My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Rozpoznawanie anty...

Zeke - 10-04-2008, 07:49
Temat postu: Rozpoznawanie anty...
Chciałbym ,aby w zakładce logi była zakładka obrony.
W niej byuło by umieszczone wszystkie resety statystyk gracza z podaną różnicą mięzy dwoma obronami. Jeżeli różnica między 2 obronami będzie więcej niż połowa obeony te zostana ukazane.

To nie jest ograniczanie statystyk !!!!!!!!!!!!!

Przykład
Gracz zrobił resa: ma 30 inty i 40 witalności(w tym wypadku to jest ukryte)
I pisze ten gracz ma o 10 więcej witalnosci od inteligencji. Najprawdopodobniej nie jest anty.
II przykład
Ten Gracz zrobił restet statystyk. Ma 70 witalności i 10 intleigencji(i jego obrony są powszechnie widoczne)

The_Ring - 10-04-2008, 08:06

wg. mnie to nie przejdzie... jeżeli chcesz wiedziec czy jest anty to zawsze spojrz w jego loga i walki z bossami ( oczywiscie ktos może za każdą walkę robic resa... ) ale poprostu to jest zbedne wyeliminowało by tych co są na najwyższych pozycjach w rankingu bo najczęściej to oni są antykami ;)
Zeke - 10-04-2008, 08:11

The_Ring chociaż przeczytaj cąły temat ok.To nie jest duzo.
Kod:
Chciałbym ,aby w zakładce logi była zakładka obrony.
W niej byuło by umieszczone wszystkie resety statystyk gracza z podaną różnicą mięzy dwoma obronami.

Mam nadzieje ,ze już rozumiesz.

1000 - 10-04-2008, 08:24

mimo wszystko ten pomysł nie przejdzie :razz: by się nie opłacało być anty a tą "profesją" para się z połowa graczy w mfo, po prostu byłby zbyt duży opór społeczności ;) a jeszcze to
Cytat:
Ma 70 witalności i 10 intleigencji (i jego obrony są powszechnie widoczne)

to jest prawie ujawnieniem statów a chyba wszyscy gracze chronia je jak czegoś mało że nie świętego

i mimo że jestem hybrydką to NIE

mnietuniema - 10-04-2008, 09:22

obejrzyj sobie walki z bossami, jeśli maga ktoś pokona z 10lvli później niż ty to pewnie to antywoj ;) może ma jakieś walki pokazane - turniejowe lub niesprawiedliwe...
a nie tak wszystko na tacy podawać... :cool:

JYN - 10-04-2008, 10:18

Zeke napisał/a:
Ma 70 witalności i 10 intleigencji(i jego obrony są powszechnie widoczne)
Zeke napisał/a:
To nie jest ograniczanie statystyk !!!!!!!!!!!!!

Takie ujawniane statystyk, jest jeszcze gorsze od ich ograniczenia!

Było już kilka podobnych tematów:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=18300
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16606
W tedy byłem na tak lecz teraz po przemyśleniu tego jestem zdecydowanie na nie.

Gdyby tak pokazać te staty albo resety graczy
walki 1vs1 nie miałaby takiego klimatu i dreszczyku emocji
ponieważ by się wiedziało staty przeciwnika (w pewnym stopniu).

Poza tym sama ankieta przemawia na nie...

~Fret~ - 10-04-2008, 12:39

Statystyki są prywatnym "dobrem" lub jak kto woli "dziełem" każdego gracza. Nie sądzę żeby kto kolwiek chciał grać w MF jak by każdy mógł znać jego staty.

Wiec logiczne że pomysł raczej nie przejdzie.

Bart - 10-04-2008, 14:02

Każdy gra tak jak chce i nic tego nie zmieni. Podpisuję się pod kolegami wyżej ;)
Ukryty_Samuraj - 10-04-2008, 14:51

Sama idea dobra, ale pomysł do kitu. Jak już (ale pewnie nie wejdzie) można pokazać stosunek inty do wita - wtedy bez ujawniania ilości statystyk dowiemy się czy gracz jest anty i jeśli jest to czy antywoj, czy antymag.
Shark - 10-04-2008, 15:29

Dowiadywanie się takich rzeczy?Po co [?]
Wtedy byłoby więcej tak zwanych speederów i luckerów...
Gracze zaczęliby się czepiać,żeby pokazywać speed względem lucka.

Zeke - 10-04-2008, 15:34

Tylko nie zapomnij ,ze speeda i luck to zupełnie inny temacik ;)
Jeżeli nie weźmiesz jednego z nich to będziesz słaby ,a w przypadku obron jest wręcz na odwrót jak weźmiesz jedną jesteś dobry.

Shark - 10-04-2008, 15:39

Zeke napisał/a:
Tylko nie zapomnij ,ze speeda i luck to zupełnie inny temacik ;)
Jeżeli nie weźmiesz jednego z nich to będziesz słaby ,a w przypadku obron jest wręcz na odwrót jak weźmiesz jedną jesteś dobry.

Jestem dobry,ale na jedną profesje ;>
Mówię tylko co prawdopodobnie by się działo ;)

@DOWN
Że też przyszedł komuś taki post do głowy ;>

Vorg - 10-04-2008, 15:46

tia Zeke
czyli jak ktoś jest anty to by miał w tej chwili przewalone bo by go wszyscy z tej drugiej profesji atakowali ...
Że też komuś mógł przyjść do głowy taki pomysł...
żal...

Zeke - 10-04-2008, 16:09

Dobra teamat do zamknięcia... Na 100% się nie przyjmie ztakim poparciem graczy ;)