My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Questy w logach

Real - 25-12-2007, 00:07
Temat postu: Questy w logach
Mam propzycje aby przy tym update pojawiło sie w logach graczy zakładka Qesty.Znajdowała by sie tam nazwa Qeusta zleceniodawca oraz czy Quest został ukonczony :)
piteruss - 25-12-2007, 00:08

po cóż to? Przecież wystarczy spojrzeć jakie bossy gracz pokonał, a o to chodzi głównie w questach 8)
ADIHC1 - 25-12-2007, 00:22

Przecież w MFO nie ma wielu questów. Nie wydaje mi sie, żeby to było konieczne..
Ashiro - 25-12-2007, 00:51

Hmmm... niby to fajny pomysł ale jak byś je nazwał??
Założę się, że nazwa mogłaby dawać choć ciut pomocy przy robieniu questu.
Mam mieszane uczucia więc nie wiem czy tak czy nie...

H4nteR - 25-12-2007, 08:49

Dla mnie to zbędne ... Masz bossy ? to wystarczy , po co komu patrzeć jakie Qeust"y Miał , jak większość bossy interesują . TO moja Opinia na temat pomysłu :twisted:
Pimpek35 - 25-12-2007, 09:15

Mi się wydaję, że chodzi gosciowi o to, aby zrobic te zakladke i moc spojrzec czy jest sie w trakcie robienia questa czy nie. Np pojdzie w miejsce questu, wyjdzie na dwor, kompa wylaczy, wraca i nie pamieta co zrobil i gdzie jest, wtedy ciach na zakladke i patrzy co musi zzrobic. ALe to i tak by nie przeszlo chyba ;P bo to jest zbedne. NIE
Bart - 25-12-2007, 09:52

Większość questów opiera się na tym że kończymy go walcząc z bossem (np. Król Liczów). Wtedy patrząc w logi gracza i klikając zakładkę bossy możemy zobaczyć jakie questy gracz przeszedł. Mało jest owych nie kończących się walką z bossem.
Sosna - 25-12-2007, 13:20

A ja sądzę, że chodzi mu oto, żeby mieć dodatkową pomoc w wykonywaniu qestów, wystarczałoby spojrzeć na Logi wyżeszego levela i masz :/
Artanis - 25-12-2007, 13:46

to byłby taki notatnik i opis questa którego mielibyśmy wykonać

ja jestem za bo czasami już zapominam co mam zrobić :)

EeasT - 25-12-2007, 19:32

Mojim zdaniem to fajny pomysl pokazywalo by to jakie qesty nie sa wykonane
a ktore są tak jestem Z-A :!:

JYN - 26-12-2007, 14:12

EeasT napisał/a:
Mojim zdaniem to fajny pomysl pokazywalo by to jakie qesty nie sa wykonane
a ktore są tak jestem Z-A :!:

Pomysł jest fajny bo nie było by już tylu pytań dotyczących fabuły (i na forum i na PW) a chodź by były, to by była prosta odpowiedź "zobacz sobie do questów" xD .
A z wyglądem hmm... to mogło by być coś w stylu "diabla 2 ;p" lub "sacred" tam jest to fajnie zrobione. Tylko żeby nie prowadzić za rączkę :) z umiarem te podpowiedzi.

Co prawda jak dla mnie questy nie były trudne (zawsze są nie oficjale fora, PW lub brat xD ) wiec pomysł taki sobie.

Dearod - 26-12-2007, 14:20

Moim zdaniem nie jest to potrzebne. Jak dotąd wszyscy sobie radzili, questy wykonywali sami lub z pomocą osób, które chciały pomóc. To mogłoby zbyt ułatwić rozgrywkę leniwym graczom, którzy tylko by korzystali z innych, a takich w MFO jest zdecydowana większość... Są w zakładkach bossy i to wystarcza, już wiadomo czy ukończone. Wszystko zostało już właściwie powiedziane. Ja jestem na NIE.
tazioo - 26-12-2007, 14:28

Jestem Za ponieważ może ktoś jest ciekawy czy koleś wykonał danego questa a może nawet w przyszłości zrobią więcej questów kto wiee :)
Dearod - 26-12-2007, 14:34

tazioo - czy ktoś wykonał questa to widać po pokonanych bossach, bo właśnie tym kończą się wszystkie questy. Właśnie dlatego jest to niepotrzebne. Bossy wystarczają w zupełności, jak już pisało wcześniej kilka osób...
Hate - 26-12-2007, 14:51

Gdyby nie ostr za post poniżej 5 słów to napisałbym "Głupota!".
Jak kilka razy wyżej pisze questy kończą się walką z Bossem, a to już w logach jest.
Co przez to rozumiesz dokładniej? Bo kocham tak rozwinięty opis tematu.
Chcesz zakładkę w logach "Questy", załóżmy że to miałoby przejść i jest sens dyskutować.
Co tam ma być? Np. "Kwiat Niezapominajki- wykonano" ?? A po co?
Co kogo obchodzi czy ktoś dostał item za oddanie np. tego kwiatu do karczmy? W niczym to nie pomoże! A w zakładce Bossy będzie lub nie, walka z Serafinem którego by kwiat dostać pokonać trzeba. A jak chcecie opis questa :arrow: Poradniki MFO lub uprzejmi gracze, to wystarczająca pomoc!
Temat do zamknięcia?:>