|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Walka
Dionomites - 04-04-2008, 21:41 Temat postu: Walka wiem ze pisalem podobny temat ale to juz jest denerwujace. Dlaczego zawsze jak ja tocze z kims walke to zawsze zaczynam walke jako drugi ?? ani razu nie zaczalem pierwszy zadawac cisou;/ wiem ze to zalezy od jakiegos tam czynnika ale nie mozna by przestawic zeby bylo jakos sensownie zaczynane walki ?? zalozmy ze ten kto ma wiecej speed zaczyna pierwszy a ten ktoo ma mniej drugi albo ze kto ma wiecej speeda i szczescia razem to zaczyna pierwszy ?? bo to juz jest naprawde wkurzajace....
Lag - 04-04-2008, 21:57
Gracz zaczyna walkę według pewnego algorytmu, o to chodzi, by nie było ogólno dostępne kto to. Po wprowadzeniu twego pomysłu gra stałaby się bardziej przewidywalna... Po za tym... Jeśli zna się tą regułę można w znaczącym stopniu odgadnąć w przybliżeniu statystykę przeciwnika.
1000 - 04-04-2008, 22:06
gdzieś słyszałem że jak ktoś ma więcej siły (lub magii) w bazowych to zaczyna jako drugi ale chyba nie zawsze się to sprawdza
a gdyby zaczynał ten kto ma jakiejś konkretnej statystyki więcej to zaraz większość graczy by tej statystyki nakoksowała i by się zrobiło od groma i ciut np. speederów czy luckerów
v_PoGrOmCa_v - 04-04-2008, 23:05
Powiem jedno... Zaobserwowane w wielu przypadkach :
- gracz z WIĘKSZYM atakiem zaczyna jako DRUGI.
- gracz z MNIEJSZĄ ilością HP zaczyna jako drugi ( tylko low lvl ).
MichuL - 05-04-2008, 00:15
a co by było, jakby taki skrypt startu walki byłby prostu ? full speed i szczęście i atak i walka kończyłaby się 1 rundą... aktualny algorytm jest skomplikowany i nie zostanie na razie zmieniony, chyba, że nastąpią zmiany w algorytmach statystyk
Zeke - 05-04-2008, 08:11
http://w3.my-fantasy.net/...hp?r_id=5698584 Pogromca to przeczy temu co powiedziałeś
Zauważyłem pewną prawidłowośc ,ze w walkach z magami zawsze zaczynam jako pierwszy
,alezaczynam jako 2 jeżeli mag ma poniżej 105 mp
To ma związek z siłą i magią.
cochiloco - 05-04-2008, 08:39 Temat postu: Re: Walka
Dionomites napisał/a: | zalozmy ze ten kto ma wiecej speed zaczyna pierwszy a ten ktoo ma mniej drugi albo ze kto ma wiecej speeda i szczescia razem to zaczyna pierwszy ?? |
takie coś już było i specjalnie zostało usunięte przez twórców gry gdyż walka kończyła się po pierwszym ciosie
gracze dawali tylko w : siłę/magie , szybkość i szczęście
może nie pamiętasz tych czasów (albo wtedy wcale nie graleś) ale dla hybryd to była męczarnia z jednej strony szczęściarze (low hp) a z drugiej anty
Crypton - 05-04-2008, 09:54
Cytat: | ale nie mozna by przestawic zeby bylo jakos sensownie zaczynane walki ?? |
Jest to ustawione bardzo dobrze i nie
radzę więcej na ten temat marudzić,
najwidoczniej masz wadliwą taktykę
względem innych.
|
|