, aby ustalić w jakie przedmioty, gemu lub statystyki zainwestować aby z tym bossem następnym razem wygrać.

Walka jest przebiegana manualnie, więc nie widzę powodu by ją zanalizować skoro dobrze wiemy czemu przegrywamy.
Albo za mało obrony, szybkości, szczęścia.
Więc pomysł bez sensu.

Bart - 13-12-2007, 07:33

Zgadzam się z resztą. Dodam tylko że boss ma losowe statystyki więc nigdy nie wiesz jak będzie ustawiony.
mariossjex - 13-12-2007, 13:16

Mi tam pomysł się podobał,aż nie przeczytałem Bart'ka ;p
Faktycznie,staty są losowe,więc dużo to nie da ;)
W sumie niepotrzebny bajer,ale jak komuś to może ułatwić gre to jestem na tak

Powerman94 - 13-12-2007, 14:30

Staty są losowe, ale ogólnie chyba jest tak, że jak raz boss jest za szybki, to później też taki będzie