|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - pojedynki
fritz - 22-01-2008, 16:14 Temat postu: pojedynki proponuje usprawnic system pojedynkow wprowadzajac blokade na wbicie lvl przed pojedynkiem....
kieruje sie impulsem bo zostalem oszukany przez nooba ktory 2 min przed pojem wbil lvl dal 10 w witke i stracilem 400 ranku...
Phantom - 22-01-2008, 19:01
Myślę, że lepszym usprawnieniem byłby zapis ustawień przy przyjęciu pojedynku ...
już tłumaczę...
Gracz A - 100 lvl wojownik
Gracz B - 101 lvl wojownik
[Godzina: 13:00]
Gracz B wysyła wiadomość do gracza A z treścią zapytania się o walkę przez pojedynek na daną godzinę.
Gracz A myśląc, że to tylko 1 lvl różnicy a i tak jest anty-wojem zgadza się i wysyła wiadomość do gracza B z treścią zapytania się na którą godzinę ma wysłać pojedynek.
Gracz B wybiera godzinę 20:00 (tego samego dnia)
Gracz A wysyła pojedynek (nie ważne o co) i czeka na przyjęcie pojedynku przez rywala (gracza B)
[Godzina 14:30]
Gracz B przyjmuje pojedynek!
W tym momencie następuje zapis ustawień statystyk i lvl'u ... konkretnie ?
-Nie ważne byłoby czy gracz zrobił rest statystyk czy wbił lvl ponieważ zostało to zapisany przy przyjęciu pojedynku i z takim zapisem odbędzie się walka.
W takim razie nie będę mógł już nic zmienić ?
-Nie!
Możliwa będzie:
√ Zmiana ustawień inteligencji
√ Zmiana ekwipunku
√ Zmiana gemów
{Nie zrozumiałem do końca! możesz jaśniej ?}
Tym sposobem unikniemy sytuacji gdy:
-Jesteśmy wysoko w rankingu + anty-wojem i dojdzie do takiej sytuacji, że wojownik chcę z nami walczyć w pojedynku i
pod koniec (zaczynającego się pojedynku) robi reset statystyk na maga = przegrana + utrata dużej ilości pkt. rankingowych.
Ogólnie:
-W takich jakich ustawieniach przyjmiemy pojedynek (biorąc pod uwagę tylko bierzące statystyki i lvl!) to w takich go odbywamy.
@Edit
Nie widziałem tej propozycji i także zgadzam się, że lepszym rozwiązaniem byłby pomysł Kactuzza. Ładnie i przejrzyście pokazane
JYN - 23-01-2008, 00:12
Eh Marcin ładnie zakręciłeś ;p musiałem to 2 razy przeczytać żeby załapać o co Ci chodziło.
Zerknijcie na ten temat tu jest to o wiele lepiej rozwiązanie ;] i powinno to jak najszybciej wejść do gry ;]
Kubi - 23-01-2008, 19:03
O tak JYN tam jest dużo lepsze rozwiązanie.
Nie chce być niegrzeczny, ale to jest noobskie i dziwne.(chodzi o propozycje tematową)
Moim zdaniem lepszy pomysł jest kactuza.
mnietuniema - 23-01-2008, 22:09
nie przyjmuj pojedynków które mają się odbyć za kilka(naście) godzin, no i zawsze sprawdzaj ile expa ma druga strona - ile do lvla brakuje
bo lvl to jedno, a zakupy na targu to jeszcze coś innego
i skąd ta pewność że bez tych 10 witalności byś wygrał? chciałeś tego drugiego wkręcić?
Sax - 23-01-2008, 22:11
rada jest jedna nie przyjmuje sie pojedynkow z wypzredzneiem o kilka godzi ntak jak to napsial mnietuniema a jak sie boisz tego t owogole nie przyjmuj pojedynków i sparwa zalatwiona a wy mysllcie ze admini nie maja czegos i nnego na glwoie tylk ojak t uwam doagdzac
fritz - 23-01-2008, 23:28
1. przyjalem pojedynek 3 min przed walka i on wbil szybko lvl...
2. wiem ze bym wygral bo na rownym go jechalem bo zabieralem mu ponad polowe
3. zgadzam sie z tym ze pomysl kactuzza jest lepszy i wlasnie o cos takiego mi chodzilo.
mam nadzieje ze jak najszybciej zostanie to wprowadzone
temat jest do zamkniecia
Franco18 - 06-02-2008, 11:54
Propozycja Marcina jest zdecydowanie realniejsza i lepsza, a poza tym pojedynki przyjmuj przed samą walką dosłownie na minutę przed i nie pisz że w 3 min wbił lvl musiało mu malutko brakować
|
|