My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Rozwiązanie problemu z targiem

Lolo - 07-02-2008, 09:24
Temat postu: Rozwiązanie problemu z targiem
Nie będę się rozpisywał, napiszę tylko o co mi chodzi. Więc, jak wiadomo na targu wciąż są przekręty i ludzie wciąż są karani, wpadłem na pomysł, jak coś takiego zlikwidować lub chociaż w większym stopniu zmniejszyć.
Chodzi mi to, aby na targu nie było widać kto sprzedaje dany przedmiot, ani kto zalicytował, widoczny byłby tylko czas, który pozostał do końca aukcji. Jeśli zostałbyś przelicytowany, wówczas dostawałbyś PW z wiad. o tym, że zostałeś przelicytowany i link do aukcji. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić jak mają się jego aukcje, klika twoje aukcje i wie, jaka jest cena, ale nie wie kto ile dał... Wiadomo, że będą recydywiści, którzy dalej będą przelewać kase za pomocą targu, patrząc na godziny, które pozostały do końca, lecz jeśli danych przedmiotów będzie kilka, nie ma raczej możliwości, żeby zalicytować odpowiednią aukcję.

To tyla. Komentujcie.

JYN - 07-02-2008, 10:24
Temat postu: Re: Rozwiązanie problemu z targiem
Pomysł taki sobie ale lepsze rozwiązanie jest już na TODO:
TODO napisał/a:
• Limity licytacji - można się licytować do "upadłego", ale sprzedający nie dostanie całej kwoty.*

To wydaje się znacznie lepszym rozwiązaniem.

A co do tego:
Lolo napisał/a:
... lecz jeśli danych przedmiotów będzie kilka, nie ma raczej możliwości, żeby zalicytować odpowiednią aukcję.

chodź by było 100 takich samych przedmiotów w jednej minucie a ktoś będzie chciał zalicytować odpowiedni przedmiot to wystarczy żeby miał link do obserwowanych od sprzedającego i w takim wypadku nie ma możliwości źle zalicytować.

ADIHC1 - 07-02-2008, 12:27

Lolo napisał/a:
Chodzi mi to, aby na targu nie było widać kto sprzedaje dany przedmiot

To może być częściowym rozwiązaniem problemu. Choć jeśli ktoś komuś będzie chciał
coś kupić, to zrobi to opierając się o godzinę końca aukcji, a nie nick i na jedno wyjdzie
- przekaże złoto osobie, której chce przekazać. A potem tłumaczenia, że przecież "ja go
nie znam" nabiorą na sile.

Propozycja z TODO jest dobra, kwestia odpowiedniego balansu - a to wymaga czasu.
A kiedy Administracja zamierza się wziąć za realizacje tego pomysłu? Pewnie sami
tego nie wiedzą..

Lolo - 07-02-2008, 14:28

ADIHC1 napisał/a:
Propozycja z TODO jest dobra, kwestia odpowiedniego balansu - a to wymaga czasu.
A kiedy Administracja zamierza się wziąć za realizacje tego pomysłu? Pewnie sami
tego nie wiedzą..

No właśnie, nie wiedzą... Więc zanim to zrobią, mogliby wprowadzić coś takiego "na teraz" co by na pewno trochę obniżyło przekręty za pomocą targu