|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Newsy na stronie glównej
ColinMan - 01-05-2008, 12:00 Temat postu: Newsy na stronie glównej Czasami trafia się tak, że jakiś świat nie dziala. I Admin pisze newsa w grze.
I jest taki problem, bo są gracze, którzy grają tylko na jednym świecie. I gdy w przypadku, że ich świat nie dziala, nie mają jak sprawdzić newsów. Więc moja propozycja polega na dawaniu newsów na stronie glównej. Może być tak samo jak teraz czyli na logu.
Pozdro...:)
tazioo - 01-05-2008, 13:10
wg. mnie propozycja zbędna przecież jak są awarie to kilka godzinne
no chyba ze była by dłuższa awaria np. tydzień to wtedy admin napisze na forum że coś tam coś tam...
a w ogóle od czego masz portal?
Bart - 01-05-2008, 14:08
Mi się pomysł podoba. Newsy powinny być na stronie głównej przed logowaniem.
Phantom - 01-05-2008, 14:12
tazioo napisał/a: | wg. mnie propozycja zbędna przecież jak są awarie to kilka godzinne
no chyba ze była by dłuższa awaria np. tydzień to wtedy admin napisze na forum że coś tam coś tam. |
Nie kazdy wchodzi na forum (mozna powiedziec wieksza czesc) mimo iz jest odsylacz do niego w grze jak i na stronie glownej.
Z tego co wiem to do portalu zadnego odsylacza nimo
ADIHC1 - 01-05-2008, 14:14
Kiedyś Newsy były na stronie głównej (ale nie było jeszcze
systemu newsów w grze - "Aktualności"). Wraz z konkursem
na opis/prezentację gry (to co teraz widać na stronie głównej),
wszelkie inne informacje stamtąd znikły.
Wystarczyłoby, jakby na stronie głównej pokazywał się jeden,
ten najnowszy news..
ColinMan napisał/a: | są gracze, którzy grają tylko na jednym świecie. I gdy w przypadku, że ich świat nie dziala, nie mają jak sprawdzić newsów. |
W takich momentach można zapytać na forum - inni gracze
podzielą się treścią newsa..
Skailer - 01-05-2008, 19:10
ADIHC1 napisał/a: | ColinMan napisał/a:
są gracze, którzy grają tylko na jednym świecie. I gdy w przypadku, że ich świat nie dziala, nie mają jak sprawdzić newsów.
W takich momentach można zapytać na forum - inni gracze
podzielą się treścią newsa.. |
Tak tylko się do tego przyczepie...
Niektóre "dzieci" nie wiedzą co to Forum
Żeby nie dostać ostra skomentuje pomysł...
Wedłg mnie b. dobry pomysł , mój qumpel miał tą samą sytuacje
Można też zrobić że do strony będą oddzielne aktualności... wtedy to by nie były aktualności tylko Ogłoszenia dot. tylko Awarii, update
Zeke - 02-05-2008, 18:28
Pomysł dośc dobry tylko jak padnie całe serv mfo to co
Powinien byźć osobny serv na newsy.
Anonymous - 02-05-2008, 20:13
Wg mnie wszystkie BARDZO WAŻNE ogłoszenia typu awaria serwera powinny być na czerwonym tle, niezależnie czy jest sie zalogowanym. Najelpiej w taki sposób, jak jest to zrobione ze zmianą adresu e-mail. Swoją drogą w newsach też powinien być podawany "work in progess" update'a.
Elite Warrior - 02-05-2008, 21:44
[GM] MapY napisał/a: | Wg mnie wszystkie BARDZO WAŻNE ogłoszenia typu awaria serwera powinny być na czerwonym tle, niezależnie czy jest sie zalogowanym. |
Z tym czerwonym tłem to może lekka przesad - wystarczyłoby żeby te Newsy były widoczne.
Takie coś na pewno bardzo się przyda w wypadku gdy sfrustrowani gracze nie będą mogli wejść ani na swoje konto, ani na forum (zdarzało się i tak ) i nikt nie będzie wiedział o co generalnie chodzi.
Anonymous - 03-05-2008, 13:41
[GM] MapY napisał/a: | Wg mnie wszystkie BARDZO WAŻNE ogłoszenia typu awaria serwera powinny być na czerwonym tle, niezależnie czy jest sie zalogowanym. |
Dobry pomysł czerwony kolor jest dobrze widoczny i zwraca szybko uwagę ale musiały by to być naprawdę ważne niusy :]
-Vendel- - 03-05-2008, 16:10
Zgadzam Się , Świetny Pomysł...Tylko musiałoby to być Wyróżnione,Gdzieć pomiędzy Ikonką Logowania,a światem...
Wilu - 03-05-2008, 18:35
Pomysł jak najbardziej na tak , bo znam ludzi którzy grają na jednym świecie.A kiedy serwer nie działa ,panikują .Mówicie żeby wtedy wchodzili na forum.No ale logowanie się na forum to nie obowiązek i zapewny nie wszyscy by tak zrobili.Więc ja myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie zostawienie wiadomości na 24h na stronie głównej nie zależnie od ilości newsów ponieważ w przypadku dwóch napisanych po sobie aktualności ,zniknie np. ta o awarii serwera i wtedy nie wszyscy zdąża newsa zobaczyć.I to tyle z mojej strony
Tomi - 03-05-2008, 19:11
pomysł jak najbardziej dobry i będzie wprowadzony - może przy okazji update'a
|
|