|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Oficjalne Pakty
Elite Warrior - 30-04-2008, 22:14 Temat postu: Oficjalne Pakty Jak pewnie zauważyło wielu z was tworzenie paktów "Na słowo, i honor" jest wysoko niepraktyczne, i często po kolejnej przegranej walce z tym samym przeciwnikiem który obiecał już nie atakować słyszymy wyjaśnienia w stylu: "Ja nie wiedziałem że mamy pakt", "Już nie mamy paktu" etc.
I tu pojawia się mój pomysł - utworzenie dodatkowej opcji w profilach - normalnie można z poziomu profilu wysłać pojedynek, dodać do przyjaciół etc. - można by dodać opcję wyslania specjalnego PW w którym po odpowiednim wyjaśnieniu byłyby do wybrania dwie opcje - przyjęcie paktu, i jego odrzucenie.
Przyjęcie takiego paktu uniemożliwiałoby walki pomiędzy tymi graczami (można wykorzystać skrypt od blokowania walk pomiędzy członkami teamu) , zaś jego odrzucenie nie powodowałoby żadnych ingerencji w możliwości ataku etc. Pakt taki można by było wypowiedzieć w każdej chwili, co powodowałoby wysłanie PW z informacją o zerwaniu paktu do drugiej strony. Czas wypowiedzenia trwałby 5 - 10 minut co jest wystarczające do ucieczki spod miasta nawet nie posiadając wolnych punktów ruchu.
Wszystkie posiadane pakty można by umieścić w dodatkowej zakładce obok raportów, ignorowanych i innych.
Cała rzecz wymaga nieco dopracowania - Jeśli macie pytania piszcie w tym temacie
v_PoGrOmCa_v - 30-04-2008, 22:21
Było.
Sam nawet ów pomysł proponowałem. Temat miał nazwę bodajże "Święte Pakty".
Myślę, że nie natrudziłeś się i nie użyłeś "wyszukiwarki" , hę?
Co do samego pomysłu to myślę, że warty wprowadzenia.
Tak jak dyskutowaliśmy nad tym kiedyś można byłoby zerwać pakt, lecz dopiero wtedy gdy minie określony czas. Powiedzmy 24h ?
~~
Zamieszczam link z wcześniejszą propozycją :
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=13738&highlight=%B6wi%EAte+pakty
* Uwaga : napisałem propozycję wcześniej od Koshiby jednak została ona wczesniej usunięta. Mam takie wrażenie, ze przede mna jeszcze Zyga wspominał o tym w swoich propozycjach^^
Elite Warrior - 30-04-2008, 22:35
Hmmmm.... no tak nie użyłem wyszukiwarki - a forum przekopałem tylko do września 2007.
aNisek - 30-04-2008, 23:47
ja to proponowałem już w 2006 roku ^^ nie przeszło bo "jak nie chcesz z kimś walczyć to są drużyny" , poza tym "nie rób z kimś paktu, kto cię może oszukać"
i takie były odpowiedzi pozdrawiam dobranoc
|
|