My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Email

Bart - 24-01-2008, 20:15
Temat postu: Email
Na pomysł wpadłem po tej wypowiedzi ADI'ego:

Cytat:

A ja jednak codziennie dostaję po kilka zgłoszeń, że ktoś "ukradł" mi konto, bo "w moich
logach coś-tam" - czy to nie jest chore? Oczywiście zmyślony mail i płacz, bo sam nie może
sobie odzyskać konta. A ostatnio też problemy z mailami na wp.pl - nic z MF nie dochodzi..

Otóż.
Nie wiem czy byłoby to możliwe ale aby wprowadzić że przy rejestracji podanie prawdziwego istniejącego emaila byłoby konieczne.

Na email wysyłany byłby link do aktywacji konta lub wymyślone przez system hasło.

• Złodziejom kont czasami się zdarza że tak pokombinują aż w końcu udaje im się odgadnąć hasło do innej postaci. Gdyby hasła były wymyślane przez system i składały się losowo z liczb i liter niemożliwa byłaby tego typu kradzież postaci

• Oprócz tego wiele osób zakłada konta wpisując email nieistniejący gdyż w MFO, email służy tylko do jego kasacji. Pomysł zlikwidowałby sytuacje jakie napisał ADI. Dają zmyślony mail po czym płaczą do GM'a aby im go zmienił itp. bo sami nie mogą.

Można powiedzieć też że pomysł zaczerpnąłem z gry Tibia. Tam podobnie jest podczas rejestrowania konta.

Phantom - 24-01-2008, 20:26

Bart'eK napisał/a:
e wiem czy byłoby to możliwe ale aby wprowadzić że przy rejestracji podanie prawdziwego istniejącego emaila byłoby konieczne.

Przecież ja to napisałem TU

Bart'eK napisał/a:
• Złodziejom kont czasami się zdarza że tak pokombinują aż w końcu udaje im się odgadnąć hasło do innej postaci. Gdyby hasła były wymyślane przez system i składały się losowo z liczb i liter niemożliwa byłaby tego typu kradzież postaci

Wątpię by oni kombinowali, przeważnie jest to fart (tak jak pisałem, że ktoś posiada takie same hasło jak nick).

Tak wogólę wszystko co piszesz tyczy się TEGO tematu ... kradzieże kont, etc.
Zakładanie tematu było niepotrzebne mogłeś to napisać w tamtym.

Crypton - 24-01-2008, 20:37

Admin wspominał kiedyś, że z przyczyn
technicznych nie zostało to wprowadzone
od razu.

ADIHC1 - 24-01-2008, 20:47

Już o tym pisałem wielokrotnie. I dalej nie wierzę, że mail z potwierdzeniem rejestracji
nie dojdzie (choćby miał wylądować w folderze ze spamem). Skoro linki do potwierdzenia
kasowania postaci dochodzą, to i potwierdzenie rejestracji dojdzie.

Trzeba będzie o tym podyskutować w odpowiednim momencie, np. z Tomim, bo Jacka
chyba nigdy nie ujrzymy tu na oczy. A szkoda, bo to nie wygląda najlepiej, jakby mu w
ogóle nie zależało na grze..

A póki co zamykam, bo kolejny temat traktujący o tym samym nie jest nam potrzebny.

Byłem szybszy. :) /Crypton