My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Najlepsi przyjaciele

Phantom - 22-12-2007, 13:16
Temat postu: Najlepsi przyjaciele
Zacznę od:
"TODO" Propozycje By Zyga* napisał/a:
• Podział listy przyjaciół na listy 'kumpli' i 'wrogów', gracze w sieci "idą" na góre listy.

Jest to zupełnie inna propozycja.

Mianowicie...
Dodać w profilu gracza "Najlepsi przyjaciele"
Listę najlepszych przyjaciół danego gracza mógłby zobaczyć każdy, klikając w nick przechodziło by się odrazu do profilu (przyjaciela danego gracza).
Wyglądało by to mniej-więcej tak:

Przyjaciół można by było usuwać, dodawać nowych lub nie mieć wcale.

Proszę o nie pisanie:
"Nie potrzebne po co?"
"Fajne jestem na tak"
Jeśli nie masz więcej nic do powiedzenia po prostu nie pisz, przeżyjemy.

Kactuzz - 22-12-2007, 13:32

Takie coś możesz przedstawić w prezentacji. Szkoda miejsca.
Zamiast tego można wrzucić coś znacznie lepszego czego w prezentacji raczej się dać nie da.

Hate - 22-12-2007, 13:33

suspect napisał/a:
Proszę o nie pisanie:
"Nie potrzebne po co?"

Niepotrzebne po co? xD

Hmmm... Nie wiem czy to ma sens. Jeśli sprawdzam gracza to po to by zobaczyć jego statystyki walk, profil czy logi. Na kiego grzyba mi znać jego przyjaciół? Jak będę chciał ich pobić to sam ich znajdę :D Nie róbmy z MF'a serwisu matrymonialnego dla ograniczonych, na miarę "fotki" czy "moja-generacja-gg". Suspect jak wszedłby Twój pomysł to prawie pewien jestem, że zaraz jakieś dziecko będzie chciało dać "komenciki za prezke od 1 do 10". Bo moim zdaniem to jest krok w tym kierunku.

Btw... pewnie połowa dzieci na 5 lvl dodałaby do top3 przyjaciół Funreal'a, Balumbę i Zahira :)

Wilu - 22-12-2007, 13:57

Moim zdaniem dobre ,ale fakt tak jak hate napisal ze dzieci na 5 lvl by sobie dodawaly ludzi ktorych kompletnie nie znaja , wiec mozna by do tego dodac ze ,zeby dodac kogos do przyjaciol to druga strona musi sie na to zgodzic
Pitazboras - 22-12-2007, 14:26

Nie wydaje mi się to potrzebne, główne argumenty podali już kactuzz i Hate:
* Kogo interesuje kto jest twoim przyjacielem? Więc jaki jest sens umieszczania tego w profilu? Chyba tylko po to, żeby się podlizać...
* Jeśli już tak bardzo chcesz się pochwalić przyjaciółmi, to możesz to napisać w prezentacji. Prezentacja ma to do siebie, że bez względu na długość zajmuje tyle samo miejsca na ekranie. A taka tabelka tylko zaśmiecałaby miejsce, które można wykorzystać na bardziej pożyteczne informacje (jakie? było co do tego kilka propozycji).

Bart - 22-12-2007, 15:20

Gra jak gra. Hate dobrze zauważył żebyśmy nie robili z mfo czegoś takiego jak fotka czy epuls. Tam można sobie wejść na kogoś profil i oglądać tych całych kumpli. Mało kogo interesuje kogo znasz i kim się szczycisz. 10 poziomek wstawi sobie funreala i co? Już jest najlepszy? Neo kids by tak robiły. Większość tych inteligentnych nie wstawiałaby swoich przyjaciół w to miejsce bo co to kogo obchodzi...Pomysł nie przypadł mi do gustu g:|
Sosna - 22-12-2007, 15:27

Pomysł zabiera miejsce w profilu, ale podrzucił mi jednak do głowy pewien pomysł.
Np. można by dodawać obok nicków w zakładce Przyjaciele znaczki, które by oznaczały kim dla nas jest ta osoba, wróg, przyjaciel, osoba, którą lepiej unikać, potencjalny nabywca (tak wiem, że to jest w tibii ale przecież nie wszystko co w tibii to złe) :twisted:

karbon38 - 22-12-2007, 15:40

nNajlepiej jak by było w zakładce profil, zmiany można było wpisać swoich 3 najleppszych kolegów ale za ich pozwoleniem bo każdy by mógł mieć najwyższy lvl na jakimś świecie a on by o tym nie wiedział
ADIHC1 - 22-12-2007, 15:50

NIe sądzę żeby to było potrzebne. Co to ma na celu? Koś sobie da IGL, Zahir
+ jeszcze ktoś na low lv do takich przyjaciół i każdy będzie widział - super.
Gdyby miało coś takie być, to przy dodawaniu kogoś do takich przyjaciół
leciałby link do takiej osoby czy się zgada i faktycznie jest przyjacielem.

Ale jak już pisałem nie sądzę żeby to był dobry pomysł. MF to nie serwis społecznościowy.

piteruss - 22-12-2007, 17:41

Co do dodawania sobie najlepszych graczy przez n00bków, wystarczyło by wprowadzić potwierdzenie dodania - czyli ktoś musiał by się zgodzić aby go dodano. Myślę że takie pomysły są ok, powinno się moim zdaniem wprowadzać do gry rozwiązania stosowane przez
graczy w prezentacjach.

JYN - 22-12-2007, 19:28

piteruss napisał/a:
... wystarczyło by wprowadzić potwierdzenie dodania - czyli ktoś musiał by się zgodzić aby go dodano...

Pomyślcie sobie ile by takich propozycji dostawał osoby na wysokim lewelu xD :arrow: pewnie bardzo, bardzo dużo.
Jeżeli by już to wprowadzić to powinna być możliwość dodania maks kilku osób (3-9). Koniecznie to potwierdzania i do tego możliwość zablokowania takich pytań :)

Pomysł ogólnie średnio mi się podoba, ale nie mam nie mam nic znaczącego przeciwko ;] jedynie to co wyżej napisałem.

MichuL - 22-12-2007, 20:46

jak pisał Adi, to nie jest portal społecznościowy, od takich rzeczy masz grono.pl, fotka.pl etc. są ważniejsze priorytety do zrobienia, a takie pierdoły możesz sobie w prezentacji napisać