|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Propozycja na multi
Singami - 22-01-2008, 18:38 Temat postu: Propozycja na multi Propozycje:
1. Przy logowaniu się gra sprawdza IP, i jeżeli już jesteśmy zalogowani z kompa to pisze "Ktoś już jest zalogowany z tego IP"
2. Gdy wchodzimy na konto wybieramy jedną z postaci którą na nim utworzyliśmy (max. 3). Pomiędzy nimi nie może zajść do walki, nie mogą się licytować i być razem w teamie. Wyeliminuje to tych, którzy grają dwoma kontami tylko dla przyjemności.
ADIHC1 - 22-01-2008, 20:38
Kozak napisał/a: | Przy logowaniu się gra sprawdza IP, i jeżeli już jesteśmy zalogowani z kompa to pisze "Ktoś już jest zalogowany z tego IP" |
I co dalej, na samej informacji się kończy, czy rejestracja będzie niemożliwa?
Kozak napisał/a: | Gdy wchodzimy na konto wybieramy jedną z postaci którą na nim utworzyliśmy (max. 3) |
A co z kafejkami czy pracowniami informatycznymi w szkołach? A sieciami
osiedlowymi? Nie tędy droga.
Trzeba wydłużyć czas rejestracji nowych kont (już wcześniej pisałem o tym) -
to wystarczająco zniechęci do tworzenia multi. Plus kilka poprawek w panelu,
żeby łatwiej wyłapywać odpowiednie powiązania, kiedy jest ich naprawdę dużo
(czyt. ułatwienie znajdowania multi i ich banowania).
Kubi - 23-01-2008, 19:05
Tak, Adhic ma rację, swoją drogą pomysł jest kiepski.
Najlepiej żeby GM wykrywali multi, ja nie mam ale bywa żę gram w różnych miejscach.
Lepiej jakby, gracz w profllu po założeniu postaci, mieć coś w stylu:
Blokada zakładania konta, oczywiście jeśli chodzi o 1 sw, a w teamie można chyba stać jeśli chodzi o świat 3.
Sax - 23-01-2008, 22:15
a ja sie zapytam dlaczego multi jest karalne w MFie ??? Bo jeszcze nikt sensownie nie odpwoiedzial m ina to pytanie.Ja mam barta i keidys gral ze mna na s1 bo chcial byc lepszy ode mnie.Nie mielsimy zadnych powiazna tylko czasmi walczylismy o nic poju.Zadnych korzysci z tego nie mielismy wiec dlaczego jak by Gm zobczyl to bysm ydostali bana.NIEROZUMEIM TEGO niech mi to ktos wytlumaczy !!
cochiloco - 24-01-2008, 09:59 Temat postu: Re: Propozycja na multi
Kozak napisał/a: | 1. Przy logowaniu się gra sprawdza IP, i jeżeli już jesteśmy zalogowani z kompa to pisze "Ktoś już jest zalogowany z tego IP" |
Ten pomysł jest troche skrzywiony co z osobami które graja w sieci osiedlowej i kozystaja z serwera proxy ?? wtedy jedna osoba z sieci mogla byc tylko online
Kozak napisał/a: | 2. Gdy wchodzimy na konto wybieramy jedną z postaci którą na nim utworzyliśmy (max. 3). Pomiędzy nimi nie może zajść do walki, nie mogą się licytować i być razem w teamie. Wyeliminuje to tych, którzy grają dwoma kontami tylko dla przyjemności. |
Ten pomysł juz był kilka razy ale nie przeszedl.
Ja jestem za wprowadzeniem jego w zycie ale nie mam nic do gadki.
Wyeliminowalo by to osoby które maja multi bo chca grac wojem i magiem jednoczesnie na jednym swiecie.
ADIHC1 zle zrozumiales Kozaka chodzi o cos takiego jak w Diablo jest konto a na nim kilka postaci ktorymi można grac. Teraz do jednego konta mf przypisana jest jedna postac. (chyba ze ja cos zle zrozumialem)
ADIHC1 - 24-01-2008, 13:56
cOcHiLoCo napisał/a: | ADIHC1 zle zrozumiales Kozaka chodzi o cos takiego jak w Diablo jest konto a na nim kilka postaci ktorymi można grac. Teraz do jednego konta mf przypisana jest jedna postac. (chyba ze ja cos zle zrozumialem) |
No spoko, ale po co komuś kilka postaci na jednym Świecie? Jeżeli ktoś chce mieć
więcej postaci (mag i wój - jak wspomniałeś), to ma od tego osobne Światy (1 i 2)
lub Świat 3. Także takie coś sprawdziłoby się tylko na ostatnim serwerze. Albo dalej
czegoś nie rozumie ; P
Franco18 - 06-02-2008, 11:53
Fajne, na prawdę przydatne, ale co z sieciami osiedlowymi, tam każdy ma to samo IP i co wtedy tylko jedna najszybsza osoba będzie mogła grać ?
|
|