My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Jakże ważna zmiana

Singami - 05-03-2008, 17:06
Temat postu: Jakże ważna zmiana
Nigdy nie mieliście tak, że chcecie kupić lepsze EQ na targu, i musicie się przełączać ciągle Ekwipunek-Targ-Ekwipunek-Targ... Mam rozwiązanie! Guzik "Pokaż ekwipunek lepszy od mojego", który pokaże wszystkie przedmioty które mają lepszy poziom od używanych w tej chwili... Wiem że na wyższych levelach jest EQ na magów/na wojów, ale to nie jest chyba aż taki problem.
Lag - 05-03-2008, 17:14

Nie lepiej po prostu wpisać w targu min. level przedmiotu wyższy niż max. lv przedmiotu u ciebie ? myśle że byłby ten sam efekt
Anonymous - 05-03-2008, 17:16

Ja bym jeszcze dodał opcję: "Nie pokazuj EQ, które posiadam"
Singami - 05-03-2008, 17:18

Lag, ale jak masz np. hełm na 12 level i zbroję na 19 level? To co wpiszesz?
JYN - 05-03-2008, 17:28

jak dla mnie średnio przydatna rzecz chodź w niczym by mi nie przeszkadzało wprowadzenie jej ;]
Ogólnie jak szuka sie eq to dajesz uzbrojenie -> wybierasz interesującą cię kategorię (hełmy, zbroje itd.) kolejno wpisujesz lewel i wyszukujesz to czego nie masz.

Poza tym jak sobie odpalisz 2 karty jedną z targiem a drugą z ekwipunkiem to nie jest aż tak dużo klikania :)

A i tak jak ja szukam jakiegoś eq to zawsze sprawdzam na jakimś forum bo tam mam całe eq i szukam tego co jest najlepsze na dany lewel.

Lag - 05-03-2008, 17:59

Kozak napisał/a:
Lag, ale jak masz np. hełm na 12 level i zbroję na 19 level? To co wpiszesz?

eee... Może ustawie od 20 poziomu ?

Pimpek35 - 05-03-2008, 18:59

Nie po to zmiany odnosnie wyboru uzbrojenia na targu i wpisywania poziomu zostaly wprowadzone, zeby teraz owe zmieniac tzw "udoskonalac xD ". Jak ktos chce cos sprawdzic to chyba mozna to takze zrobic Na Portalu MFO. Jesli szukasz ciagle to wiadomo, ze sie naklikasz. Jak kto lubi i czego potrzebuje :)
koshiba - 05-03-2008, 19:09

A wg mnie to znakomity pomysł. I co z tego, że na portalu jest eq?? Tak samo długo to trwa i musisz też zmieniać hełmy, zbroje, buty....
1000 - 05-03-2008, 22:59

pomysł nawet dobry ale mam wrażenie że średnio przydatny w końcu każdy pamięta mniej więcej co ma w plecaku i jak szuka eq to (przynajmniej ja) wpisuje częśc nazwy lub cala w wyszukiwarce i patrzy co mi wyskoczy a potem wybiera to co potrzebne :) no ale ten przycisk by to raczej ulatwił :583:
Bart - 06-03-2008, 08:25

Moim zdaniem niepotrzebne, ale mogłoby być wprowadzone. Jest portal, poradniki i fora do gry. My też czasami powinniśmy się pofatygować. Chociaż to i tak nieduża fatyga...
zzibi2 - 07-03-2008, 07:54

Od tego masz opcje szukaj, ustawiasz wyszukanie ekw, dajesz jaki przedmiotów od jakiego poziomu do tego masz pole posiadasz.
Wszystko jest..

Shark - 07-03-2008, 15:56

Ogólnie jestem na NIE,wystarczy:
TARG :arrow: SZUKAJ :arrow: EQ :arrow: NP.HEŁM :arrow: wpisujesz od ktorego lvl

[GM] MapY napisał/a:

To znacznie lepsze rozwiązanie ;)

Singami - 07-03-2008, 19:27

Ludzie... albo nie czytacie poprzednich postów, albo wypisujecie bzdury... Shark, ta opcja jest po to żeby a) nie trzeba było przeglądać każdego typu EQ osobno b) by nie trzeba było ciągle przełączać targ, ekwipunek, targ... zapamiętałbyś na którym levelu masz każde EQ?

Shark napisał/a:
[GM] MapY napisał/a:

To znacznie lepsze rozwiązanie ;)

Aha, czyli pokaże wszytko, oprócz tego co nie mamy? Czyli gdy mamy EQ na np. 42, to pokaże również wszystkie na 30 czy 60...

v_PoGrOmCa_v - 07-03-2008, 19:50

Proszę Cię... Kozak pomyśl trochę... Sądzę , ze nie MapY`iemu chodziło o to aby pokazywało tylko te rzeczy , których NIE posiadamy na DANYM lvlu.
1000 - 07-03-2008, 21:10

może tak a może nie ale przeciez ta opcja niepokazywania naszego eq powinna być w wyszukiwarce i włączyć ją a potem dopisać odpowiednie lvl-e do wyszukiwania to żadna sztuka