|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Speed i szczescie
Dionomites - 17-01-2008, 20:16 Temat postu: Speed i szczescie Otoz gdy walczymy z noobstatem i on pierwszy atakuje na pewno trafi bo czytalem gdzies ze pierwszy cios w grze zawsze trafia to polecimy na hita. To moja propozycja bylaby taka ze kiedy ktos ma wiecej szczescia niz taki noobstat i wiecej speeda to powinien pierwszy zaczynac atakowac. I jak walczylibysmy z normalnym graczem to jakbysmy mieli wiecej speeda to zebysmy my pierwsi zaczynali a nie on ktory ma mniej speeda . Co o tym sadzicie?
Mokka - 17-01-2008, 20:20
Chciałbym tak to dobra propozycja.
Co o tym myślą inni?
cochiloco - 17-01-2008, 20:22
teraz bardzo rzadko atakuja noobstaty pierwsze
gdyby zas to kto pierwszy atakuje zalezalo by od szczescia i szybkosci powrócila by era postaci które mialy 0 w hp wital i intel, a reszte w szczescie szybkosc i atak
teraz jest dobrze
Soft - 17-01-2008, 20:24
Jest kilka teorii kto zaczyna. Ja osobiście wierze, że mamy 50% na 1 atak
Bart - 17-01-2008, 20:27
Nigdy nie spotkałem się z przypadkiem gdzie noob-stat w raporcie z walki z innym graczem (nie noob-statem) atakował pierwszy. A tak jak powiedział kolega wyżej, nie wyobrażam sobie aby od szczęścia i szybkości zależało kto pierwszy atakuje.
Z noob-statami da się wygrywać. Trzeba tylko wiedzieć jak.
Oczywiście nie popieram tego pomysłu.
Phantom - 17-01-2008, 20:51
Dajmy na to żeby wprowadzić taką metodę;
-Pierwszy cios zadaje gracz, który posiada mniej siły (magicznej bądź fizycznej) (zawsze)
I już mamy zapewnione, że hiter nas nie zaatakuje pierwszy.
Nie mówię, że tym sposobem zawsze się wygra, ale jest większa szansa.
(Jak zauważymy hitera (używając opcji "Szukaj>>Gracza") najlepiej nie wychodzić przed miasto i być ostrożnym!
gdy natomiast napisze do nas czy chcemy walczyć ubrać się dobrze i wyłączyć inteligencją)
Kubi - 17-01-2008, 21:09
To jest super pomysł, pomysłowy z resztą.
Podoba mi się, Co wy na to?
ADIHC1 - 17-01-2008, 21:54
A jak tak naprawdę jest teraz? Jest to (kto pierwszy atakuje)
losowe czy dalej dba o to odpowiedni algorytm? Jeśli algorytm,
to zapewne nic nie zostanie zmienione.
@down
Pytanie zadałem i raczej liczę na odpowiedź z pewnego źródła (np. Tomi).
A skoro nie wiesz, to po co się wypowiadasz? Tak bardzo na tych cyferkach
pod avatarem Ci zależy? Chyba faktycznie trzeba zliczanie wyłączyć..
Kubi - 17-01-2008, 21:58
Kto pierwszy atakuje? A nie jest tak, że kto ma więcej szybkości??
llludek - 17-01-2008, 22:16
podobno tylko admin wie od czego zależy pierwszy atak i szczerze mówiąc rzeczywiście nie widziałem nigdy żeby 1 atak chybił, a żaden noobstat...przynajmniej taki, który daje w HP i w atak nie atakuje pierwszy z tego co wiem. mi się wydaje, że pierwszy atakuje ten, kto ma mniejszą róznice w statach tzn np. jeśli ktoś ma powiedzmy 100 szczęścia i 200 szybkości, a drugi ma 150 szczęścia i 150 szybkości, to ten drugi atakuje...oczywiście wszsytkie statystyki się liczą...
Phantom - 17-01-2008, 22:30
Kubi napisał/a: | To jest super pomysł, pomysłowy z resztą.
Podoba mi się, Co wy na to? |
No to super git, bomba, extra, cool
"Podoba mi się, Co wy na to?"
-Co wy na to ? - przecież dałem przykład, to chyba normalne, że ktoś z sensem go skomentuje.
"Podoba mi się"
-No to super git, bomba, extra, cool
Szkoda, że tak mało masz do powiedzenia.
ADIHC1 napisał/a: | Tak bardzo na tych cyferkach
pod avatarem Ci zależy? Chyba faktycznie trzeba zliczanie wyłączyć.. |
Nie faktycznie tylko koniecznie.
(widać nie ma czasu, ale spokojnie będzie wyłączone)
llludek napisał/a: | podobno tylko admin wie od czego zależy pierwszy atak i szczerze mówiąc rzeczywiście nie widziałem nigdy żeby 1 atak chybił, a żaden noobstat...przynajmniej taki, który daje w HP i w atak nie atakuje pierwszy z tego co wiem. mi się wydaje, że pierwszy atakuje ten, kto ma mniejszą róznice w statach tzn np. jeśli ktoś ma powiedzmy 100 szczęścia i 200 szybkości, a drugi ma 150 szczęścia i 150 szybkości, to ten drugi atakuje...oczywiście wszsytkie statystyki się liczą... |
Dużo było wersji na ten temat. Zawsze kierowałem się tą myślą;
"gracz, który posiada mniej siły atakuje pierwszy"
niestety jest błędna, nawet nie wiem czy sam administrator to wie ;P(może to tajemnica)
Kubi - 17-01-2008, 22:32
Nie wiem co Ci się dzieje Suspect, ale strasznie się wymądrzasz, a poza tym to za dużo sobie pozwalasz, nie musisz mnie tak krytykować, żałosne.
ADIHC1 - 17-01-2008, 22:57
Lepiej, żebym więcej nie widział tutaj posta żadnego z was, bo polecą prezenty za offtop.
JYN - 18-01-2008, 01:14
Jeśli chodzi o decydowanie szybkości i szczęścia w pierwszym ataku to odpada i wiadomo dla czego.
Co mi natomiast się spodobało to:
Marcin napisał/a: | -Pierwszy cios zadaje gracz, który posiada mniej siły (magicznej bądź fizycznej) (zawsze) |
Według mnie dobry pomysł. Wiele osób zastanawiała się od czego to zależy, ale chyba nikt do końca nie wie na 100%, no sądzę że Adminów wiedzą :]
A rozwijając myśl Marcina można by było to zrobić w ten sposób. Załóżmy że gracz A ma 100 siły, a gracz B 10 siły w takim wypadku gracz B zaatakuje z pierwszy w 99%. Natomiast gdy różnica siły będzie mniejsza tym mniejszą szanse na pierwszy atak będzie miał gracza B i tak aż powiedzmy do różnicy 10-20siły w tedy prawdopodobieństwo ataku było równe 50/50.
Może troszkę zakręciłem ale niektórzy zrozumią co miałem na myśli.
Ogólnie pomysł pomysł Dionomites na nie, a Marcina jak najbardziej na TAK
@down
a to to co ;p
Załóżmy że gracz A ma 100 siły, a gracz B 10 siły w takim wypadku gracz B zaatakuje z pierwszy w 99% czyli 1/99
Unkind - 18-01-2008, 06:50
no to było by mądre ale się opiera na ty że i tak każdy ma taką samą szanse. Daj mi przykład na większą szanse procentową (nie 50%) bo mi sie wydaje że zawsze by było 50%/50%.
|
|