|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Kilka propozycji
Sosna - 21-12-2007, 20:52 Temat postu: Kilka propozycji 1. Sądzę, że powinno się dostawać mniej expa za pokonanie gracza, pvp jest bardzo opłacalne i za szybko nabija się poziom.
2. Można by wprowadzić ranking w zajmowanych przez graczy miejsc w Turniejach Miesiąca.
Np. za 1 miejsce 10, 2 miejsce 8 itd. Tyle, że np. dla High lvl należałoby wprowadzić pkt za 1 miejsce (bo tam często nawet 10 się osób nie zbierze), na koniec roku pierwsza trójka tego rankingu dostawałaby jakieś nagrody za całokształt.
3. Możliwe, że coś takiego już było ale można by dodać nowe typy mikstur (od wyższych lvl'i) dodające na określoną liczbę walk/ ruchów/minut dodatkowe punkty do jakiejść umiejętności np. szybkość, Uniki itp. (można by np. max 2-3 naraz używać), gra stałaby się bardziej barwna i ciekawa
Proszę oceniać, jestem gotowy na krytykę jak każdy, który się tu wypowiada
Phantom - 21-12-2007, 21:02
1. Czym większy poziom tym więcej dośw. tracimy/zyskujemy jest dobrze tak jak jest a dlaczego ?
Ty proponujesz to bo grasz na rank i nie chcesz za szybko wbijać lvl-u, ale dużo osób gra na lvl i przejście fabuły, także propozycja według mnie odpada.
2. Chcesz się załapać jeszcze na ten rok ?
Lepiej by było jakby zostały wprowadzone puchary za turniej. (pokazywane na profilu gracza) Ta propozycja była już kiedyś dlatego ją przypominam.
=Nie
3. Wzięte z gry "Gladiatus", a tego nie potrzebujemy jak nie masz nic do zaproponowania własnego to lepiej nie proponuj
=Nie
Sosna - 21-12-2007, 21:12
Przyznam Ci, że niestety we wszystkim się pomyliłeś Marcin
1. Nie gram na ranq:
http://s3.my-fantasy.net/...s_sort_dir=desc
Link do profilu ^
Zbyt walczeny nie jestem
Chodzi mi o to, że niektórzy wbijają lvl na pk'owaniu znacznie za szybko, chyba, że twoim zdaniem nabicie przez jednego gracza 14lvl w jeden wieczór (z ok 55- 69) to mało, w ten sposób gra staje się kiepska i zbyt prosta
2. Nie mówię o tym roku ale np. już o przyszłym (nie patrzysz zbytnio w przyszłość)
3. W Gadiatusa nie grałem (choć wiem co to), ale czy nie sądzisz, że mixy są za mało rozwinięte w MF, tu chodzi o rozwój gry a nie zostawaniu przy tym co jest (o to chodzi w tym temacie), a jeżeli wszystko będzie się rozwijać tak samo to dojdzie do tego że będzie mix życia Lv77
ADIHC1 - 21-12-2007, 21:19
Póki co wypowiem się tylko w kwestii pierwszego pomysłu.
Resztę dopiszę może później, bo nie mam czasu.
Najprawdopodobniej zostaną zmniejszone zyski i starty w walkach PvsP.
Phantom - 21-12-2007, 21:19
1. Dobrze może nie ty, ale jak ma być dobra propozycja to raczej korzystna dla wszystkich graczy prawda ?
2. Ale co będzie za rok to my tego nie wiemy może Tomi już całkiem skasuje MF
3. A skąd ja mogłem wiedzieć, że nie grasz ? ja grałem i wiem-dlatego powiedziałem, że zaciągnięta z tamtąd bo jest tam b.podobnie
Sosna - 21-12-2007, 21:42
Wypowiadając się że wzięte z Gladiatusa miałeś racje po części, gdyż w wielu grach to jest wykorzystywane ze sporym powodzeniem, to polepszy grę
Oczywiście szanuję twoje zdanie, choć nie wiem co widzisz złego w mixach i turniejach (w expie możesz się nie zgadzać, każdy ma swoją taktykę)
karbon38 - 22-12-2007, 15:49
moim zdaniem w walkach powinno się różnicować staty i wtedy było by lepiej bo niektórzy mają dużo gemów i na niskich lvl z wszystkimi wygrywają. To musi zależeć od rozdanych statów. I powinno się dostawać mniej exspa od graczy a więcej kasy im powinno wypadać. Jeśli skul wygra walkę z niższym lvl nie powinno mu wypadać nic a nie kasa bo wtedy dużo sie traci.
ADIHC1 - 22-12-2007, 15:59
karbon38 napisał/a: | niektórzy mają dużo gemów i na niskich lvl z wszystkimi wygrywają |
A skąd mają gemy? Kupili. Jest targ, więc można zarobić na gemy. Bez przekrętów
- wiem z własnego doświadczenia. Więc takie marudzenie nigdy do mnie nie będzie
docierać. Chcesz być dobry, poświęć czas na to i bądź cierpliwy. 'Nie od razu Rzym
zbudowali'
2. Pomysł ciekawy, ale czy realny (chodzi o nagrody).
3. Nie sądzę żeby to było możliwe. Przede wszystkim takie rzeczy nie mogłyby być
dostępne w sklepie. A więc ceny rynkowe takich miksów byłby by kosmiczne. Wg
mnie duża zmiana w systemie walk.
Sosna - 22-12-2007, 19:06
Te miksy można by potraktowac jak nowy przedmiot, który się aktywuje a po jakimś czasie znika, może to i jest zmiana ale czy tak spora, jak sam stwierdziłeś ceny tych mix'ów będą kosmiczne i niewiele osób sobie na nie będzie mogło pozwolić a jednak urozmaici to w jakiś sposób grę
ADIHC1 - 22-12-2007, 19:14
Cytat: | jak sam stwierdziłeś ceny tych mix'ów będą kosmiczne i niewiele osób sobie na nie będzie mogło pozwolić a jednak urozmaici to w jakiś sposób grę |
Wg mnie ceny takich mikstów byłby o wiele wyższe od cen Eliksirów. I tak
wiem, można na to wszystko zarobić, ale robi sie to coraz trudniejsze i coraz
bardziej czasochłonne. Na pewno będzie płacz, że 'zbieram baty, bo on miał te
mikstury, a mnie na to nie stać i jeszcze długo nie będzie'. To w pewnym sensie
może zmniejszyć liczbę walk między graczami jeszcze bardziej. A już teraz
przecież nie jest dobrze pod tym względem, prawda?
H4nteR - 22-12-2007, 19:16
1. Jak dostajesz za dużo expa na graczach to expij na Stworkach , mi tam to nie przeszkadza ,przynajmniej szybciej lv idą za graczy
2. Dosyć fajny pomysł
3. Najlepszy pomysł jak dla mnie z tych co wymieniłeś , ale jak widać nie ma szans
Sosna - 22-12-2007, 19:28
Wiem, że stworzyć takie nowe przedmioty, co w sporym stopniu wpływają na system gry jest trudne, no ale przecież Admini muszą coś robić aby się gra rozwijała, ogólnie oceniam ich pracę bardzo dobrze, nie robią tak szybko update jak np. Cipsoft ale w przeciwieństwie do niego takie upy są naprawdę fajne i naprawdę polepszające grę itp.
|
|