My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Prywatne wiadomości

Megumi - 30-05-2008, 06:09
Temat postu: Prywatne wiadomości
Wpadłem na pomysł aby do gry wprowadzić takie coś że jak chcemy z kimś pogadać na PW to trzeba wejść w wiadomości napisz wiadomość itd. a nie lepiej byłoby, aby zrobić tak że na chacie piszemy tak:

@(nick gracza)(spacja) i piszemy wiadomość , i wtedy prywatne wiadomości pokazywały by się za chacie np. w kolorze pomarańczowym. Co o tym myślicie :?:

cochiloco - 30-05-2008, 06:16

do bani co by było gdyby osoby nie było na czacie tylko grzebała by w plecaku albo statystykach ?? albo była by z dala od komputera ??
Megumi - 30-05-2008, 06:22

cochilocoto był tylko pomysł na szybkie pisanie PW, jak kogoś nie ma to trza normalnie.

Aha i jak ktoś chciałby odpowiedzieć to trzeba by było tak wpisać:

@r(spacja) i piszemy wiadomość) a r to skrót do osoby z którą pisaliśmy wcześniej.

Dess - 30-05-2008, 06:27

Lista TODO napisał/a:
• Szybkie wysyłanie wiadomości graczom z mapy http://images21.fotosik.pl/86/f784d276b05e698b.png

To by wystarczyło. Mniej komplikacji ....

Conrado - 30-05-2008, 06:29

Macie przecież pw g:/ 2 kliknięcia więcej was nei zbawi a jak coś to na liście TODO jest
Cytat:
Szybkie wysyłanie wiadomości graczom z mapy ( Patrz -> http://images21.fotosik.pl/86/f784d276b05e698b.png )

Też klikasz jeden raz i piszesz g;)

Moim zdaniem propozycja zbędna na nie g:)

EDIT UP Uprzedziłeś mnie g:P

Libero - 30-05-2008, 11:50

zly pomosl, jak by ktos mie odswierzal to i tak wiadomosc by przepadla
FraekS - 30-05-2008, 12:04

heh, takie coś jest chyba w Margonem, albo MU

Tak jak inni pisali ma być coś podobnego wprowadzone więc..

Soft - 30-05-2008, 13:52

W TODO jest pomysł żeby na polu obok nicków był skrót to wiadomości ;)
Anonymous - 30-05-2008, 16:31

Zbędne. Jedynie mogłoby być coś takiego, że np. wysyłamy taką wiadomość na czacie do drużyny, ale z ograniczeniem tak jak teraz ~ 3 pola. Np. stoimy w mieście i chcemy wyjść z teamem równocześnie. I może być opcja, że wysyłamy po kolei pw, a komuś net padnie i zonk, nie wczyta mu się mapka, czy coś w tym stylu... A tak to piszemy na czacie i wszyscy wychodzą xD
Dess - 30-05-2008, 18:04

Soft napisał/a:

Tym postem raczej nic nie wniosłeś do tematu. Napisałeś tylko w skrócie to co ja Conrado.

Nie wiem czy dalej jest sens kontynuowania tego wątku. Bo pomysł zbędny i podobne jest coś na TODO.

DirXo - 30-05-2008, 20:36

hehe pomysł z margonem :wink:
Soft - 30-05-2008, 22:18

Kasumi napisał/a:
Soft napisał/a:

Tym postem raczej nic nie wniosłeś do tematu. Napisałeś tylko w skrócie to co ja Conrado.

Nie wiem czy dalej jest sens kontynuowania tego wątku. Bo pomysł zbędny i podobne jest coś na TODO.

O co Ci chodzi? Właśnie wniosłem, ale to, że ktoś się domyślić nie umie to już nie moja wina. Chodziło o to, że pomysł zbędny bo jest coś lepszego w TODO. Już się domyśliłeś? xP

piteruss - 31-05-2008, 09:01

Pomysł częściowo dobry, tzn samo wysyłanie wiadomości przez wpisywanie na chacie @nick tresc wiadomosci. Odbieranie wiadomosci powinno przebiegać jak wcześniej!