|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Szczęście
Chris87 - 22-04-2008, 19:49 Temat postu: Szczęście Za co odpowiada szczęście ... niestety nigdzie nie potrafie tego znalezc .
Czy tylko za częsctotliwość krytykow czy tez za sile krytykow ... a moze dodaje rowniez cos do celnosci i unikow ?
przepraszam jesli temat byl juz poruszany ale nigdzie nic nie moge znalesc
prosze o rzetelne odpowiedzi
JYN - 22-04-2008, 19:55
Cytat: | Szczęście: wpływa na częstotliwość trafień krytycznych a także na celność ataków i zdolność ich unikania. |
Czyli ten kto ma więcej szczęścia atakuje krytykami.
Wiadoma sprawa że szczęście podwyższa celność i uniki ale tylko jeśli dodajesz w statystykach bazowych.
A co do siły krytyków to chyba też są mocniejsze ale pewien nie jestem.
Zeke - 22-04-2008, 19:55
1. Szczęście dodaje (szczęście , celnośc i uniki)
2. Gemy szczescia nie wpływaja na celność i uniki tlyko na samo szczęście.
3.Ilośc szczęścia nie wpływa na krytyki.
Shark - 22-04-2008, 20:19
Zeke napisał/a: | 3.Ilośc szczęścia nie wpływa na krytyki. |
A co niby wpływa na krytyki ?
Chris87,żeby dowiedzieć się co wpływa na co
najedź na wybraną statystykę bazową i przeczytaj
co o niej pisze
ADIHC1 - 22-04-2008, 21:26
Szczęście bazowe daje bonus do celności i uników (zwykłych jak i magicznych).
Krytyki to ciosy o 40% silniejsze i ilość szczęścia nie ma wpływu na siłę krytyka,
a na sam fakt ich pojawiania się.
SiewcaWiatru6 - 22-04-2008, 22:09
Według mnie szczęście to podstawa dobrego wojownika.
Jak wspomniano wyżej szczęście w bazie wpływa na uniki
cios krytyczny jest o tyle dobry gdyż ma duża rozbieżności ataku względem normalnego ciosu
można to łatwo wykorzystać gdy ktoś ma zła inte
ADIHC1 - 22-04-2008, 22:15
SiewcaWiatru6 napisał/a: | Według mnie szczęście to podstawa dobrego wojownika. |
Pawda, ale to kwestia odpowiedniego balansu siła/szczęście - zwłaszcza podczas
walk wój-wój.. Będąc magiem nie tyle obawiam się krytyków, co niecelnych ciosów i
marnowanie (i tak mocno ograniczonej) many..
SiewcaWiatru6 napisał/a: | cios krytyczny jest o tyle dobry gdyż ma duża rozbieżności ataku względem normalnego ciosu
można to łatwo wykorzystać gdy ktoś ma zła inte |
Nawet nie o initę chodzi.. pamiętam wiele walk, gdzie szczęścia było na styk, krytyki
zbierałem rzadko - takie walki są groźniejsze od takich, w których krytyki spadają
regularnie. Spadnie zwykły cios, zabierze 40% HP, nie leczymy się, spada krytyk
dobijając nas.
SiewcaWiatru6 - 22-04-2008, 22:26
NO tak, można mieć najlepszą inte, a krytyk to pogrzebie,a z tego co wiem różnica 5 % w szczęściu już daje krytyk(oczywiście nie w każdej turze).
Zeke - 23-04-2008, 07:23
Tylko ,ze od 80lv zawsze woj krytyknie maga
Krytyk w skrajnych ilościach pogrzebie inte.
Ustaw 63% hp przy leczeniu jak walczysz z wojem i z krytyka nici.
Sorki za bład w punkcie 3 . Miało być szczęście nie zwiększa siły krytyka.
SiewcaWiatru6 - 23-04-2008, 11:55
Zeke napisał/a: | Tylko ,ze od 80lv zawsze woj krytyknie maga
Krytyk w skrajnych ilościach pogrzebie inte.
Ustaw 63% hp przy leczeniu jak walczysz z wojem i z krytyka nici.
Sorki za bład w punkcie 3 . Miało być szczęście nie zwiększa siły krytyka. |
-No nie koniecznie od 80 lv, można krytykować od 10 lv a nawet niżej, i nie tylko magów ale i wojów
-no nie wiem czy będą nici z krytyka krytyk poleci na pewno, a biedny mag jeżeli nie będzie miał eli i reg to padnie po 15 turach
Val Gaav - 23-04-2008, 14:20
tylko granie tak żeby zawsze mieć ten krytyk bardzo osłabia postać , bo jeżeli ktoś będzie miał więcej szczęścia niż my to tracimy na tym bardzo dużo ( praktycznie 1/3 dostępnych punktów to musi iść w szczęście i czasem nawet to jest mało )
Grelix - 23-04-2008, 16:38
Zaraz zaraz ... Chyba czegos nie rozumiem
Gemy szczescia daja szczescie w "statystykach z ekwipunkiem" ktore wplywa na krytyki czy na szczescie w "statystykach bazowych" ktore wplywa na uniki, celnosc itd. ??
SiewcaWiatru6 - 23-04-2008, 16:48
szczęście w bazie głównie wpływa na uniki fizyczne magiczne i na celności ataku.
szczęście z ekwipunkiem, gemami wpływa na częstotliwość ciosów krytycznych,lecz nie wpływa na ich wartości ( czyli im więcej szczęścia tym mocniejszy krytyk)
Pitazboras - 24-04-2008, 07:58
Grelix napisał/a: | Gemy szczescia daja szczescie w "statystykach z ekwipunkiem" ktore wplywa na krytyki czy na szczescie w "statystykach bazowych" ktore wplywa na uniki, celnosc itd. ?? |
Przecież możesz to sobie sam sprawdzić Tak jak już napisał Zeke, gemy wpływają na statystyki z ekwipunkiem, nie bazowe - i dotyczy to wszystkich gemów, nie tylko szczęścia.
[Ex-GM] Shell - 28-04-2008, 12:22
Siewca Jako doświadczony mag, mogę Ci powiedzieć, że krytyki dla maga od 150 lv to nie jest taki problem . Um więcej many tym lepiej się można przed tym chronić xd
Whatever.
W każdym razie nie stękajcie, że mag taki biedny bo krytyki wojów.
Przeanalizujcie pewne rzeczy drodzy "magowie", zastanówcie się i wyciągnijcie wnioski.
A nie, że sytuacja wygląda obecnie tak, że na high lv ludzie robią resety na wojownia "bo tak lepiej". Idziecie na łatwiznę. A to właśnie mag z "dobrym" lv'em rządzi.
|
|