|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Jak zmniejszyć różnice na tzw. Bogatszych/biedniejszych ;]
playcz - 17-12-2007, 08:01 Temat postu: Jak zmniejszyć różnice na tzw. Bogatszych/biedniejszych ;] Dlaczego tylko Ci co mają kase mogą se powiększać depozyt, uzupełniać ruchy, resetować staty....
Większość graczy na to zasługuje, ale jak to zrobić...
Proponuję, aby można było na targu dodać możliwość handlu do EQ, Mikstur, Przedmiotów i Gemów dodać Pk. MF.
Ktoś kto ma ich na fula, a powiedzmy brakuje mu kasy wystawia je na targ i inni się o nie licytują, w ten sposób Admin nie będzie do tyłu, bo te pk. będą normalnie wykupione, tylko że wejdą w obieg.
Vexiol - 17-12-2007, 08:09
Na NIE. Wiesz co by się wtedy działo MF'y by kupowali tylko te same osoby co kupują i by sprzedawali może by mieli kasę ale w grze a im by się to nie zwróciło w realnym życiu wydali by 10 zł na sms'a w grze by dostali 10 000 G ale w realu 0 zł by z tego mieli zysku. To już im by się opłacało wysłać tego sms'a ale samemu se doładować ruchy bo wiesz że to wykorzystasz i ty wysłałeś za swoje pieniądze tego sms'a. A tak to by było jak przekazywanie sobie złota tylko w tym przypadku MF'ów.
Phantom - 17-12-2007, 08:47
playcz napisał/a: | Dlaczego tylko Ci co mają kase mogą se powiększać depozyt, uzupełniać ruchy, resetować staty....
Większość graczy na to zasługuje, ale jak to zrobić... |
Ja miałem wielokrotnie MF-y na koncie i jakoś depozytu nie powiększyłem i co (chyba) żyje.
playcz napisał/a: | Proponuję, aby można było na targu dodać możliwość handlu do EQ, Mikstur, Przedmiotów i Gemów dodać Pk. MF. |
No tak i co jeszcze hmm..?
Pkt. MF to tylko dodatkowa opcja w grze stać cię kupujesz nie stać cię nie kupujesz-proste.
playcz napisał/a: | Dlaczego tylko Ci co mają kase mogą se powiększać depozyt, uzupełniać ruchy, resetować staty....
Większość graczy na to zasługuje, ale jak to zrobić... |
Dajmy wszystkim MF-y (najlepiej po 100 będziecie zadowoleni)
cochiloco - 17-12-2007, 10:09
powiekszanie depozytu, uzupelnianie ruchów i reset sa calkowicie dobrowolne i zaleza tylko od gracza
jesli nie stac cie na takie rzeczy to graj na fabułe i problem rozwiazany
JYN - 17-12-2007, 11:23
Regulamin napisał/a: | §2
Użytkownicy mogą wykupić punkty MF, dzięki którym dostępne są dodatkowe udogodnienia w grze.
Wykupienie punktów MF jest całkowicie dobrowolne i nie jest konieczne do prowadzenia i ukończenia gry. SMS'y można wysyłać tylko z własnego telefonu komórkowego. Użytkownicy, którzy wykupili punkty MF, oprócz możliwości skorzystania z wykupionych udogodnień, podlegają tym samym zasadom, jakie obowiązują pozostałych użytkowników. W przypadku zablokowania/usunięcia konta za złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu, niewykorzystane punkty MF nie podlegają zwrotowi. |
Ja to rozumiem tak jak to jest wyżej objaśnione.
Jakoś duużo osób gra bez MF-ów i nie ma problemu.
A poza tym jak Ci aż tak trzeba tych MF-ów to wydaj sobie 3,66 na jednego smska - zapisz się do turnieju - wygraj i będziesz miał MF-y na powiększenie depozytu i inne usługi.
Poza tym Ci co maja dużo MF-ów z reguły mają duużo kasy i wątpię żeby im się opłacało je sprzedawać za gold, bo mogą sami je zarobić właśnie za MF-y (oddając ruchy).
Czyli pomysł na NIE...
ADIHC1 - 17-12-2007, 13:52
Widzę, że JYN świetnie wytłumaczył sens MF i sposób ich zdobywania -
poprzez inwestycję w Turnieju. W ten sam sposób zarabiałem MF i mam
zamiar zarabiać dalej.
I nie pisz, że masz słabą postać itp, itd. Graj, poznawaj grę i prawa jakimi
się rządzi. Z czasem to zrozumiesz i będziesz w stanie zrobić dobrą postać.
W tym momencie skasuj postać i zaczynaj od nowa ; >
|
|