My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Zabezpieczenie przed kradzieżami kont

graci - 18-03-2008, 14:17
Temat postu: Zabezpieczenie przed kradzieżami kont
Jak na obrazku :) .

Pomysł wziąłem ze strony allegro.pl. Po kliknięciu na obrazek, wyświetlałaby się klawiatura, na której można byłoby wpisać hasło. Zapobiegłoby to kradzieżom kont graczom, którzy logują się w kafejkach, bibliotekach itp., które bardzo często zainfekowane są keyloggerami. Jak to by wyglądało można zobaczyć tutaj.

ADIHC1 - 18-03-2008, 15:06

Z tego co wiem, to XP ma domyślnie instalowaną klawiaturę ekranową. To nie jest rozwiązaniem. Zapewne
większość graczy traci konta ze względu na swoją naiwność czy nieudaną transakcję, a nie przez tego typu
zabiegi.

W sumie ciekawi mnie, jak gracze tracą konta - chyba zrobię ankietę.

Shark - 18-03-2008, 17:02

Gracze tracą konto najczęściej z takich powodów jak ja xD
Ale ciii... :P A oprócz tego nie logują sie długo i zapominają hasła i emaile,
bo często je wymyślają.
A co do pomysłu to jestem na nie,radze nie zapamiętywać hasła na kompie ;)

KokSiK - 20-03-2008, 19:46

Najczęściej tracą, jak potrzebują pomocy i podają hasła np.
- żeby ustawić inte, eq ...

albo chcą sprzedać...

Ale przez zapamiętane hasła na przeglądarce można też stracić ( mój kumpel tak miał ).
dla mnie to dobre rozwiązanie :wink:

szambonur - 20-03-2008, 19:57

Jestem na nie,
Powód: Dużo moicj kumpl igra w to i jak np. loguję sie na informatyce to 3 czy 4 osoby siedzą mi na plecach i lookają jakie hasło mam. Na szczęście dosyć szybko piszę więc nie ma zbytniego problemu. Niestety z mychą taki szybki to ja nie jestem i od razu by wylookali i po koncie ;/.

KokSiK - 20-03-2008, 20:19

szambonur napisał/a:
Niestety z mychą taki szybki to ja nie jestem i od razu by wylookali i po koncie ;/.

no ale można by było pisać na klawiaturze i myszką ;]

Mariko - 30-03-2008, 09:22

Gracze tracą konta właśnie z powodów tych śmiesznych keylogerów. Znam inny przypadek: kolesiowi ukradli konto, bo...lookali jak wpisywał swoje pasy (ostro, nie?)...po prostu gracze tracą swoje postacie przez własną głupotę.

Jestem na nie :)

Avenhil - 30-03-2008, 22:31

Klawiatura ekranowa to nie jest rozwiązanie. Każdy lepszy keylogger instaluje swój własny sterownik dzięki czemu przechwytuje klawisze wciśnięte na klawiaturze ekranowej. Pomysł zbędny.
graci - 31-03-2008, 17:26

Tak, ale keyloggery, o których mówisz, przechwytują klawisze z klawiatury ekranowej Windowsa.
Pjanoo - 29-12-2008, 11:51

sprzedają konta lub dają innym postać żeby RS zrobic i tracom wtedy konto !