|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Kolor gracza ON oraz OFF+ MODYFIKACJA ,,Prota,,
Azedar - 08-04-2008, 14:52 Temat postu: Kolor gracza ON oraz OFF+ MODYFIKACJA ,,Prota,,
Jeśli komuś Obrazek się nie wyświetla ]Wejdz tutaj(Click)
Jak widac z obrazka... Chodzi o to czy ktoś jes ON-line czy OFF-line...
Zamiast wchodzić w profil i tam dopiero patrzec czy jest ON to wejdze sie na pole i odrazu wiadać
Jakie ma jeszcze zastosowania ?
Hmm sam niewiem... Poprostu... wczoraj pisałem na chacie ogólnym do gościa który był OFF bo jak zaglądałem był ON a jak pisałem to nagle był OFF ... Tak bym odrazu zobaczył że już wyszedł i bym sie nie ośmeiszył i wogóle... Myślę że innym graczą też by się takie cos przydało... albo jak się wchdozi na pole... i Jest jakiś noobstat którego sie zna... to zamiast wchdozić w profil by zobaczyc czy jest ON tylko popatrzył oby sie na kolor nicka...
P.S.
To jest mój pierwszy zamieszczony tutaj ,,POMYSŁ,, ^^ więc proszę tego nie traktowac powaznie
P.S.2
Dodałem ankiete więc można głosować (Ważnośc Ankiety to 7DNI!!)[/quote](Click)
Jeśli głosujesz na : zły pomysł... uzasadnij w poście czemu tak myslisz!! wiem że przy dużych lvl to niejest to bardzo potrzebne... ale przy 5-70 nawet 80... co jest troche graczy do atakwoania jest przydatne
Miłe Posty tez MILE WIDZIANE
-----------------------------------------------------------------------
Pomysł 2
na proźbę: xPIMPx
Jeśli komuś Obrazek się nie wyświetla ]Wejdz tutaj(Click)
Jak by ktoś nie zauważył tej różnicy... w proscie sa nie tylko MIN! ale także sekundy (sek) czasem się kilka odświez przez 1min i ktoś i tak uprzedzi... tutez mógłby uprzedzic... ale nietrzeba by tyle klikać odśwież -_-
Prosze pomysł numer 2 także oceniać w postach/ jeśli 1 pomysł Ci sie podoba natomiast 2 nie to zagłosuj na ten co Ci sie podoba a napsiz w poście nizej że np. jestes za pomysłem 1 na TAK lecz za pomysłem 2 na NIE! +(uzasanienie)
Acer - 08-04-2008, 14:57
Fajny pomysł
Sir kondzio22 - 08-04-2008, 14:59
Fajny pomysł czasem gdy wyjde przed miasto stoi koles którego znam i mnie zawsze atakuje i uciekam od niego patrze jest on a tu nagle ofline
SiewcaWiatru6 - 08-04-2008, 15:00
jeżeli ci zależy klikasz na gracz i i w profilu ma on/off line
jak dla mnie zbędne, może na low lewel sie przyda
xPIMPx - 08-04-2008, 15:02
jestem na tak, gites patzrec co chwila
ale moglbys to troche zmodyfikowac no nie i by bylo takie cos ze bylo by widac mag czy woj po statch by sie patrzylo, anie to co u miszcza solidusa siw zaznaczylo tyle iel gosc ma w sile na dnaym lv terz dobre rozwiazanie, lub terz dawanie zmaisat minuta prota to 56 sek, 55 sek, ale 2 minuty juz by tak nie mialy morzesz tak to zrobic tylko prose bez ostra bo daje mu tylko pomysl a zakladac nowe propo to bez sensu
Jelsyn - 08-04-2008, 15:04
Jak by to skomentował mój kolega NICE tylko bym dał inne kolory takie aby było łatwo je odróżnić od siebie ponieważ większość mężczyzn ma problem z odróżnieniem kolorów
Harou - 08-04-2008, 15:10
beznadziejne
Skailer - 08-04-2008, 15:15
@Harou - nawet 3 słów nie było żal.pl
Pomysł nie jest zły i raczej by nie sprawił problem
Ja bym jeszcze dodał 3 rzecz... nieobecny, czyli jeżeli gracz nie wykonuje ruchu przez określony czas to ma status nieobecny (kolor np. zółty )
@Jelsyn - nie oceniaj "NAS" tak surowo , łatwo odróżnić zieleń od czerwieni
@EDIT:
Azedar napisał/a: | napsiz w poście nizej że np. jestes za pomysłem 1 na TAK lecz za pomysłem 2 na NIE! +(uzasanienie) |
To nie głosowanie tylko dyskusja nad zmianami w grze
A co do pomysły nr. 2
Myśle że w niczym by nie przeszkadzał , a przydałby się gdybyś miał końcówkę prota do ucieczki ^^
Areen - 08-04-2008, 15:39
Hmmm czy ja wiem? Za kolorowo by było... Ja bym był za wprowadzeniem ikonki z profilu ON i OFF. Tak ładniej by było a nizeli te kolorki.
Shark - 08-04-2008, 15:48
1.Zdecydowanie jestem na tak,pomysł b. dobry ^^
Tylko zamiast tylko kolorów lepiej użyć ikonki,jak to wcześniej wspomniał Areen
Chociaż mam pewne zastrzeżenia...Nie lepiej wyszukać w szukajce graczy,
którzy mogą ciebie atakować i sprawdzić,który jest online?
2.Ooo,to mi się podoba
Przydatne dla graczy,którzy grają na rank na low level ^^
Chociaż oczywiście muszę się do czegoś przyczepić :
Azedar napisał/a: | Jak by ktoś nie zauważył tej różnicy... w proscie sa nie tylko MIN! ale także sekundy (sek) czasem się kilka odświez przez 1min i ktoś i tak uprzedzi... tutez mógłby uprzedzic... ale nietrzeba by tyle klikać odśwież -_- |
Eee tam,będziesz tak klikał max.minutke i już
A jak będą sekundy też mogą ciebie uprzedzić
Przecież inni też widzą ile komu zostało do końca prota
Azedar - 08-04-2008, 15:59
1.
W pewnym sesie to macie racje... kolor to moze nie.. ale obok nicka mały kwadracik np. czerwony- OFF a Zielony-ON albo inny albo poprostu jakaś ikonka... ale ikonka była bymała i niebył oby widac zabardzo czy tam psize OFF czy ON
2.
To można by zrobić że sek wyświetlają się małej grópce osób (oczywiście mi:D )
nie no żart
jak by nie było zawsze to lepiej były by sek ... albo można by zrobić od 1min do 10sek jest a póxniej wyświetla się od 10-0 np. pałza albo cos w tym stylu...
ja dałem do obydwu pomysłów tylko szkic tego co mogło by powstać! mogło by to być coś zupełnie inaczej wyglądającego...
ale moim zdaniem tzreba pozostawić to do Oceny najwazniejszym osob w MF czyli Admini i GM'owie... bo oni przecież widzą bardziej niz gracze które dopiero zaczynają co by się przydało albo zrobić głosowanie tylko dla doświatczonych graczy... np. pow. 80lvl... (ja osobiście bym się nie załapał)
Shark - 08-04-2008, 16:06
Azedar,Azedar nie wierz we wszystko co mówią ZuY Panowie ;>
Azedar napisał/a: | ale moim zdaniem tzreba pozostawić to do Oceny najwazniejszym osob w MF czyli Admini i GM'owie...bo oni przecież widzą bardziej niz gracze które dopiero zaczynają co by się przydało |
Admini to za dużo powiedziane
Raczej tylko Tomi bo Jacek wchodzi tu tak rzadko...
A GMowie?
Zależy jacy Azedar napisał/a: | albo zrobić głosowanie tylko dla doświatczonych graczy... np. pow. 80lvl... |
I to mają być doświadczeni?
Doświadczeni to są ci co grali w OLDa
Albo min.150 lvl,ale nie zawsze ^^
Co do drugiej propozycji:
Można by zrobić,że to byłoby płatne.
Np.5 MF i widzisz takie sekundy przez godzinke ^^
Moze i by sie sprawdzilo,nie wiem
Azedar - 08-04-2008, 16:09
przez 1h to napewno za krótko... może 1dzień... nie wszyscy maja kase na MF aby przez 1h popatrzeć na sek lecą lepiej sobie włączyc zegar i tam się wpatrywać ;P
ale myślę że 1dzieś za 3MF.. (czemu zawsze musi być 5 albo 10 MF ? 3MF to dobra cena...
Shark - 08-04-2008, 16:12
Azedar,znacznie lepsza cena to 5 MF
I to za 1 godzinke
Skoro można wykupić prota za 5 MF na 1h
to takie "cuś" tez powinno trwać 1h.Bo by było za bardzo luksusowe ;>
Zresztą nie wiadomo czy wejdzie
@DOWN
Jak chcesz ;>
Ja się udzielać nie muszę ^^
Aha,jak to "tylko my jesteśmy aktywni w tym temacie" [?]
Inni też są,ale nie muszą tyle pisać
Albo gadają na SB ^^
Azedar - 08-04-2008, 16:14
Jak znam życie to nie wejdzie... ale może czasem... Trzeba mieć nadzieje
tylko my jesteśmy aktywni w tym temacie może przenieśmy nasza postrzeżenia na chat:P bo jeszcze ostrzeżenie za spam dostaniemy
|
|