My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Znowu coś z czachami

Corso - 16-12-2007, 11:27
Temat postu: Znowu coś z czachami
Nie, nie, nie będę tu pisać że czachy są złe, fuj, i ble g:)

O co chodzi... Zablokowanie możliwości ataku czachy od 3 w górę (czyli jak walka z normalnymi - tylko 3 w górę i ochrona).

Dlaczego ?

1. Najpewniej znacząco zmniejszy ilość osób zbijających expa (s1, s2)
2. Missclicki - stojąc wczoraj pod eternią (7 lvl) trudno trafić w przeciwnika jak stały tam 3-4 czachy z lvl 14-15 g:|

Co do s3... cóż trzeba będzie znaleźć inny sposób na zbijanie expa g:P

Wilu - 16-12-2007, 11:31

No fakt wkurza mnie jak co wyjde przed miasto to wyższy lvl mnie atakuje na s2 i nie tylko.I jeszcze cos odemnie,powinni zniesc medal za najwieksza licze niesprawiedliwych zabójstw ,poniewaz dużo graczy tworzy postac tylko po to by zabic jak najwiecej graczy o nizszych lvlach by dostac medal;/
Pitazboras - 16-12-2007, 12:32

Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi w propozycji ;p

Według mnie pomysł dobry, spotkałem się z całkiem sporą ilością przekrętów bazujących na atakowaniu o wiele wyższych poziomów z czaszkami. I skończy się naciąganie nowych, niedoświadczonych i naiwnych graczy pod Eternią na walki.

Można by ewentualnie pomyśleć o ograniczeniu procentowym zamiast levelowego.

Wilu - 16-12-2007, 12:36

Pit zrozumiałem jestem na tak ,ale chciałem dodac taka mala propozycje od siebie.
Phantom - 16-12-2007, 12:42

Wogólę dobrze było by wprowadzić, że czacha nie może atakować mniejszych lvl-i, ale za to jest medal :/ żeby coś zrobić z czachami trzeba by było wycofać nagrodę za niesprawiedliwe ataki w ciągu (30dni), ponieważ nie wiem czym się szczycić jak posiada się taki medal, tym że nie umiesz pokonać równego sobie ? masz napady agresji i atakujesz jak leci ? to bo taka jest prawda, czachy są naprawdę irytujące i dobrze jakby coś z nimi zrobiono :)
Pitazboras - 16-12-2007, 12:55

Wilu_Tbg napisał/a:
I jeszcze cos odemnie,powinni zniesc medal za najwieksza licze niesprawiedliwych zabójstw

Marcin napisał/a:
trzeba by było wycofać nagrodę za niesprawiedliwe ataki w ciągu (30dni)

Ależ to już jest od daaaawna na TODO :wink:

Skupmy się może na propozycji Corso? ;p

Bart - 16-12-2007, 14:34

Jak najbardziej na tak. Koniec by było z zbijaniem expa.

Corso napisał/a:
Zablokowanie możliwości ataku czachy od 4 w górę

Ja bym nawet jeszcze mniej dał... Na low levelach każdy poziom to jest dużo. 10 pkt statystyk daje wtedy dużo. Na dodatek eq i te inne sprawy.
3 poziomy moim zdaniem będą max.

ADIHC1 - 16-12-2007, 15:24

A czemu nie ograniczyć tego do różnicy 3lv? Zresztą nie ważne. Pomysł ciekawy i
chyba od tej strony dawno nie poruszany. Do tego dodałbym, o czym już kilkukrotnie
wspominałem, blokadę dla czach, która znikałaby wraz ze zniknięciem (ew. zbiciem ich
przez kogoś) czaszek.

Zbawiciel99 - 16-12-2007, 17:14

Gram długo w my-fantasy podoba mi sie gra ale czachy naprawde wkurzają bo atakują słabszych nie marzna by było zrobic rzebywyszsze lvl nie mogły atakować słabszych ale jedeynie słabsze mogom atakować wyszsze lvl bądź ruwne sobie bo by było bardziej sprawiedliwe badź zrobić by czachowce nie mogły atakować tylko ich morzna atakować :-D :-D :-D :-D :-D :wink: :wink:
Sax - 17-12-2007, 17:16

1.pomysl nie ejst zly byc mzoe zmienjszylo by to naciaganie na walki wiekszych lvl
2.zmiejszylo by to oddawanie expa na s2,3
3.trezba uniceswtic te medale za te czachy.To ejst poprostu tolerowania chamstawa i noobostwa w MF

Corso - 17-12-2007, 17:22

Dobra zmieniłem na 3 jak tak chcecie ; >

Cytat:
Gram długo w my-fantasy podoba mi sie gra ale czachy naprawde wkurzają bo atakują słabszych nie marzna by było zrobic rzebywyszsze lvl nie mogły atakować słabszych ale jedeynie słabsze mogom atakować wyszsze lvl bądź ruwne sobie bo by było bardziej sprawiedliwe badź zrobić by czachowce nie mogły atakować tylko ich morzna atakować :-D :-D :-D :-D :-D :wink: :wink:

Poproś mikołaja o słownik ;)

I jeszcze coś - nie piszcie o żadnych medalach za czachy ! Jest na TODO więc co sie bulwersujecie ;D

JYN - 17-12-2007, 19:20

Sax napisał/a:
...2.zmiejszylo by to oddawanie expa na s2,3...

A gdzie zgubiłeś s1 ;p

Jak dla mnie pomysł bardzo dobry, bo na czachach z wyższymi lewelami zbija się ekspa (szczególnie s3. No na s2 i s1 też ale w mniejszym stopniu)
Był taki temat jak obniżanie poziomu i tam właśnie takiego czegoś brakowało ;]
Oczywiście na TAK.

Sax - 17-12-2007, 19:49

Mi sie wydawalo ze tlyko na tych 2 swiatach ale bw:P

Ciekawe czy ktos jeszcze pamieta jak to bylo legalne i wszyscy oddawlai sobie expa ale to jeszcze bylo przed 1 Upem:D i Cedvin byl na pierwszym miejscu rankingowym.

Wracajac do tematu jesli medale sa w liscie TODO to bbrawo i mozna pwoiedziec Goodbye leszczom

Zbawiciel99 - 17-12-2007, 21:30

Corso a co pasuje ci jak atakują cię wyższe lvl i tracisz expa za karzdym razem jak wyjdziesz przed zamek
ADIHC1 - 17-12-2007, 21:48

Zbawiciel99, chyba ci sie tematy pomyliły. Co to ma do rzeczy?

Przeczytałeś temat ze zrozumieniem? A to co napisałeś powyżej to
pytanie czy stwierdzenie? Czytać nie potrafisz, pisać nie potrafisz -
z jakiej strony dasz nam się jeszcze poznać?