|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Jedzenie, Picie, i wszystko co się z tym wiąże
Elite Warrior - 04-05-2008, 19:33 Temat postu: Jedzenie, Picie, i wszystko co się z tym wiąże Mój pomysł obejmuje wprowadzenie nowego paska - wskaźnika najedzenia postaci. Zastanawiało mnie kiedyś jak nasze postacie potrafią przeżyć wiele dni bez jedzenia czegokolwiek, i / lub picia (szczególnie w okolicach Oazis, Scythe, i Kurthus). Pasek ten znajdywał by się pomiędzy paskiem od MP, i ilością złota.
Jak miałoby to działać?
W prawie każdym mieście (wszystkie za wyjątkiem Ballis) jest dostępna karczma - czasem można tam kupić jakieś picie, które powoduje trzęsienie ekranu, i nic poza tym. Ofertę karczm można rozszerzyć o różne posiłki - które odnawiały by pewną liczbę tychże punktów najedzenia. Punkty te spadałyby np. o 1 dziennie - ich ubytek stopniowo ograniczałby zdolności bojowe postaci, zaś ich spadek do zera wiązałby się z brakiem możliwości walczenia z graczami, i /lub odesłaniem postaci do domu / ostatnio odwiedzonego miasta.
Po co to?
Oczywiście skutki niedożywienia postaci mogłyby być dużo poważniejsze - można pod nie podstawić kasowanie nieaktywnych postaci (które umierałyby [na stałe] z głodu po spadku najedzenia do zera) - a w każdej chwili można by było podejrzeć ile taka postać jeszcze pociągnie. W pewnym sensie uzależniało by to graczy od wizyt w miastach - ich brak powodowałby praktycznie brak szans w walce z innym graczem (bo głodny wojownik walczy gorzej niż najedzony )
BARTOSh - 04-05-2008, 19:39
krótko: było, nie przeszło.
To nie Simsy ... O.o
~Fret~ - 04-05-2008, 19:43
Nie tylko było proponowane... Sam to proponowałem xd oczywiście nie przeszło chociaż mi się ten pomysł bardzo podoba... Ale teraz liczą się masy więc jednostki nie mają nic do gadania
Elite Warrior - 04-05-2008, 19:56
Jak było proponowane??? o lol - pół godziny tego szukałem i nie znalazłem
Może ktoś wrzucić link do dawnej wersji tego tematu?
[koniec tematu]
skulio - 04-05-2008, 22:39
Elite Warrior napisał/a: | bo głodny wojownik walczy gorzej niż najedzony | A co jeśli to kanibal?
Mi pomysł się podoba z tym, że darowałbym sobie te całe niedożywienie, a zrobił to jako przelicznik na punkty życia/many(jako urozmaicenie gry, która wg mnie jest strasznie schematyczna)
Np.
Z dzika wypadałoby surowe mięso, które dawałoby 5 pż. WE karczmie można by je było zamienić na pieczone-8 pż itp. Dodatkowo w karczmie mogłaby się odbywać wymiana innych surowców na jedzenie czy tam inne specjały odnawiając manę.
llludek - 05-05-2008, 18:49
nie lepiej założyć, że potwory, które zabijamy zostają przez nas zjadane . ale pomysl fajny, gra bylaby bardziej realistyczna
Alask - 05-05-2008, 18:51
Ta zjedz żywioł mały ognia to cie spali
Elite Warrior - 05-05-2008, 19:06
Albo żelaznego Golema ten to ci w gardle stanie
llludek - 05-05-2008, 20:50
ogień mu zgaśnie....nie mówiłęm, że każdego bossa ale taki dzik, albo osa na przekąskę
Singami - 05-05-2008, 21:07
Upiór... smacznego
I zgadzam się z BSHem że MF to nie Simsy.
Corso - 05-05-2008, 21:46
To to jeszcze nie jest zamknięte ?
Cytat: | (które umierałyby [na stałe] z głodu po spadku najedzenia do zera) |
Nie każdy jest nolife'm, siedzi przed MF 25/8 i tylko patrzy "O ! Mój char jest najedzooooonyyyyy ! "
Elite Warrior - 05-05-2008, 22:19
Tu chodzi o to, że po iluś tam dniach nie wchodzenia na konto dopiero postać umiera - a im wyższy lv. tym dłużej się utrzyma.
Przeczytaj pierwszego posta jeszcze raz (ale powoli)
Corso - 05-05-2008, 22:39
Nawet po przeczytaniu powoli stwierdzam że pomysł jest debilny.
nowakowski - 05-05-2008, 23:23
pff nie mam co robić tylko patrzyć czy moja postać jest najedzona pomysł zbędny
D_R_CZAPEK - 06-05-2008, 00:27
Nawet jeśli to jak ktoś pojedzie na wakacje czyli na (2 miesiące) i ma bloka i co potem odnowa bo mu postać zmarła ?? Chociaż brakowało mu do levela 1 k expa
|
|