My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Walki z NPC

zzibi2 - 08-02-2008, 16:38
Temat postu: Walki z NPC
Walki z NPC.
Może by tak zrobić "wirtualnych graczy? Nie ma za bardzo z kim walczyć..
Stworzyłoby sie kilku botów z którymi można by powalczyć o jakiś zakład powiedzmy:
- my stawiamy 500k i kto wygra zgarnia 20% przeciwnika a rasza się rozpływa (zmniejszymy podaż pieniądza)
Takie ludki byłyby gdzies sobie w kilku miejscach i nigdy nie wiadomo z kim by sie walczyło ale o podobnym lv :)
Coś jak arena w Folhlord tylko losowo (przeciwnicy z losowymi statami i eq.. :) ) :)

Kubi - 08-02-2008, 18:16

Świetny pomysł...sensowny i się podoba :-) .
Jestem Za i te losowe staty i eq np. jak masz 70 lvl to walczysz z 71 spoko pomysł.
Zaproponujcie takie miejsca, np. Las Cieni, Rynek,Polana Kaktusów.
Tego może być różności. Proponuję z 15 takich npc wystarczy.
A Jak się wszystkie pokona to dostajesz np. Nagrodę;d.I później normalnie albo znów.

Gajos - 08-02-2008, 18:18

zzibi2, no i to jest extra pomysł. Mnie sie bardzo podoba. Ciekawi mnie co na to inni, a szczególnie admin :-P
Crypton - 08-02-2008, 18:59

Nieuniknione byłyby limity dzienne na takie walki.
HeaD - 08-02-2008, 20:18

Pomysł znakomity.
Musiałyby byc blokady na takie walki to też prawda. No i najlepiej by bło, żebny walki z tymi NPC odbywały się tak jak z bossami, manualnie...

Kubi - 08-02-2008, 21:35

Właśnie nie!!! Te npc mają być jak zwykli gracze, a nie jak bossy!
KokSiK - 08-02-2008, 22:05

No właśnie ;]

Manualnie to byś prawie wszystko wygrywał, no chyba że noob stat i byś na hita padł.

HeaD - 09-02-2008, 11:20

Ale walka manualna tyle, że limit mixów itp. tez jest...;p
I przeciwnik też je ma.
To by było wtedy dobre...

Sam byś mógł decydować i srpawdzać jak najlepiej ustawić inteligencje...;p

Wilu - 09-02-2008, 13:03

Pomysł dobry myślę ze dobrą lokalizacją są karczmy ponieważ żaden nieprzewidywany gość nas nie złapie. Myślę ze dwie walki na dzień to odpowiedni limit ,można zrobic wybór czy chcemy walczyc z magiem czy z wojem.Co do korzysci takich jak złoto poiwnno byc tak ze czym większy lvl tym więcej można postawic.Myślę za wygrana walke powinno sie dostawac standardowo rank tak jak za lvl czyli 20 pkt rankingowych.I te walki mogły by nam sie zaliczać do profilu.To wszystko z mojej strony.
KokSiK - 09-02-2008, 13:48

Wilu_Tbg napisał/a:
Myślę za wygrana walke powinno sie dostawac standardowo rank tak jak za lvl czyli 20 pkt rankingowych.I te walki mogły by nam sie zaliczać do profilu.

a może jaki masz lvl tyle rank zyskasz za tą walkę ??

klompa13 - 09-02-2008, 22:52

moze w kazdym miescie po 3npc ? i kazdy z nich bylby inny :p oczywiscie walka taka jak z graczem ! to mi sie podoba poniewaz na wyzszych lvl po 50 nie ma z kim walczyc .. a jak jest to polowa to noobstaty wiec mnie sie tam ten pomysl bardzo podoba in p ograniczenie byloby takie ze mozna walczyc z jednem npc max 2-3razy na dobe ;]
Phantom - 10-02-2008, 01:17

zzibi2 napisał/a:
Walki z NPC.
Może by tak zrobić "wirtualnych graczy? Nie ma za bardzo z kim walczyć..
Stworzyłoby sie kilku botów z którymi można by powalczyć o jakiś zakład powiedzmy:
- my stawiamy 500k i kto wygra zgarnia 20% przeciwnika a rasza się rozpływa (zmniejszymy podaż pieniądza)
Takie ludki byłyby gdzies sobie w kilku miejscach i nigdy nie wiadomo z kim by sie walczyło ale o podobnym lv :)
Coś jak arena w Folhlord tylko losowo (przeciwnicy z losowymi statami i eq.. :) ) :)

Kolejne atrakcje w grze ?
Nie mam nic przeciwko :)
Podobają mi się przemyślane, mądre, pożyteczne dla wszystkich pomysły g;)

Shark - 10-02-2008, 09:32

zzibi2 napisał/a:

Czyli,że trzeba być cały czas na hybryde?
Bo jak np.wyjdę ubrany na maga,a mi tu woj wyskoczy?
A co z graczami,którzy są anty?Oni by się nie bawili,a to jest nie fair.
Sam pomysł jest niezły,tylko wymaga kilku udoskonaleń :P

Wilu - 10-02-2008, 10:36

klompa13 napisał/a:
moze w kazdym miescie po 3npc ? i kazdy z nich bylby inny :p oczywiscie walka taka jak z graczem ! to mi sie podoba poniewaz na wyzszych lvl po 50 nie ma z kim walczyc .. a jak jest to polowa to noobstaty wiec mnie sie tam ten pomysl bardzo podoba in p ograniczenie byloby takie ze mozna walczyc z jednem npc max 2-3razy na dobe ;]
to znaczy jaki by był przelicznik?? moim zdaniem 20 pkt rank to odpowiednia ilosc dla każdego bo niby dlaczego wieksze lvle mają dostawac więcej od mniejszych??.Bo co za dużo to nie zdrowo bo chyba nie myslisz ze za taka walke np.150lvl + dostawal by po kilka set ranku za wygrana walke??
Bronkz - 10-02-2008, 10:38

Ja już i tak nie gram w ten shit ale skomentuje g;)
Good pomysł, sam gram w grę w której są NPC i jest
to bardzo fajne ;] oczywiście z blokadą dzienną bo to
przesada ... już widzę ten tłok g:((
Ogólnie pomysł good g:>