|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - mapa świata - pozycja danego gracza
piteruss - 24-12-2007, 01:33 Temat postu: mapa świata - pozycja danego gracza 1 Jak wiadomo na mapie świata wyświetla się niebieskie kółko tak gdzie stoimy. Może by tak dodać jeszcze zielone kółko - czyli lokalizację członków naszej drużyny. Było by to przydatne gdy chcemy szybko sprawdzić co porabiają koledzy i czy stoją pod jakimś miastem. Gdyby kolega z teamu był w jakiejś lokacji, jego pozycja wyświetlała by się na wejściu do niej (w przypadku lokacji znajdujących się w mieście [oprócz karczmy] pozycja wyświetlała by się na mieście), natomiast gdyby był na fragmencie jeszcze nieodsłoniętej przez nas mapy, lub na innym kontynencie, pokazywała by się pod mapą jedynie informacja że "gracza xx nigdzie nie widać". Z tej funkcji nie można by było korzystać nie znajdując się na mapie świata.
2 Można by też było pozycję gracza na mapie wyświetlaną w profilu, zrobić linkiem, po kliknięciu na który wyświetlała by się nam mapa świata z zaznaczoną lokalizacją danego gracza.
MichuL - 24-12-2007, 02:09
propozycja 2 odpada - żeby kogoś upolować trzeba się natrudzić
a 1 propozycja jest całkiem dobra, nie trzeba nic zmieniać - tylko dodać
EeasT - 25-12-2007, 19:34
ja tez jestem za 1 propozycja Dobry pomysl piteruss,
Bart - 25-12-2007, 19:41
1. Pomysł nawet dobry . Myślę że wejdzie.
2. Czy tak trudno na mapce wiedzieć gdzie koleś jest? Ja tam mam całą mapkę obcykana . Jeśli ktoś nie to po prostu sprawdza na jakim polu a następnie na zakładkę Karawana i jakiego najbliżej miasta to pole jest. Wtedy wszystko wiadomo i można znaleźć taka osobę. Trzeba się (jeżeli z kimś chcesz walczy) ciut natrudzić .
NooB StaaT - 26-12-2007, 17:46 Temat postu: :P 1.tak
2.nie bez sensu:(
tazioo - 26-12-2007, 18:30
1. Oczywiście tak bardzo to ułatwi grę jak się jest w drużynie
Sosna - 26-12-2007, 20:45
1. Sądzę, że ten pomysł jest całkiem niezły choć może niespecjalnie konieczny.
2. Właściwie nie widzę różnicy czy patrzy się na koordy czy na (mniej dokładne) miejsce na mapce
Yondaime - 26-12-2007, 20:50
Jestem stanowczo za przyjęciem pierwszej propozycji. Jakaś tam innowacja względem mapy której rzadko kto używa, bo i po co. Rozumiem jednak, że jeśli dana osoba z mojej drużyny znajdowałaby się, dajmy na to, w podziemiach Devos, w jaskini Demona, to na mapie jej kropka znajdowałaby się na Devos?
Co do drugiej propozycji to jestem na nie. Swego rodzaju urokiem tej gry jest polowanie na gracza który biega sobie radośnie po mapie. Nie psujmy hunterom ich zabawy
Catwoman - 26-12-2007, 21:06
1. Bardzo dobry pomysł. Łatwiej będzie można wyczaić inne osoby z drużyny.
2. Nie ... wystarczą te informacje co są już zawarte w profilu.
Selene - 19-02-2008, 18:41
Choć nie walczę (stoję na mapie) drużynowo, również dostrzegam plus w propozycji pierwszej. Znacznie ułatwiłoby to orientację.
Co zaś tyczy się propozycji drugiej, mam mieszane uczucia. Zdaję sobie sprawę z ułatwienia poszukiwań gracza, lecz czy nie byłoby to zbytnie udogodnienie dla tych nieustannie "polujących"?
Pozdrawiam
Krushak - 19-02-2008, 23:24
1. Bardzo dobry pomysł
2. Nie za bardzo ...
|
|