My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Blokada walk i jej oznaczenie w profilu

Yondaime - 15-05-2008, 12:02
Temat postu: Blokada walk i jej oznaczenie w profilu
Chodzi mi o to aby używając szukajki w celu znalezienia graczy o zbliżonych poziomach do naszego, w profilu postaci pojawiał się znaczek, iż ma ona blokadę walk.... Niejednokrotnie gracze (hunters) grają w ten sposób, iż przykładowo będąc na 105 lvl, wpisują w szukajce poziom gracza 105-110 i patrzą czy przypadkiem któraś z postaci nie jest poza miastem... Problem pojawia się wtedy gdy dorwiemy w końcu szukaną postać, często tracąc masę ruchów, a tu się okazuje że widnieje przy jego/jej nicku cudowny napis [blokada]... Uważam, że owa blokada powinna być widoczna także w profilu takiej postaci, dokładnie tak samo jak to jest z czaszkami...
ADIHC1 - 15-05-2008, 12:25

Czy dany gracz ma blokadę można sprawdzić w logach doświadczenia, lecz trzeba
się naklikać (czyt. trwa to chwilę). Większy problem jest z protem, bo nie da się tego
nigdzie sprawdzić (ale tego typu tematy były już poruszane)..

Od siebie tylko dodam, że nie liczyłbym na wejście tych pomysłów..

kiriki-kun - 15-05-2008, 17:34

Pojedynkuj się, a nie gon po mapie.
Ashiro - 16-05-2008, 08:40

kiriki-kun napisał/a:
Pojedynkuj się, a nie gon po mapie.

Tiaaa łatwo powiedzieć bo kiedy piszesz do kogoś na ponad 100 lvl czy chcę walczyć to daje ignora albo "przeczytaj bocie preze" ...
Powód? wiele graczy woli na wysokim levelu zbierać hajs i czekać na upa.
Więc dlatego się huntuje ;) Moim zdaniem blokada może i nie powinna być w profilu ale prot tak, ponieważ co jak co ale można się dowiedzieć czy gracz ma blokade w taki sposób jak to napisał ADI, a prota nie za bardzo...

Yondaime - 16-05-2008, 09:08

Można się dowiedzieć o blokadzie patrząc w logi, ale jeśli masz do sprawdzenia 30 graczy to już nie będzie tak wygodne... Skoro mamy czaszkę w profilu, to jak najbardziej blokada również powinna się tam pojawić...

A żebyście mi nie powiedzieli, że ułatwiam wszystko hunterom, to dodam także, że jestem za modyfikacją prota w ten sposób, aby inny gracz nie widział dokładnie ile minut ochrony zostało postaci z protem... przy postaci widniałby jedynie napis [ochrona] bez minutnika... Jedynie on jako właściciel postaci, mógłby taką wiedzę posiadać...

Anonymous - 16-05-2008, 14:12

yond ten pomysl to juz troche glupi dla mnie,bo nromalny gracz chce atakowac,i co ma czekac non stop na polu ( na wiekszym lvlu malo kto stoi,nawet hybryde-dobranie eq ma duza role...)
Yondaime - 16-05-2008, 14:30

Ale widzisz... różnica między protem, a blokadą walk jest taka, że prot jest rodzajem ochrony dla gracza który dostał po tyłku... można sobie także prota wykupić.. jest to pozytywna rzecz... a blokada jest karą dla gracza, a raczej środkiem prewencyjnym.... dlatego prot niekoniecznie powinien być widoczny w profilu, dajmy szansę innym graczom (często słabszym) na expienie spokojne.. jeśli nie chcą pvp. ich sprawa.... ale co do blokady to stanowczo przydałoby się zaznaczenie tego jakoś w profilu... bo fakt, że w logach można to wybadać, ale jest to cholernie czasochłonne.. jakby się uprzeć to czachy też można wypatrzyć w logach (pod warunkiem że nie wygasną nieusprawiedliwione ataki), a jednak ich znaczek jest widoczny w profilu...
Robee - 16-05-2008, 15:25

Yondaime napisał/a:
bo fakt, że w logach można to wybadać, ale jest to cholernie czasochłonne.

Z tym się nie zgodzę. To przecież tylko pare klliknięć... a jeżeli masz do sprawdzenia więcej graczy, to to można wybadać po np ilości ranku...

A według mnie to blokada powinna być zniesiona i zrobić tak jak w starym MFO, czyli że nie spadało się z levela, tylko miałeś większą ilość expa do wbicia.

kiriki-kun - 16-05-2008, 16:20

Cytat:
miałeś większą ilość expa do wbicia.

Jestem za. Troche to denerwujące.

Co do samej [ochrony] w profilu to jestem za.